31 Mart 2019 seçimlerini kazanarak, belediye başkanı oldunuz. Nasıl bir belediye aldınız?  Bugüne kadar yaptığınız projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?

Öncelikle bizden önce Belediye Başkanlığında emeği olan geçmiş dönem Belediye Başkanlarımıza teşekkür ederim. Göreve geldikten sonra seçim döneminde tespit etmiş olduğumuz ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda programımızı hazırlayıp, incelemelerde bulunup, eksiklerimizi hızlıca tamamladık. 

-Kapalı hayvan pazarını yeniledik. Hemşerilerimizin daha hijyenik bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri, pazarcı esnafımızın yaz ve kış aylarında korunabilmeleri için gerekli tadilat çalışmalarını tamamladık. Yapmış olduğumuz çalışmalar ile toplamda 86 adet kapalı padoğu hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Düzenlemeler ve çalışmalarımızla ilçemizde canlı hayvan ticareti hız kazandı ve çevre illerde ki hayvancı esnafının tercih ettiği bir pazar haline geldi. İlçemiz çiftçi memleketidir, yapmış olduğumuz çalışmaların temelini hemşerilerimizin geçimlerini sağladığı alanların geliştirilmesi kolaylaştırılmasına bağlı projelendirip hayata geçiriyoruz.

-İç Anadolu Bölgesinde İlçemizden doğan Sakarya Nehrinin başlangıç noktası Sakaryabaşı ilçemiz için bulunmaz nimet. Göreve başladığımız tarihten itibaren ilgimizi ve dikkatimizi Sakaryabaşı’ndaki çalışmalarımıza verdik. İlçemiz ve hemşerilerimizin ekonomik, sosyal hayatına katkı sağlayacak ve vatandaşlarımızın tatil için tercih ettikleri bir yer haline getirmeyi hedefliyoruz.

-Konum olarak ilçemiz komşu illere yakın bir mevkide. Şehrin kalabalığından bir nebzede olsa ayrılıp, yerli ve yabancı turistlerimizin uğrak yerine haline geldi.

-Nehrin sağ ve sol kenarlarında atıl ve kullanılmaz halde olan 700 metre uzunluğunda iki taraflı yürüyüş yolunu vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çalışmalarımız ile 75.000 m² alan kullanılabilir hale geldi.

-Mevcut yürüyüş ve araç yollarımızın asfalt çalışmasını tamamladık. Toplamda 80.000 m² sıcak asfalt tamamlandı.

-Nehrin doğu kenarına 48 adet Kamelya yaptık.

-3500 Adet fidanı toprak ile buluşturduk.

-İlçemiz Han yolu üzerinde, okullar bölgesine 17 Hektar alanda Fidanlık yapılmış, bu alana yaklaşık 5.000 fidan dikilmiştir.

-İlçemiz sanayi sitesinde bulunan yeşil alana 500 mavi selvi, 300 adet batı ladini, 350 karaçay fidanları dikildi.

-Sakaryabaşı mesire alanına yaklaşık 3500 adet fidan dikildi. Yani yaklaşık Üç sezonda 11.000 adet fidan dikimi yapıldı.

-İlçemizde Meslek Yüksekokulu var. Eğitim- Öğretim Yılının başlamasıyla, öğrencilerimizin barınmasını karşılamak için ilçemizde bulunan öğrenci yurdunu açmayı planlıyoruz.

-Asfalt Şantiyemiz sayesinde ilçelerimizin ve köy yollarımızın yapılmasını hedefliyoruz.

-Taş Kırma Şantiyesi, parke taşı üretim tesisi için çalışmalarımız devam ediyor.

-Çiftelerli kadınlarımızın el işlerini sergileyebileceği, kendi geçimi sağlayabileceği ve ev ekomisine katkı sağlayabilmesi için atölye proje çalışmalarımız devam ediyor.

-Kapalı sebze pazarı projemiz için çalışmalarımız devam ediyor.

-Çevre düzenleme çalışmalarımıza aralıksız devam ediyor.

Yapmayı çok isteyip, gerçekleştiremediğiniz proje veya projeler var mı?

Yarım kalan Sakaryabaşı Projemiz var. Sakaryabaşı projemizde, halkımızın 2 ayrı tip plana sahip toplam 22 adet bungalov ev, 2 adet iskele, kano gezinti güzergahları ve yürüyüş yollarında tatil yapmalarını planladık. Sadece Eskişehir’in değil ülkemizin de en gözde tatil merkezi haline getirmek için başlatmış olduğumuz proje Sakaryabaşı’nın sit alanı ilan edilmesinden dolayı yarım kaldı. Eğer ki sit alanı ilan edilmesiydi ilçe ekonomisine ve sosyal yaşam alanlara büyük katkı sağlayacaktı.

