NEVÜ'nün ev sahipliğinde Kore Savaşı Mirası Vakfı ve Anadolu Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen 7. Uluslararası Kore Savaşı Tarihi Öğretmenler Kongresi kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, kongrenin tarih eğitimi ve tarih bilincinin güçlendirilmesi ile üniversiteler ve diğer kurumlar arasındaki uluslararası akademik iş birliklerine sağladığı katkılar değerlendirildi

Anadolu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Dinç’in yaptığı “Kore Savaşı Tarihi Mirasının Türkiye Bağlamında Öğretimine ve Korunmasına Yönelik Dijital Eğitim Araçlarının Araştırılması ve Geliştirilmesi (Kutup Yıldızının Peşinde)” projesi, adı geçen kongrenin temelini oluşturmuştu. Kongreye üniversitemi temsilen katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Erdemir de kongre kapsamında Nevşehir Valisi Sayın Hüseyin Kök, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Sukjung Boo, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cem Gençoğlu ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.

Kongrenin ikinci gününde Prof. Dr. Dinç ile birlikte ev sahibi kuruluş NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Aktekin’i ziyaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Erdemir, farklı ülkelerden akademisyen, eğitimci ve uzmanları bir araya getiren kongrenin, Kore Savaşı tarihinin ve ortak tarihî mirasın gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir platform oluşturduğunu ifade etti. Prof. Dr. Erdemir ayrıca kongrenin başarıyla gerçekleştirilmesine sağladığı katkı ve destek dolayısıyla NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin'e teşekkür etti.

Lise Öğrencilerine Cankurtaran Yaz Kampı
Lise Öğrencilerine Cankurtaran Yaz Kampı
İçeriği Görüntüle

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise kongrenin uluslararası akademik ve kültürel iş birliklerinin geliştirilmesine önemli katkılar sunduğunu bu bağlamda Anadolu Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliğini de önemli ve değerli buldukları belirtti.

Kaynak: AnaHaber