2023 NASA Space Apps Eskişehir Challenge Hackathon Yarışmasında, Bahçeşehir Koleji Eskişehir Kampüsü Fen Teknoloji Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan
 *Project Lunar Eclipses Takımı Eskişehir Birincisi,
*AquaLocus Takımı Eskişehir İkincisi,
*Tempestas Takımı Eskişehir Dördüncüsü olarak hackathonu tamamladı. 
Project Lunar Eclipses ve Tempestas Takımları ise ilimizi globalde temsil etme hakkı kazandı. 

Bahçeşehir Koleji; öğrencilerini 21. Yüzyıl dünyasında dünya sorunlarına çözüm bulma, yazılım-kodlama, uzay teknolojileri vb. alanlarını içeren Bahçeşehir Üniversitesinin de desteğini alarak sürekli güncellediği bir eğitim müfredatı uyguluyor. Bu alanlarda temel beceri kazanan öğrenciler ilimizi ve ülkemizi uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil ediyor.

Bu yarışmalardan biri olan NASA Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması, dünyanın dört bir yanındaki kodlayıcıların, bilim adamlarının, tasarımcıların, hikaye anlatıcılarının, yaratıcıların, teknoloji uzmanlarının ve yenilikçilerin bir araya gelip Dünya'da karşılaştığımız zorluklara çözümler oluşturmak için NASA ve Uzay Ajansı Ortaklarından gelen açık verileri kullanmaları için geliştirilmiş bir yazılım maratonu.

Bu yıl şehrimizde düzenlenen yerel organizasyon ile öğrencilerin dünya sorunlarına çözüm bulma konusunda yazılım becerilerini geliştirme konusunda motive olmasını sağladılar.

Editör: Ayhan Aydıner