TEI'den eğitime destek TEI'den eğitime destek

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konger Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen konserle başladı. Ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. Kongreye, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü. Prof. Dr. Saime Önce, Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Doğan ve öğretim üyeleri katılım gösterdi.

“Önceki kongrelere göre katılımcı sayısı oldukça fazla”
Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Doğan, “9. Uluslararası Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Kongresi hepimize hayırlı uğurlu olsun. Özellikle Anadolu Üniversitesi'ne bu kongrede bize ev sahipliği yaptığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Bu sene kongre teması olarak güncel bir konuyu seçtik. Bilgisayarda bireyselleştirilmiş test veya bilgisayar ortamında bireye uyarlanmış test ve tabii ki yapay zekâ. Bunun yanında temel sorunlarımızı unutmadık Kongre programında Türkiye’nin temel sorunlarıyla ilgilenen çalışmalar ve bildiriler olduğunu da görebilirsiniz. Hem güncel hem de temel sorunları dikkate alan bir kongre yapmaya çalıştık. Önceki kongrelere göre katılımcı sayısı oldukça fazla. Önceki senelerde 100-120 civarındaydı. Bu sene 165 bildiri, çağrılı sempozyumlarla beraber 200’e yakın iyi bir sayı yakaladık. Hepinize başarılı bir kongre diliyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç ise, açılış konuşmasında şunları aktardı:
“İnşallah buradaki çalışma boyunca sorunsuz bir kongre gerçekleşir. Ölçme ve Değerlendirme alanı çok gelişmekte olan bir alan. Düzenlenen bu kongrede de bu kadar çok sayıda bildirinin olması gerçekten takdire şayan. Birçok alanda maalesef böyle kongreler yapılmıyor, yapılan alanlarda da alanın yaygınlığına oranla bu kadar büyük bir başarı olduğunu görmüyoruz. Bu yüzden katkı veren meslektaşlarımıza, sponsorlara çok teşekkür ediyoruz.” Açılış konuşmalarının ardından kongrenin ilk gününde 5 farklı çalıştay, paralel oturum, çevrim içi sunum ve panel gerçekleştirildi. Kongrenin 2'nci günü olan 4 Eylül tarihinde 2 paralel oturum ve çağrı konuşmaları, birçok katılımcıyla paralel oturumlar, davetli çevrim içi sempozyumu ve 4 tane bildiri sunulacak ve panelle sonlanacak. Kongrenin üçüncü günü olan 5 Eylül’de paralel panellerin olduğu oturumlarla başlayacak. Kongrenin son günü olan 6 Eylül tarihinde ise 2 paralel oturum, davetli sempozyumu ve 3 panel gerçekleştirilecek.

Editör: Ayhan Aydıner