Tepebaşı Belediyesi’nin pandemiden dolayı yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının isimlerini ölümsüzleştirmek üzere yapımını sürdürdüğü “Varlığınız Sağlığımız Anıtı” yükselmeye devam ediyor. Anıt, başta Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda yer alan sanatçılar olmak üzere Türkiye’nin her yerinden seramik sanatçılarından gelen eserlerin birleşiminden oluşacak. 57 sanatçının elinden çıkan 450 eser Eskişehir’e ulaştırılırken, anıtın üzerinde pandemi nedeniyle yaşamını yitirmiş 425 sağlık çalışanının da ismi yer alacak. Çalışmalar, Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Sanat Danışmanı Prof. Bilgehan Uzuner’in koordinasyonu ile sürüyor.

“İnsanlık için yapılan fedakarlığı simgeliyor”

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç anıta ilişkin bilgiler verirken, “Bu anıt, Covid-19 pandemisinde büyük fedakârlıklarla mücadele ederek hayatlarını kaybetmiş sağlık çalışanlarının onurlu anılarını yaşatmak yapılıyor. Sağlığımızı varlıklarına borçlu olduğumuz 425 sağlık çalışanının isimleri tuğlalara sırlandı.

Bu tuğlaların yaşamın da simgesi olan bir baca formu oluşturacak şekilde dizilmesi, insanlık için yapılan fedakârlığı simgeliyor. Gelenekselleşmiş festivalimiz Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda yer alan seramik sanatçıları başta olmak üzere tüm Türkiye’den 57 sanatçının pandemiye özel ürettiği 450 adet seramik eser, kolektif bilincimizi ve toplumsal belleğimizi bu anıta taşıyacak” dedi.

Başkan Ataç: En ön cephede savaşıyorlar

Sağlıkçıların toplum sağlığı için önemine de değinen Başkan Ataç, “Koronavirüsün ülkemizde görülmesi ile birlikte sağlık çalışanlarımız yoğun hatta insanüstü bir azim ve fedakarlık ile görev yapıyor. Ben de bir hekim olarak, sağlığımızı borçlu olduğumuz sağlık çalışanlarımıza minnettarım ve teşekkürlerimi sunuyorum. Öte yandan sadece teşekkür etmek ne yazık ki yetmiyor. Koronavirüsün bilimsel gelişmelerin de ışığı ile etkisini azaltmasını umarken, görevleri uğruna hastalığa yakalanan hatta canlarını yitiren sağlık çalışanlarımızı görmezden gelemeyiz. Bu sebeple derhal gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı ve koronavirüs, sağlık çalışanları için meslek hastalığı olmalıdır. Ayrıca pandemi nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları da kesinlikle şehit sayılmalıdır. Koronavirüs ile savaşta, en ön cephede savaşan sağlık çalışanlarımıza hakları vakit kaybetmeden teslim edilmelidir. Sağlık çalışanlarımızın varlığı, bizlerin sağlığı demek. Her birine minnettarız. Bu süreçte kaybettiğimiz her bir sağlık çalışanını rahmet ile anıyorum. Yapımı devam eden ve yitirdiğimiz sağlık çalışanlarına adadığımız anıtımız da çok özel bir çalışma. Bilimin ışığı ve meslek onuru ile gece gündüz demeden, en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarımızı saygıyla anıyorum. Varlığınız sağlığımızdır. Tüm sağlık çalışanlarınızım alın teri deva olsun ” sözlerini kullandı. Anıt, Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü-1 Caddesi’nde yer alıyor.

Editör: TE Bilişim