CHP Eskişehir İl binasında yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, İl Başkanı Talat Yalaz katıldı. CHP adaylarının gövde gösterisine sahne olan toplantıda CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden galip ayrılması için birlikte mücadele edileceği vurgulandı.

“Cumhuriyet kentini bir Cumhuriyet kadını yönetecektir”

İlk kürsüye gelen CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz; “İç Anadolu’nun ortasında Avrupai her sokağından sanatın izlerinin ve usta bir elin maharetinin nüksettiği bu kentte hepimiz mutlulukla yaşıyoruz. Eskişehir’imiz Atatürk’ün hayalindeki Cumhuriyet kentidir. Kentin mimari Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’dir. Onun belediye başkanlığı yaptığı bir dönemde il başkanlığı yapmış olmanın onur ve gururu hayatım boyunca bir şeref olarak taşıyacağım. Yılmaz Hocamız görev yaptığı süre boyunca sadece modern ve yaşanılası bir şehir inşa etmekle kalmamış bu şehri yani gözbebeğini yönetecek olan onun vizyon ve misyonu ile belediyecilik anlayışını devam ettirecek olan Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ayşe Ünlüce’yi de en iyi şekilde yetiştirmiştir. Cumhuriyet’in 100. yılında en çağdaş Cumhuriyet kentini bir Cumhuriyet kadını yönetecektir. Herkes bilsin ki mutlaka kazanacağız” dedi.

“100’üncü yılda bir kadın belediye başkanı yakışacak”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da “İnsan hayatında bazı şeyler noktalanıyor. Çok değerli Hocamız da belediyecilik anlamında böyle bir ara verme gibi bir durumda. Ben Yılmaz Hocamla beraber sadece belediyecilikte değil yıllar önce kardeş abi ilişkilerimiz bugünlere kadar geldi. Hocamın gösterdiği yol önemliydi. Çok çalıştık Tepebaşı’nda ayağımın değmediği yer yoktur. Bu seçimde bildiğiniz gibi birçok sıkıntı oldu. Yukarının karar vermesinin uzaması hem bizi hem halkı tedirgin etti. Neticede bugüne geldik. Ben Tepebaşı’nda beşinci kez yeniden başlıyor heyecanında olacağım. Tepebaşı benim için o kadar kıymetli ki tasavvur edemezsiniz. İl başkanlığı seçiminde ben Talat’ı hep Tepebaşı ilçesine göre planlıyordum ama öyle bir şey oldu ki il başkanımız oldu. Ayşe için de ilçe belediyelerden birine olarak tasavvur ediyordum büyükşehir oldu. İyi şeyler oluyor ki Eskişehir’de gerçekler yerini buluyor. Sevgili Kazım Kurt’la beraber sırt sırta vereceğiz Ayşe bacımıza büyün desteğimizi vereceğiz. Eskişehir’e 100. yılda bir kadın belediye başkanı yakışacak. Hocamız bizim yine yanımızda olacak. Ben Tepebaşı’nda kendisine bir oda yapacağım. Çünkü o Tepebaşı’nda yaptığımız işleri çok seviyor” diye konuştu. 

“Yılmaz Hoca’nın belediyeciliği bize yol gösterici olacaktır”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “Parti Meclisi’mizin vermiş olduğu bir kararla adaylaşmamız gerçekleşti. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday yapılan Ayşe Ünlüce’yi kutluyorum. Başarılar diliyorum. Parti görevi olarak her türlü sorunluluğu üstlenerek kazanmamız için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Bizim için adaylık bir parti görevidir. Nerede olursa olsun o görevi yerine getiremeye hazırız. 10 yıldır Odunpazarı’nda uygulamaya çalıştığımız belediyeciliği daha da geliştirerek yenilemeye hazırım. Üreten, tasarruf eden ve demokratik katılımcılığı önemseyen bir belediyeciliği Odunpazarı’nda genişleterek sürdüreceğiz. Yenilenmiş bir meclis ve yenilenmiş bir idari kadroyla Odunpazarı’nda önümüzdeki dönemde çok daha büyük işler yapacağımızı vurgulamak isterim. Dinamik bir seçim kampanyası ve oldun, saygılı bir seçim kampanyası olsun istiyorum. Diğer partilerin adaylarına da başarılar diliyorum. 25 yıldır Eskişehir’de büyük bir başarıyla belediye başkanlığı yapan sayın Yılmaz Büyükerşen’e de hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Eskişehir halkı bu hizmetleri asla unutmayacaktır. Tarihte önemli yerini alacaktır, gönlümüzde ve kalbimizde de Yılmaz Hoca’nın düsturu, belediyeciliği bize yol gösterici olacaktır. Önümüzdeki seçim sürecini başarıyla bütün bir örgüt olarak gerçekleştireceğimize inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Başaracağız.”

