Ünlüce, buluşmada yaptığı konuşmada, "Gidilmedik kapı bırakmayacağız. İlçeleri, köyleri gezeceğiz, bütün mahalleleri ziyaret edeceğiz. Ancak seçimi sandıkta kazanacağız, bu nedenle burada olmamız çok önemli. Sizler bugüne kadar yaşadığımız tüm seçimlerde sandıklara sahip çıktınız. Hiçbir hile yaptırmadınız, sabahlara kadar beklediniz, itirazlarda bulundunuz. Demokrasinin bu şehirde yerleşmesi için her şeyi yaptınız. Sizleri tebrik ediyorum" dedi.

Adaylığı sürecinde desteklerini esirgemeyen isimlere teşekkürlerini ileten Ünlüce, “31 Mart'tan sonraki hafta sizlerle beraber Ayşe Ünlüce, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç hep beraber adliyeye mazbatayı almaya gideceğiz. Ben bu göreve liyakatla, belediye tecrübemle ve bugüne kadar belediyede yaptığı hizmetlerle seçildiysem, bu başarıda payı olan değerli başkanımız Profesör Doktor Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür etmek istiyorum. Açıklandığım günden itibaren yanımda olan ve abilik yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a ve 1999’dan bu yana beraber çalıştığım ve dostluğunu hissettiğim Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a da teşekkür ederim" dedi.

“BAE’ye kıyak için İliç’i de unuttular” “BAE’ye kıyak için İliç’i de unuttular”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 25 yıl boyunca geçen çeyrek asırın kolay olmadığını ifade ederek, "Bugün övündüğümüz Eskişehir'i sizlere sunabilmek için neler çektiğimi, yalnız ben değil, aynı zamanda benimle birlikte çalışan değerli arkadaşlarım Ahmet Ataç, Kazım Kurt ve tabii ki partili tüm arkadaşlarım yakinen bilmektedirler. Bu seçimlerde sizlerden istediğim şudur: Ben artık hocalık görevimi tamamlamış bir bireyim. Siyasette belki bir ak sakallı olarak, belki bir bilir kişi olarak kıyıma köşeme çekiliyorum, ancak çekilirken sizi yalnız bırakmıyorum. Sizi Ayşe Ünlüce kardeşimle baş başa bırakıyorum. Onu size emanet ediyorum" şeklinde konuştu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da konuşmasında, Eskişehir'de bugüne kadar oylarını çaldırmadıklarını ve hile yaptırmadıklarını vurguladı. Kurt, sandıklara olan inanç, bağlılık ve mücadele gücü nedeniyle Eskişehir'in ayakta kaldığını ifade etti. 31 Mart'a kadar yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Kurt, köy köy, kapı kapı dolaşarak halka ulaşacaklarını ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) devam etmesi gerektiğini anlatacaklarını belirtti.

Kurt, konuşmasının devamında, "Sevgili Yılmaz Hocama herkesin huzurunda teşekkür ederim. 25 yıl kesintisiz bir biçimde Eskişehir’e yaptığı hizmetler sonucu Eskişehir çağdaş bir şehir olmuştur. Ben inanıyorum, 31 Mart akşamı sevgili Ayşe Ünlüce Büyükşehir Belediye Başkanı olacak." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Ayhan Aydıner