Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Ataç, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Örgütlenme ve Saha Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Arif Gürel, Eskişehir İl Temsilcisi Gürsel Gül ve Eskişehir eski İl Temsilcisi Ergun Mutlu’yu makamında ağırladı. Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Ataç, “Değerli başkanımızı ziyarete geldik. Ziyaretimizin iki amacı var. Bir tanesi 6 yıldır Eskişehir İl Temsilciliğini yürütmekte olan Ergun Bey, görevini değerli hocamız Gürsel beye devretti. Başkan beyle tanışmaları için geldik. İkincisi de Eskişehir’i ne yazık ki ciddi bir tehlike bekliyor. Eskişehir’in madencilik konusundaki ruhsatlarını çalıştık ve onu bir rapor haline getirdik. Başkana bu konuda bilgi vermek istedik” dedi.

“Doğaya zarar veriyorlar”

Başkan Ahmet Ataç ise, “Daha önce bir termik santralle boğuştuk, onu durdurduk. Daha sonra Sevinç Mahallesinde kömür arama sevdasına girdiler. Şimdi de Eskişehir’de maden arama çalışmaları yapılacağı haberleri dolaşıyor. Bu sadece Eskişehir’de değil bütün Türkiye’nin yeraltına siyasi iktidar el atmaya başladı. Zaman zaman madenlere de ihtiyaç olabilir ama madenci madenden elini çektikten sonra kalan hasarları çok büyük oluyor. Maden arama için yapılan şartnamelerde işlem sonrası yeşil alan yapma şartı aranmaktadır. Ancak bugüne kadar yeşil alan yapıldığını hiç görmedim. O zaman Türk halkı da bu madencilerin bu şekilde çalışmasına karşı çıkıyor. Doğaya büyük zarar veriyorlar” diye konuştu.

Eserler gezildi

Başkan Ataç, TEMA İl Temsilciliği görevine gelen Gürsel Gül’ü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret, Başkan Ataç’ın misafirine belediye hizmet binası içerisinde yer alan Tepebaşı Belediyesi Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu eserlerini gezdirmesiyle ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi..
 

Editör: TE Bilişim