Tepebaşı Belediyesi tarafından Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümü dolayısıyla kortej yürüyüşü düzenlendi. Kortej yürüyüşüne Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kanatlı AVM önünde Tepebaşı Belediyesi temizlik emekçilerinden oluşan Eko Şov Ritim Grubu’nun konseri ile başlayan kortej yürüyüşü 29 Ekim Kadın Derneği’nin bando takımıyla devam etti. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile marş eşliğinde coşkuyla yürüdü.
“Hem Zafer Bayramımız hem kurtuluş günümüz kutlu olsun”
Kortejin ilk durağı olan ve 16’ncı Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında Eskişehir’e kazandırılan ikinci kolektif eser olan Sonsuz Cumhuriyet Anıtı oldu. Burada Başkan Ataç, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümü kapsamında anıta çelenk sundu. Ardından konuşan Başkan Ataç, “2023 yılında kolektif eser olarak 25 sanatçının yaptığı 100’üncü yıl anıtını zaman zaman ziyaret ediyoruz. Bugün de burada Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yılı nedeniyle toplandık. Burada Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını anıyoruz. 3 gün önce de 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladık. Hem Zafer Bayramımız hem kurtuluş günümüz kutlu olsun” dedi.
Çelenk sunumu ve konuşmanın ardından ise kortej, 17’nci Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun gerçekleştiği Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda son buldu.