Üniversiteli Öğrencilerden Başkan Ataç’a Teşekkür Üniversiteli Öğrencilerden Başkan Ataç’a Teşekkür

Bahar Bilen yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Son bir buçuk aydır et fiyatlarında kilogram başına yapılan 70 liraya yakın fahiş zamlar bayram öncesi hiç bir vicdana sığmaz,kabul edilir gibi değil. ESK (Et ve Süt Kurumu) bu işe derhal el atmalı. 
Artan maliyetler karşısında lokantalarımızda fiyat tarifelerimiz güncelliğini yitirmiş, esnafımız çok zor durumda kalmaktadır. Vatandaşımızın alım gücü düştükçe ,esnafımızın satışları oldukça etkilenmektedir . Yapılan ithalatlar kısa vadede çözüm olabilir ama uzun vadede piyasanın daralmasına sebep olmaktadır. Arz talebi karşılamadığından dolayı fiyatların yükselmesine sebep olmaktadır. Enflasyonla mücadelede bazıları tarafından üretici ve esnafımız günah keçisi olarak gösterilmektedir. Zamların sebebi biz değiliz. Bu olay bugünün meselesi değildir. Geçmişten bugüne kadar yapılan  tedbir hatalarının yansımasıdır. Yetiştirilen bir sığır en az 18-24 ay sonra verimli hale gelir. İki yıl önce radikal kararlar alınmış olsaydı, süt fiyatlarına baskı yapmayarak ,inek kesimlerinin önüne geçilseydi, bugün bu durumlara düşmezdik. 
Üretici son birkaç yıldır maliyetlerden dolayı daralmaya gitmesine sebep oldu. Uzun vadede üretici mutlaka desteklenmelidir. 'Anayı kesersen danayı bulamazsın' demiştik. Bu durumla ilgili hehangi bir çalışma yapılmaz ise; et konusunda yurtdışına bağımlı kaldığımız son günlerde, yılsonuna kadar etin kilogram fiyatı 1000 TL bandına gelebilir.
Arz ve talep dengesi birbirini karşılamayınca, sattığı malı yerine koyamaz hale gelen üretici, bu durumda fiyatların yükselmesine sebep olmaktadır . Et ve Süt Kurumu duruma el koymalı. İthal edilen canlı hayvan ve karkas etleri piyasa spekülatörlerinin eline kaptırmadan piyasayı dengelemelidir. Aksi taktirde devam edilirse ithalat yaptığımız ülkelerin çiftçilerinin ekmeğine yağ sürümeye devan ederiz. Enflasyonu önlemeyi bırakın, et krizi ile karşı karşıya kalır, fiyatlar yıl başına kadar bin lira bandına gelebilir. Yetkilileri acil önlem almaya davet ediyorum."

Editör: Ayhan Aydıner