"Coğrafi işaretini de aldığımız bal kabağımızla daha iyi yerlere ulaşacağımızı düşünüyoruz"
Panayırla ilgili açıklamada bulunan Kızılinler Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Can, "Burası Bal kabağının çok iyi yetiştiği bir yerdir. Kızılinler'in bal kabağını her yer bilir. Türkiye'nin her yerine zamanında gönderilmiştir ve hala da bizi arayan müşterilerimiz var. Bu senede 3'üncüsünü düzenlediğimiz bu Bal Kabağı Panayırı'nda coğrafi işaretini de aldığımız bal kabağımızla daha iyi yerlere ulaşacağımızı düşünüyoruz. Daha iyi müşterilere, daha iyi yerlere göndereceğimizi düşünüyoruz. İnsanlar panayıra oldukça ilgi gösteriyor. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç'ta teşekkür ediyoruz" dedi.
"Tarlalardan 2-3 ton civarı bir ürün alıyoruz"
Üretici İbrahim Gençtürk, "Bal kabaklarımızı ata tohumundan yetiştiriyoruz. Tarlalardan 2-3 ton civarı bir ürün alıyoruz. Verim yüksek. Bu sene kuraklık olduğu için sulama biraz fazla oldu. Normalde 2 kez sulamayla üretim yapabiliyorduk ama bu yıl kuraklıktan dolayı 3 kez sulama yapmak zorunda kaldık" şeklinde konuştu.
"Bütün Türkiye'ye buradan bal kabağı gidiyor"
Kızılinler Mahallesi sakinlerinden Vedat Bakkan ise şunları söyledi:
"Köylü kardeşlerimiz yetiştirdikleri ürünleri satıyorlar. Güzel ürünlerimiz var. Bu yıl daha çok yöresel ürün gelmeye başladı. Kardeşlerimiz buraya kuşburnu, çam kozalağı, salça ve domates suyu gibi bir sürü yöresel ürünlerini getirdiler. Kızılinler bal kabağının özelliği, mideyi rahatlatmasıdır. Sindirimi kolaylaştırır, çok faydalıdır. Bütün Türkiye'ye buradan bal kabağı gidiyor."
3. Kızılinler Bal Kabağı Panayırı büyük coşkuyla gerçekleştirildi
Eskişehir'de büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen 3. Kızılinler Bal Kabağı Panayırı'nda coğrafi işaretli meşhur bal kabağı farklı şekillerde tezgahlarda yer buldu. Hafta sonlarını panayırda değerlendiren vatandaşlar, düzenlenen etkinliklere yoğun ilgi gösterdi.
Loading...
Bunlar da ilginizi çekebilir