15 saat önce ÖZEL HABER

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HABEV) Başkanı Kamer Ali Durur Haberes Dergisi’nin 48’inci sayısına konuk oldu.

16 saat önce KÜLTÜR SANAT

Eskişehir’de ‘Kültür Söyleşileri’ kapsamında düzenlenen 'Tarih ve İdeoloji’ başlıklı söyleşi Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF) Şener Şen Salonu’nda gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) Müdürü Prof. Dr. Haşim Şahin’in moderatörlüğünü yaptığı etkinliğe İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Berktay konuk oldu.

16 saat önce EĞİTİM

Eskişehir'de bir meslek lisesinde 4'üncü sınıf öğrencisi olan 18 yaşındaki Sudem Lara Berivan Demir, 15 yaşında yazmış olmaya başladığı ilk kitabını yayınlayarak yazarlık kariyerine erken yaşta başladı. Bu yaz aylarının sonlarına doğru ikinci kitabını çıkarmaya hazırlanan Demir, hem ailesinin hem de öğretmenlerinin gurur kaynağı oldu.

16 saat önce ASAYİŞ

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında, Eskişehir Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

16 saat önce GÜNDEM

Eskişehir'den Hatay ve Kahramanmaraş'a giden Anadolu Üniversitesi Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü katılımcıları, deprem bölgesinde oluşturacakları yeni kütüphanelere hayatını kaybeden öğrencilerin ve öğretmenlerin adlarını verecek.

1 gün önce EĞİTİM

Batıkent Eğitim Bölgesi'ndeki 10 ilkokulda öğrenim gören öğrenciler, yıl boyunca hazırladığı geri dönüşüm ürünlerini ve resimlerini Reşat Benli İlkokulu bahçesinde sergiledi. Tepebaşı Kaymakamı Sadettin Yücel'in açılışını yaptığı görkemli sergi büyük beğeni topladı.

1 gün önce ÇEVRE

Eskişehir’de bulunan Kocakır Ormanı’nda Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve öğrencilerin katılımıyla "Orman Benim" etkinliği düzenlenip, orman yangınlarının çıkmasına zemin hazırlayan malzemeler toplandı.

1 gün önce ÇEVRE

Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölge genelinde zirai don ve kırağı beklenmesi nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği konusunda uyarı yapıldı.

1 gün önce BİLİM

İnönü Vehbi Koç Ortaokulu öğrencileri, bilimsel ve sportif alandaki başarılarıyla ön plana çıkıyor.

1 gün önce EĞİTİM

Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi’nin içerisinde bulunan Japon Bahçesi, yıllar sonra yeniden öğrencilerin kullanımına açıldı.