Peryön Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Güney Marmara Şubesinin organize ettiği ve Eskişehir Sanayi Odası’nca desteklenen etkinlikte ünlü dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu Hakan Bilgin, farklılığı fark etmenin insanın hayatını nasıl değiştirdiğini örnekler vererek katılımcıları hem güldürdü hem düşündürdü. 

İnsan kaynakları profesyonelleri ve iş insanlarının yoğun olarak katıldığı etkinliğin açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Odamız ve Peryön Güney Marmara Şubesinin gerçekleştirdiği bu söyleşi umarım muhteşem ve güzel geçecek. Artık normal hayatımıza geri dönmeye çalışıyoruz. Tiyatro sanatçımız Hakan Bilgin’e de teşekkür ederiz. Farkında olmak, farklı olmakla sanırım son derece önemli. Son 300 yıla baktığımızda yüzde 5’lik bir popülasyon farklı oldukları ve farkındalık ortaya koydukları için dünyayı değiştirdi. Yaratıcı düşünce olmadan ne girişimci oluşturabiliriz ne farklılık ortaya koyabiliriz” dedi.

Eskişehir özel şehir

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi Başkanı Neslihan Özer ise yaptığı açılış konuşmasında Eskişehir’in farklı ve özel bir şehir olduğunu belirterek, güzel şehirlerin güzel insanları olduğunu söyledi.

Pandemi sebebiyle etkinliklerin bilgisayar programları üzerinden yapıldığını belirten Özer, “Her şeyi ‘zumlandık’, yüz yüze gelmeyi çok özledik. Bugün ise yüz yüzeyiz. Fark yaratanlar, farkıma takılanlar diyecek Hakan Bey” diye konuştu.

Fark etmekle başlıyor

Yapılan açılış konuşmalarından sonra oyuncu Hakan Bilgin sahneye çıkarak umut ve farklılığın önemine dair bir söyleşi gerçekleştirdi.

Farklılığı fark etmenin insanın hayatını nasıl değiştirdiğini değinen Bilgin, “Farklılığımızı fark edersek onunla büyür gelişiriz. Bu da bizi biz yapan özel değerlerimizdir. Kısaca kendi farkımızı fark etmekle ilgili her şey. Hikâyenin temelinde bu var” diyerek bu konuda örnek ve anekdotlarla söyleşini gerçekleştirdi.   

Editör: Ayhan Aydıner