İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

"Biz İYİ Parti Odunpazarı İlçe Teşkilatı olarak geçtiğimiz haftadan bugüne çalışmalarını aralıksız ve kesintisiz sürdürerek geldik. Mahalle ve Seçilen Muhtarlara ziyaretlerimiz devam ediyor.

Bunu yaparken bilgimiz dahilinde olup beraberinde yeniden bizlere iletilen düşünce, talep ve problemleri not alıp kayda geçiriyoruz.

Daha önceki açıklamalarımızda önümüz süreçte.

Eskişehir’i yönetenler ile muhataplarına yönelik vatandaşlarımızdan, şehrimizden gelecek talep, beklenti ve önerileri ileteceğimizi söylemiştik.

Dün bunu yaptık, bugün de ve yarın da bunu yapmaya Eskişehir gözü, Eskişehir vicdanı olarak devam edeceğiz.

Geçtiğimiz hafta Sayın Akp İl Başkanı ve Eskişehir sporunun tarihi güzide kulübü Sayın Eskişehir Demirspor Başkanının ilginç açıklamalarına şahit olduk.

Sayın Akp İl Başkanı özel mülk ticari ve sosyal bir alan durumuna gelen Millet Bahçesine giderek bakımsızlığı tepkilerini bastırmak için vatandaşlarla fotolar çektirmiş bu esnada insanlarımızın ısrarla ikinci bir Millet Bahçesi istediklerini belirtmiştir.

Sayın Başkana buradan seslenelim bizce bu Millet Bahçesini isteyenler oralara yeni otoparklar, yeni cafeler, büfeler açın ve bize verin diyenlerdir.

Eskişehir yeşil alan ve park olarak Türkiye’de kişi başı yeşil alan 8 metre kare iken bu Eskişehir’de yaklaşık 14 metrekaredir…

Sayın İl Başkanı bu konuya bu kadar ilgiliyse tavsiyemiz ormanlaşma oranında ülke ortalamasında yüzde 29 ile çok kıraç olan şehir coğrafyamızı daha hızlı ve yaygın bir ağaçlandırmak için yol araştırmalarıdır.

Beraberinde seçim sürecinden notlarımızda olan ve kendilerinin Büyükşehir adaylarının “İktidarız ve belediyeleri alırsak hemen çözeceğimiz dedikleri konular” olan.

Bizimde birkaç tavsiye eklediğimiz acil, öncelik durumundan birde bürokrasiye takılmışlıklarından dolayı, çözümü kolay olması açısından sözlerine konu sorunları buradan bir kez daha hatırlatalım.

-İlçe yollarımızda havalar düzelmesine rağmen bir hareket yok. Kaza riskleri, olumsuzluklar devam etmekte bu konuda verdiğiniz sözleri bir hatırlatalım size

-Çevre ve şehircilik bakanlığında bekleyen Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri dosyasına bir bakın 85 hak sahibi esnafımız ve bölge esnafı ile yanlarında çalışanlar mağduriyet içinde verdiğiniz sözlerin yerine getirilmesini bekliyorlar.

-Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesinden  net bir gol yedik ve güzergah dışı bırakıldık. Bununla ilgili 3 milletvekilinizle bir şeyler yapsanız nasıl olur acaba.

-Küçük sanayi dönüşüm dosyası Çevre Bakanlığında hatırlatalım.

-Eski vergi daireleri alanı siz unuttunuz ama biz hatırlatalım diyoruz.

Değerli konuklar; Hatırlatacağımız o kadar çok konu var ki buna devam edersek vakit yetmez.

Bugün ilk anda aklımıza gelenler ve güncel olanları değerlendirdik ve biz buna devam edeceğiz.

Belediyeler ve merkezi idarenin şehrimiz ve insanlarımız için ne yapması gerektiği, insanlarımızın ne beklediği mutlaka söylenecek ve takip edilecektir.

Değerli Basın mensuplarımız biliyorsunuz 17 Ocak 2024 tarihinde gündeme getirdiğimiz YHT Tepebaşı çıkışında bulunan araç otoparkının bir Ankara kulübüne tahsis edilmesiyle ilgili gündem oluşturmuştuk.

Süreçte siyasi iktidarın temsilcileri konuyu takip edeceklerini söylemişlerdi.

Takip devam ediyor ki anlaşılan hala Eskişehirlilerin paraları Ankara kulübüne gitmeye devam ediyor.

Demek ki ya bürokratlardan randevu alıp görüşemediler yada bürokratları ikna edemediler.

Bu böyleyken konunun muhataplarında Eskişehir Demirspor Kulüp Başkanı geçtiğimiz hafta ilginç bir açıklama yaptı.

Bahsettiğimiz konuda sürecin bir ihale ile yapıldığını Ankara kulübünün kazandığını yani sanki kendilerini mağdur eden uygulamayı savunur bir yön çizmiştir.

Hatipoğlu'dan Eskişehirspor paylaşımı Hatipoğlu'dan Eskişehirspor paylaşımı

Bu çok garipsenecek bir durumdur. Eskişehir Demirspor tarihinin en başarısız dönemini yaşarken bir alt lig olan yerel amatör kümeye dönemlerinde düşmüşken Sayın kulüp başkanının ne demek istediği, kime ne mesaj verdiği yada kimin yanında durduğunu biz tespit edemedik. Düne kadar ekranlarda şehir, kurumlar bize sahip çıkmıyor diyen bizzat kendisidir.

Eskişehir Demirspor anlaşılan o ki bu düşünceyle dümeni ve kaptanı olmayan bir denizde gitmektedir.

Buradan Sayın Başkana çağrıda bulunarak konuları mantık ekseninde bir sırlamaya koyup ne yanlış biz ne yaptık diyerek tekrar değerlendirmede bulunmasını tavsiye ediyoruz.

Biz İYİ Parti Odunpazarı olarak diyoruz ki; Eskişehirspor ve Eskişehir Demirspor Eskişehir’in ortak değerleridir.

Siyasetçilerin oyuncağı, malzemesi değildir.

Çalışmaya, çalışmaları izlemeye devam edeceğiz diyerek.

Tekrar vasıtanızla Eskişehirli, Odunpazarlı hemşehrilerimizi selamlıyor ve diyoruz ki."  

Editör: Ayhan Aydıner