Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD) ne zaman kuruldu? Kurulmasındaki amaç neydi? Üye sayınız ve profiliniz nasıl? Herkes üye olabiliyor mu?

-ESGİAD 2007 yılında, Eskişehir’deki genç iş insanlarını bir arada toplamak, sosyal ilişkilerini ve ticaret hayatında iş yapabilme potansiyellerini arttırmak amacıyla kurulmuştur. Üye sayımız 100’ün üzerinde olup ticaretle uğraşan ya da yöneticilik yapan 20-45 yaş aralığında herkese kapımız açık

Başkanlığınız döneminde yaptığınız çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verir misiniz?

-Üyelerimizle birlikte şehir ve ülke gündeminde sözümüzü sakınmadan doğrularımızı savunduk. Üyelerimiz siyaset, ticaret ve sanayi dünyasında önemli ve etkili görevler aldı. Şehrin lehine olan her konuda sorumluluk almaktan geri durmadık. Vergi rekortmenleri listesinde de, şehrin sanayi vizyonun da da öncü ve aktif bir rol aldık. Sosyal sorumlulukta ve eğitim alanında birbirinden değerli projeler ürettik. Elbette eksiklerimiz, istediğimiz düzeyde gerçekleşmeyen işlerimizde olmuştur ancak iyi niyet ve gayretimizden kimsenin şüphe etmemesi bizler için gurur kaynağıdır

Yapmayı çok isteyip de gerçekleştiremediğiniz proje oldu mu?

-Elbette oldu ama henüz görev sürem dolmadığı için gerçekleştiremedim demiyorum

 

Eskişehir iş insanlarının en büyük sorunu ne?

-Her sektörün kendine has problemleri var. Kent olarak birlikte çalışma kültürünü geliştirmeliyiz. Rekabet edebilmek için kendimizi sürekli geliştirmeliyiz. Yenilik içerisinde olmalıyız. Üreten ve istihdam eden iş insanları her türlü desteği hak ediyor. Ülkeyi yönetenler vergisini ödeyen ve üreten insanlara her türlü teşviği sağlamalı.

Koronavirüs salgını sonrasında açıklanan destek paketlerini yeterli buluyor musunuz?

-Yine sektörlere göre değişen paketler açıklandı.  Genel manasıyla piyasaya nefes aldırdığını düşünüyorum. Çoğu kesim tarafından yeterli bulunmasa da devletin bu konuda imkanları dahilinde yardımda bulunduğunu düşünüyorum.

Belediyelerle diyaloglarınız nasıl?

-Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve iki merkez ilçemiz Odunpazarı ve Tepebaşı ile diyaloglarımız oldukça güçlü. Birlikte projeler yaptık. Belediyelerimizin yapmış olduğu etkinliklere iştirak ettik. Sadece belediyeler değil kent konseyleri ile de gayet iyi ilişkilerimiz var buradan sizin aracılığınızla da tüm dernek üyelerimiz adına da sayın başkanlarımıza teşekkür ederim.  Çevre ilçe belediye başkanlarımızın da birçoğu ile birebir tanışıyorum. Bu belediyelerle de ortak bir çalışma planlıyorduk. Ancak pandemi süreci biraz sekteye uğrattı.

İnşallah bu süreci sağlıkla atlattıktan sonra ilçelerimizle daha sağlam diyaloglar kuracağız.

Eskişehir milletvekilleri sorunların çözülmesinde size yardımcı oluyor mu?

-Çok şükür ciddi problemlerimiz olmadı çözülmesi gereken ama sağ olsunlar bizlere her zaman yardımcı oldular. Şu anki 7 vekilimizin 6’sını defalarca derneğimizde ağırladık. Bizler için önemli olan Eskişehir‘in problemleri için tüm vekillerimizin birlikte hareket etmeli.

Onlar bir arada olmalı ki şehirdeki odalar, STK’lar kurum ve kuruluşlarda altlarında toplanabilsin.

Üniversitelerle işbirliği yapıyor musunuz?

-Üniversitelerle doğrudan işbirliği yapmıyoruz ama öğrenci kulüpleri  ile bir çok organizasyon yaptık özellikle ESOGÜ girişimcilik kulübüyle ciddi çalışmalarımız oldu. 

Hobileriniz neler?

-Vakit ayırabildiğimiz kadarıyla spor müsabakalarını izlemek, yeni yerler görmek, seyahat etmek en büyük hobilerim. Eskişehirspor yönetiminde görev alıyorum. Çocukluğumdan beri ES ES taraftarıyım. Eskişehirspor’un maçlarını izlemekten, başarılarını görmekten mutlu oluyorum. Umarım takımımız üzerindeki ölü toprağını atarak, tekrar eski günlerine döner.

En sevdiğiniz yemek ve en son okuduğunuz kitap?

-En sevdiğim yemek barbunya. Atilla İlhan’ın  ‘O Sarışın Kurt’ kitabı.

Eskişehirlilere ve üyelerinize son bir mesajınız var mı?

Kent menfaatleri doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Şu salgın sürecinde birbirimize kenetlenelim. Çözüm noktasında hep yapıcı olalım. Eskişehir’e bir tek çivi çakan herkese destek olalım.

Editör: TE Bilişim