Uygungöz’den “Ufukta Unutulmuş Dizeler” Sergisi
Uygungöz’den “Ufukta Unutulmuş Dizeler” Sergisi
İçeriği Görüntüle

Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçekleşen konsere, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ve eşi Oya Adıgüzel, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Erkan Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erkan Erdemir ve Prof. Dr. Köksal Büyük, Genel Sekreter Ecevit Öksüz’ün yanı sıra il protokolünden isimler ve çok sayıda müziksever katıldı.



Orkestra Şefi Murat Göktaş yönetiminde ve viyolonsel sanatçısı Melih Kara’nın solistliğinde seslendirilen ve akademik yılın açılışını simgeleyen bu özel konser, müzikseverlerden yoğun ilgi gördü. Türk besteci U. C. Erkin’in “Köçekçe” adlı eseriyle başlayan gece, C. Saint-Saëns’ın Op. 33 Viyolonsel Konçertosu No:1 eseriyle devam etti. Solist Melih Kara’nın yorumuyla hayat bulan eser, dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Konserin ikinci bölümünde ise L. van Beethoven’ın klasik müzik tarihine damgasını vuran Op. 67 Senfoni No:5 eseri seslendirildi.

“Sanatı Herkese Ulaştırma” misyonu

Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, yalnızca Kampüse değil, Eskişehir halkına da sanatı ulaştırmayı sürdürüyor. Yeni akademik yıl boyunca farklı solistlerin de yer alacağı konserlerle sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.