Faik Alkan konuyla ilgili şunları söyledi;"15 Şubat’ta yüz yüze eğitimi başlatmayı düşünen Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce aşı planlamasında ,sağlık çalışanlarından sonra eğitim bileşenlerine öncelikli grup olarak yer verilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı ile ortak bir plan ortaya koymalıdır. Bakanlık özel okulların kayıt dönemine yönelik  mi 15 Şubat tarihini ortaya attı? Bütün eğitim çalışanlarının ortak sorusu budur. İlerleyen günlerde MEB' in çalışmaları buna cevap verecektir. Şu anda Eskişehir'e bakarak ciddi bir çalışmanın olmadığını görmekteyiz. Eğitim çalışanları için tek sorun aşılama çalışması değildir. Eğitime ek bütçe, ek kadro ataması planlamalı ve  kamuoyuyla paylaşmalıdır. Eskişehir' 15 Şubat ta okullar hangi planlama ve program dahilinde açılacağını başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü dahil olmak üzere kimse bilmemektedir.

Okullar yüze eğitime geçmelidir. Bu konuda MEB, kararlılığını ortaya koymalıdır. Bu nedenle şeffaf olarak bilgiler paylaşılmalıdır. MEB,

-Sınıfları nasıl düzenleyeceklerinin, 

- okullarda test yapabilme hazırlıklarının,

- tüm okullarda hijyen konusuna ilişkin nasıl bir çalışma yürütüleceğinin bilgisini net ve gerçekçi rakamlarla ortaya koymak durumundadır.

Pandemiden 18 milyon öğrenci etkilendi. En mağdur kesim yoksul öğrenciler oldu. İnternet alt yapısı ve tablet dağıtımı yetersiz kaldı. Salgın döneminde Eskisehir ' de eğitimden kaynaklı borçlanma yükü aileler açısından döndürülenez bir hal aldı. Ülkemizde COVID-19 döneminde daha belirgin hale gelen eşitsizliklere ve bunun eğitimdeki yansımasına yanıt vermek için  acil ve kararlı adımlar atılması gerekiyor."

Editör: TE Bilişim