Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) Kalabak Suyu, kentin tarihine tanıklık eden köklü geçmişi ve güven veren kalitesiyle dikkat çekmeye devam ediyor. Hikâyesi Cumhuriyet’in ilk yıllarına, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ziyareti sırasında Eskişehir’in içme suyu ihtiyacının karşılanması talimatını vermesine dayanan Kalabak Suyu, bugün Türkiye’nin en ekonomik ve sağlıklı sularından biri olarak biliniyor.
MODERN TESİSLERDE HİJYENİK ÜRETİM
Kalabak Damacana Dolum Tesisleri’nde sürdürülen çalışmalar, tam otomasyon ve yüksek hijyen standartlarıyla gerçekleştiriliyor. ESKİ İşletmeler Dairesi Başkanı Mesut Arslan, üretim kapasitesi hakkında şu bilgileri paylaştı:
"Tesislerimizde 4 hat üzerinden dolum yapmaktayız. Günlük ortalama 55-60 bin, yıllık ise yaklaşık 19 milyon damacana su üretimi gerçekleştiriyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği tüm hijyen koşullarına titizlikle uyuyoruz."
SIKI DENETİM VE GÜVEN
Halk sağlığını ön planda tutan Kalabak Suyu, sadece kendi bünyesinde değil, dış kurumlarca da düzenli olarak denetleniyor. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri haftada 4 kez tesislerden numuneler alarak Eskişehir ve Afyon’daki laboratuvarlarda analizler gerçekleştiriyor. Bu sayede suyun kaynağından damacanaya ulaşana kadarki süreci her zaman kontrol altında tutuluyor.
"ESKİŞEHİRLİLERİN VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ"
Sadece bir içecek değil, Eskişehir için kültürel bir miras olan Kalabak Suyu, uygun fiyat politikasıyla da "Türkiye'nin en ucuz suyu" ünvanını koruyor. Şehir dışına çıkan Eskişehirlilerin en çok özlediği tatlar arasında yer alan su, kentin dört bir yanına dağılan servis araçlarıyla her gün binlerce ailenin sofrasına güvenle ulaşıyor.