İşletmeciliğini Emirdağlı iş adamı Fatih Gökçe’nin yaptığı Janette Restoranda gerçekleştirilen 300’ü aşkın davetlinin katıldığı kahvaltılı etkinliğe CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Emirdağ CHP İlçe Başkanı Barış Can, Genç MÜSİAD Eskişehir Şubesi Başkanı Burak Atıcı, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri meclis üyeler, Avrupa Birliği Türkleri Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik ve Emirdağ Birlik ve Beraberlik Başkanı Habib Umutoğlu katıldı.

Türkiye ile Avrupa'yı kaynaştırdılar

Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Emirdağlı hemşehrilerimizin her zaman yanındayız, onlarda her zaman bizim yanımızda oldu. Keşke Türkiye'den göç etmek zorunda olmasaydılar ama iyi ki gitmişler de Türkiye ile Avrupa'yı kaynaştırmışlar. Orada 2'inci, 3'üncü kuşaklar çok büyük işler başardı. Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne Emirdağlılar soktu diyebiliriz. Türkiye büyük ve zengin bir ülke ama Türkiye'nin sorunu paylaşmak ve kalkınmak. Ne yazık ki bunu beceremedik ama en kısa zamanda bu işi düzeltecek bir iktidarı yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.

ESKİŞEHİRLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ 

Etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, "Genelde seçimlerden önce böyle toplantılar ve birliktelikler sağlanır ama seçimlerden sonra da böyle toplantıların devam ettiğini, değerli hemşehrilerimizle bu toplantılarda sık sık buluşma iradesinin ortada olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Bir yerel seçim süreci atlattık, değerli hemşehrilerimiz kim tarafından yönetileceğini ortaya koydular. Bunun için de sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

“BİRLİK BERABERLİK ATEŞİNİ YAKTIK”

Avrupa Birliği Türkleri Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik, yerel seçimler sonrası birlik ve beraberliğe verdiği önemi dile getirerek şöyle konuştu:

"Biz seçim öncesi de iki yemekli etkinlikler düzenledik. Bizlere 'Emirdağlılar seçimden sonra tekrar toplanamaz' dediler. Biz de sayın Umutoğlu ile birlikte burada 300 kişilik bir kahvaltı verelim dedik sağ olsun kimse de kırmadı, herkes geldi. Birlikte bu birlik ve beraberlik ateşini yaktığımız ve söndürmeyeceğimiz için hepinize çok teşekkür ediyorum."

"BİRLK BERABERLİĞİ SAĞLADIK"

Emirdağ Birlik ve Beraberlik Başkanı Habib Umutoğlu ise Yunus Emre'den alıntı yaparak, "Emirdağ demek Anadolu demek, birlik ve beraberliğimiz sağlanmıştır. Bizler çalışmalarımıza sadece seçim için devam etmiyoruz, ömür boyu devam edeceğiz. Yunus Emre'nin 'Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz' sözleriyle hepinizi selamlıyorum" diye konuştu.

YUNUS’UN ŞİİRLERİ OKUNDU

Kurtuluş Meşalesi İlelebet Sönmeyecek Kurtuluş Meşalesi İlelebet Sönmeyecek

Konuşmaların ardından Yunusemre Kültür ve Sanat haftası etkinlikleri nedeniyle Odunpazarı Kent Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından hazırlanan bahar şiir etkinliği kapsamında şiirler okundu.

Kurtuluş Halk Müziği Korosu Şefi Doç. Dr. Ünal Ayrancı’nın eşliğinde Emirdağ yöresi türküleri söylendi. Sunuculuğunu Figen Emeksiz Ayrancı’nın yaptığı etkinlikte Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt CHP İl Başkanı Talat Yalaz, yöresel kıyafetleriyle halk oyunları oynayan Emirdağlı vatandaşlara eşlik ederek keyifli dakikalar geçirdiler.

Editör: Ayhan Aydıner