Yeryüzü Ekoloji Okulu Mayıs Ayı Atölye Çalışmaları Yeryüzü Ekoloji Okulu Mayıs Ayı Atölye Çalışmaları


Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi iş birliğinde hayata geçirdiği Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi gerçekleştirdiği eğitim ve etkinlikler ile gençlerin ufkunu genişletmeyi sürdürüyor.
Bu kapsamda Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü iş birliği ile ‘Atık Kağıtlardan Yaratıcı Hediyeler Atölyesi’ düzenlendi. Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nde endüstriyel tasarım öğrencilerinin yürütücülüğünde gerçekleşen atölye iki gün sürdü. Atölyenin ilk gününde atık kağıtlar tutkal ve nişasta ile yeniden şekillendirilerek kağıt yapımı gerçekleştirildi. Kurumaya bırakılan kağıtlar atölyenin ikinci gününde ‘kurabiye adam, kardan adam, yılbaşı ağacı ve süsü gibi’ şekiller verilerek hediyeye dönüştürüldü. 
Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nden aldığı destekler ve sosyal girişimcilik eğitimleriyle Bangu Markasını kuran Bengisu Hekim Kantarcı da kendi üretimi esnasında çıkan atık Antep kutnu kumaşlarını getirerek tasarımlara katıldı. Öte Yandan Tepebaşı Geri Dönüşüm Atölyesi’nin açtığı stantta kağıt yapımı anlatılarak, yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Editör: Ayhan Aydıner