Porsuk Çayı’nda Fener Alayı Coşkusu Porsuk Çayı’nda Fener Alayı Coşkusu

Ger yaptığı açıklamada şunları söyledi; "1 Mayıs, dünyanın her yerinde  emeği ile geçinenlerin her türlü sömürüye , bütün çarpık  sistemlere karşı birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Bu günkü sistemler, emekçileri sürekli sömürmek için eğitim çalışanlarının   dayanışmasını engellemek istemektedir.  Çalışanların yüz yıllarca süren, büyük bedeller ödenen mücadelesi  ile elde edilen  ekonomik ve demokratik kazanımlarının korunması bu günlerde  daha da önem kazanmıştır. Çünkü çalışma hayatına ilişkin gündemdeki tasarılar var olan kazanımları da yok etmeye yöneliktir.
Sanal demokratikleşme söylemiyle, sendikal mevzuata ve çalışma yaşamına ilişkin olarak gündeme getirilmek istenen düzenlemelerle emeğin ekonomik ve demokratik mücadelesi engellenmek istenmektedir. Kamu emekçilerinin ise 4688 Sayılı sendika yasasıyla ne kazandığı belirsizdir.. Ne yazık ki kamu emekçilerinin sendikaları, hiçbir söz ve karar sahibi olmadıkları bu yasaya karşı da birlik ve beraberliklerini sağlayamamışlardır. Bazı sendikalar siyasi iktidardan haklarını aramak yerine  kendi çıkarları söz konusu olduğunda çok ciddiye almadıklarını söyleseler de önce yüzde 1 sonra yüzde 2 baraj engelini çıkarmışlardır. Biz hürriyet sevdalıları engelli koşucular gibi her türlü atılan çamurlardan yara almadan menzile varmanın, eğitim çalışanlarının emeklerinin karşılığını kazanmanın yollarını arıyoruz. tüm eğitim çalışanlarının sesi olacağız. Yutkunanlardan değil haykıranlardan olacağız.  1 Mayısta alanlarda eğitim çalışanlarının hakları için alanlardayız. Siyasi iktidara sesleniyoruz Sözleşmeli öğretmenler yerine acilen kadrolu öğretmen atanmasını istiyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanununun paydaşlarıyla uzlaşıyla çıkmasını istiyoruz. Okullarda şiddetin önlenmesini acilen yasalaşmasını bekliyoruz. 
1 Mayıs Çarşamba günü Bursa Şehreküstü meydanında saat 12.00 de yutkunanların yerine de haykıracağız.
Hürriyetçi Eğitimsen Eskişehir Şubesi olarak eğitim çalışanlarının birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutlarken, her zaman emekçilerin yanında olduğumuzu saygı ile duyuruyoruz.."

Editör: Ayhan Aydıner