KKTC’de düzenlenen ve 22 farklı ülkeden 48.000 öğrencinin başvuru yaptığı TEKNOFEST’te; Eskişehir’den tek takım olarak katılan EsRobotik takımı öğrencileri Bulut Çakır, Mehmet Baran Kabal ve Bartu Sert ile danışman öğretmenleri Talihhan İnel ve Mustafa Kemal Taştekin'in geliştirdiği "Elimi Tutan Yok Mu?" projesi, jüriden aldığı "86,417/100" puan ile 4. oldu.
"HEDEFİMİZ PATENTİNİ ALIP SATMAK”
EsRobotik takımından 8. sınıf öğrencisi Bulut Çakır, şunları söyledi: “Felçli hastalar sürekli aynı şekilde yattıkları için vücutlarında oluşan yaraları önlemek için bir proje geliştirdik. Tasarladığımız proje ile hastanın basınç noktalarını sensörlerle ayarlayarak yaraların önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Kompresörümüz ayarlı olarak öncelikle tekli bölmelere hava verirken ardından çiftli bölmelerimizde hava sirkülasyonu sağlıyor. Basınç, ısı ve nem sensörleri gibi farklı sensörlerle yaralarla ilgili her türlü erken teşhisi sağlayabiliyoruz. İlk hedefimiz TEKNOFEST’te iyi bir derece elde etmekti. Bunu başardık. Şimdiki hedefimiz projemizin patentini alıp satmak. Felçli hastaların kullandıkları cihazlar maliyetli. Projemiz, rakip yataklara kıyasla daha basit bir biçimde ergonomik olarak yaraların erken teşhisinin yapılmasını sağlayacak."
Çağdaş Okulları Uluslararası Teknofest’ten Derece İle Döndü
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen TEKNOFEST’e Eskişehir'i temsil eden tek takım olarak katılan Özel Çağdaş Okulları EsRobotik takımı, "Sosyal İnovasyon" kategorisinde geliştirdikleri "Elimi Tutan Yok Mu?" projesi ile 4. oldu.
Bunlar da ilginizi çekebilir