Sarıcakaya Entegre Sağlık Merkezi Mayıs 2025'te Açılacak Sarıcakaya Entegre Sağlık Merkezi Mayıs 2025'te Açılacak

Konferansa; ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Metintaş, ESVAK Kurucular kurulu Başkanı Sedat Kara, Eskişehir Şube Başkanı Dt. Ozan Köroğlu, yönetim Kurulu Üyeleri, üniversite öğrencileri ve davetliler katıldı ve konferansa ilgi gördü.

Konferansın Moderatörlüğünü ESOGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Kağan Şakacı yaptı. Konferans: saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Konferansı açılış konuşmasını ESVAK Eskişehir Şube Başkanı Dt. Ozan Köroğlu ve ESVAK Kurucular Kurulu Başkanı Sedat Kara yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Moderatör ESOGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Kağan Şakacı; Yunus Emre üzerine değerlendirmelerde bulundu ve Yunus Emre'nin eserlerinden ve yaşam tarzından örnekler verdi. Şakacı, "Yunus Emre'nin asıl farkı Türkçeye getirdiği kazanımlardır ve Türkçeyi iyi derecede kullanmasıdır. Yunus Emre hayat tarzıyla Türk'tür. Allah aşkı, tevhit inancı, ahlâkı çok kıymetlidir. Yunus'u anlamak için Hacı Bektaşi Veliyi anlamak gerekiyor’’ dedi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Metintaş konuşmasında, ‘’Birçoğunuz biliyorsunuz ki göğüs hastalıkları uzmanıyım. Kliniğimiz, dünya çapında işlere imza atıyor. Amerika’da ki imkânlar bizde de var. Türkiye'de 8 binden fazla akciğer kanseri üzerine, takip ettiğimiz hastamız var. Buradan gençlere sesleniyorum. Önünüzde uzun bir yol var. Bunun kıymetini iyi bilin. Ne yaparsanız yapın, entelektüel olun. Akademik alanda yaptığım  bilimsel çalışmalardan örnekler verdim. Engelli olan oğlum ile ilgili yaşamına dair kesitler aktardım. Oğlum Oğuz Metintaş için bir vakıf kurdum. Oğlum Oğuz’un anlamı ve manası, benim için 30 yıl sonra O'nun adına bir vakıf kurmaktı ve bunu kurduk. Bu anlam oluşmaya başladı. Medeniyetimizde vakıfların yeri ve önemi büyüktür. Amerika’da çok sayıda vakıf var. Bizde bu sayı az’’ dedi. Konferansın sonunda; konuşmacılara plâket ve çiçek buketleri takdim edildi.

Editör: Ayhan Aydıner