Çifteler’in geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Çifteler halkı misafirperverdir, sıcak kanlıdır. Hangi kapıyı çalarsanız çalın sizi sarıp sarmalar. Bizler Çifteler’i turizm’in merkezlerden birisi haline getirmeyi hedefliyoruz. Dünyanın sayılı dalış merkezlerden birisi Sakaryabaşıdır. Türkiye’nin en berrak tatlı su dalışlarının gerçekleştiği Sakaryabaşı sadece ülkemizden değil yurt dışından da misafirlerini ağırlıyor. Üretken Belediyecilik anlayışımızla tüketen değil üreten bir Çifteleri görüyoruz. Çifteler tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Sanayileşmenin olduğu, hemşerilerimizin geçimlerini rahatlıkla sağlayabileceği, halkımıza yakışır bir Çifteler görüyorum. Yemyeşil bir çifteler görüyorum; 81 İl de gerçekleşen “Geleceğe Nefes Ol” sloganıyla başlatılmış olan fidan dikimini ilçemizde gerçekleştirdik. Düzenli olarak sulama ve bakımıyla ilgileniyoruz. Yıllar sonra gölgesinde serinleyebileceğimiz, huzur bulacağımız bir Çifteler bizleri bekliyor.

İleriye yönelik siyasette hedefleriniz neler?

Ülkücüler idealistir. Ülkü Ocaklarında yetişen bireyler, her göreve taliptir. Ben Ülkü Ocaklı bir Belediye Başkanıyım, partimizin her kademesinde görev aldım. Çifteler Ocak Başkanlığı, Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, MHP Eskişehir İl Başkanlığı, MHP Eskişehir Milletvekiliği Adaylığı ve Cumhur İttifakı Çifteler Belediye Başkanlığı. Elbette ki hedeflerimiz var, zaman bizlere ne gösterir bilinmez. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in talimatları ve takdirleriyle bizlere verilecek olan her göreve talibiz.

Pandemi Çifteler’i ve belediyeyi nasıl etkiledi?

İlk vakanın ilçemizde çıkmış olması hem sosyolojik hem de psikolojik olarak vatandaşlarımızı etkisi altına aldı. Geçimini sağlamakta güçlük çeken vatandaşlarımız, kepenklerini açamayan esnafımız bu durumdan fazlasıyla etkilendi. Belediye personelimizin birçoğu covid ve temaslı olduğu için çalışmalarımızda aksamalar oldu. Buna rağmen vatandaşımızın her zaman yanında olmaya devam ettik. 153 Beyaz Masa ve Whatsapp İhbar Hattımız ile 24 saat vatandaşlarımızın yanında olduk. Sosyal Vefa Grupları sayesinde vatandaşlarımızın istek ve taleplerini yerine getirmeye çalıştık. 2020 Mayıs Ayı içerisinde ramazan bayramı dolayısıyla 800 vatandaşımıza yardımda bulunulmuştur. 1350 vatandaşımıza İlçemizin hayırsever iş insanlarının katkısı sayesinde gıda ve alışveriş çeki yardımı yapıldı. İlçemizde yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayamayan büyüklerimizin hastane, bakım ve alışveriş gibi ihtiyaçlarını belediye personelimiz ile birlikte giderdik.

Partinizin Cumhur ittifakı yaptığı AK Parti Eskişehir Milletvekilleriyle diyaloglarınız nasıl?

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyin dediği gibi; Bizim ittifakımızda makam pazarlığı, koltuk anlaşması, basit ve sığ siyasi çıkar hesapları yoktur, asla olmayacaktır. Gerek yerel seçimlerde gerekse sonraki süreçlerde birlik beraberlik içerisinde çalışmalar yürüttük. Hangi Milletvekilimizin kapısını çalarsak çalalım bizleri boş çevirmediler Tüm Vekillerimizle irtibattayız. İmkanları doğrultusunda her zaman yardımcı oldular. Eskişehir ve Türkiye’de Cumhur İttifakı vatan ve millet sevgisiyle her zaman birdir, birliktedir.

Büyükşehir Belediyesi ile ilişkileriniz nasıl?

Olması gerektiği gibi.

Hobileriniz nelerdir?

Kitap okumak, Ata Binmek.

En Sevdiğiniz yemek hangisidir? En çok sevdiğiniz müzik nedir? En son hangi kitabı okudunuz?

En sevdiğim yemek: Arabaşı, Mantı

En sevdiğim müzik:  Klasik müzik

En son okuduğum kitap: Jean-Christophe Grangé – Siyah Kan

Editör: TE Bilişim