Bu anlamlı ziyaret, yerel esnafın ekonomik anlamda desteklenmesi ve gastronomi sektöründeki işletmeler ile yeni açılan kooparatifin ikili anlamda  işbirliklerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Yapılan ziyarette, S.S. Eskişehir İki Eylül Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Hasan Kuzu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, esnaf kredileri ve kooperatifinin esnaflara  sunduğu avantajlı ve uzun vadeli düşük faizli kredi destekleri hakkında detaylı bir görüşme gerçekleştirildi. Hasan Kuzu, kooperatifin esnafa sağladığı finansal desteklerin yanı sıra, bu desteklerin sürdürülebilirliği ve erişilebilirliği üzerine detaylı  bilgiler sundu.

Tarlada 5 Lira  11 kilometre uzaklıktaki pazarda 30 lira Tarlada 5 Lira 11 kilometre uzaklıktaki pazarda 30 lira

Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik; "Esnafımızın ekonomik olarak karşılaştığı zorlukları ve bu zorlukların üstesinden gelmek için atılacak adımlar üzerine kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Ekonomik belirsizliklerin ve artan maliyetlerin esnaf üzerindeki etkilerini ele alarak, kooperatifin sunduğu çözümler hakkında detaylı bilgiler aldık. Esnaf kredileri, küçük işletmelerin büyümesi ve gelişmesi için kritik öneme sahip olup, Şehrimizde yeni açılan bu esnaf kefalet  kooperatifimizin hem yerel esnafa hem’de devletimiz tarafından sağlanan plasman paranın ekstradan şehrimize finansman olarak gelmesinden dolayı diğer şehirlere göre avantajlı durumdayız" dedi., Başkan Kuzu, kooperatifin amacının yerel esnafın finansal zorluklarını aşmasına yardımcı olmak ve onların işlerini sürdürebilmesi için gerekli kaynakları sağlamak olduğunu vurguladı. Ziyarette, derneğin yerel gastronomi alanındaki yapılacak projelerine yönelik destek sözü alındı.

Arnik: "Bu destekler, özellikle yerel üreticilerle işbirliği yaparak, Eskişehir’in gastronomik değerlerini ön plana çıkarmayı amaçlıyor.(Esgastroder )Eskişehir Gastronomi Derneği olarak, bu tür işbirliklerinin öneminin farkındayız. Kooperatifle birlikte yürütülecek projeler, yerel esnafın daha geniş kitlelere ulaşmasına ve işlerini büyütmesine olanak tanıyacak. Özellikle, gastronomi sektöründeki yenilikçi girişimlerin desteklenmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini düşünüyoruz.dedi

Editör: Ayhan Aydıner