“Yılmaz Hocam hiç mezun olmak istemediğim bir okul gibiydi”

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ise şöyle konuştu;

Emekli ve asgari ücretli kayıt parasını nasıl verecek? Emekli ve asgari ücretli kayıt parasını nasıl verecek?

“Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözü vardır ‘En büyük eserim cumhuriyet diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ demiştir. Ben bugün bu en büyük eserden ikincisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok önemli bir göreviyle karşınızda bulunuyorum. Duyduğum onuru, gururu, heyecanı kelimelerle anlatmama imkân yok. Cumhuriyet 100. Yılda Cumhuriyet Halk Partisi bu önemli görevi bir Türk kadınına bir Eskişehirli kadına vermekle bana mutluluğun en büyüğünü yaşattı. Yılmaz Hoca’nın farklı bir şehircilik anlayışıyla yarattığı şehri koruyacak ve yaşatacak ekip karşınızda duruyor. Ahmet başkanım ve Kazım başkanımla beraber bu eseri korumak ve yaşatmak için çok çalışacağız. Ben seçin startını buradan il binamızı ziyaret ederek vermek istedim. Heyecanda ayrı olarak duygusallık yaşıyorum. Bu şehirde 1999 yılından beri yaşanan dönüşümün hem canlı şahidiyim hem de Yılmaz Hocamın bana verdiği genel sekreterlik göreviyle önemli bir bölümünde yöneticilik yaptım. Ben Yılmaz Hocamızın bu şehri inşa ederken yarattığı vizyonu çok iyi anladığımı düşünüyorum. Bir okul gibiydi, hiç mezun istemediğim bir görevdi, okuldu. Bu bir bayrak yarışı ve Yılmaz Hocam da bu bayrağı bana verdi. Bu seçimi kazanarak bana yaşatılan bu onuru da Yılmaz Hocamıza bir hediye olarak vermek istiyorum. Hem Ahmet ve Kazım başkanımıza hem bana önümüzdeki beş yıllık süreçte liderlik yapacağına hep yanımızda olacağına inanıyorum” diye konuştu. 

“Hakkımı sizlere helal edebilmek için Ayşe hanıma oy vermenizi istiyorum”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı  Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Bir şanssızlığımız var zaman daraldı. Adayların belirlenme sürecinin uzatılması aslında bizim dışımızdaki bir hatadır.  Çok çalışmamız lazımdı bu seçimlerde. Tek adam rejimine doğru gitmekte olan bir Türkiye’de güçlenen, iktidarın bütün imkanlarını kullanan bir partiye karşı hepimize çok büyük görevler düşüyordu. Seferber olmamız lazım. İl başkanımıza ve il teşkilatımıza büyük görev düşüyor. Çok etkili bir organizasyon içerisinde vakit ayıracaklar, çok iyi takvim yapacaklar. Türkiye’nin geleceğinin kurulması kadınlarımız ve gençlerimizle olacaktır. Belediye başkanı arkadaşlarımızla 25 senedir çalışıyorum çok memnunum. Birlikte bir ahenk içerisinde çalıştık. İki arkadaşımla beraber bütün gayretimiz Ayşe hanımın tanıtılması ve kazandırılması için uğraşacağız. Eğer benim eğitimde şehircilikte emeklerim olduysa hakkımı sizlere helal edebilmek için Ayşe hanıma oy vermenizi istiyorum. Aynı şekilde her iki belediye başkanımı arkadaşıma da oylarınızı esirgememizi ve daha fazlasını vermenizi istiyorum. Kendinizle beraber 10 kişiye oyları attırtıp da Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eskişehir’de oylarını yükseltemezseniz hakkımı helal etmiyorum aksini yapacaklara”

Editör: Ayhan Aydıner