Merhaba sevgili okurlarım. Çok zorlu süreçlerden geçtiğimiz bir ay içerisinde bulunuyoruz. Kişisel bazda umarım herkes iyidir. Hastanede yatanlara, evde tedavi olanlara acil şifalar diliyorum. Bu pandemi sürecinde hepimiz kendi sağlığımızı koruyarak çevremizdekilere ve sağlık çalışanlarına yardımcı olmaya çalışalım.

 Bu arada büyük bir özveri ile çalışan tüm sağlık görevlilerine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

         Sevgili Yaylar doğum gününüz kutlu olsun. Dergimiz ayın ortasında çıktığı için güneş çoktan Yay burcuna geçti bile değil mi. Olsun henüz burcunuzla ilgili öğrenecek bir şeyler vardır.

         Yay Burcunu yakından inceleyecek olursak, ateş grubu burçlarının değişken karakterine sahiptir. Yönetici gezegeni Jüpiter’dir. Perşembe günü Jüpiter’in günüdür. Eğer yolunda gitmesini istediğiniz bir işe başlayacaksanız, Perşembe gününü tercih edin. Özellikle seyahat ederken sıkılmadan yolculuk edebilirsiniz. Yay burcu insanı canlı ve neşeli insanlardır. En büyük hayalleri "Ah bir Dünya starı olsam”dır. İyimser, kendine güvenen bir yapıları vardır. Alaycılık ise negatif taraflarıdır. Yay burcu vücutta, kalça ve karaciğeri temsil eder. Ara sıra karaciğer enzimlerinize baktırın derim. Atletik, sportmen ve doğayı seven Yay burçları fırsat buldukları anda doğa gezileri yaparak kendilerine terapi yapmayı severler.

         Atlar Yay burcu ile temsil edilir. Yay burçlarının birçoğunda atlara düşkünlük olması bundandır. Yay burcunun en güzel tarafı iyimser olmalarıdır. Yabancı dillere de oldukça yatkındır. Yabancı dil öğretmenliği, akademisyenlik onların işidir. Zor açılar almışlarsa en bağnaz insanlar yine yay burcundan çıkar.

Bu ayın gökyüzü seyrine bakacak olursak;

         30 Kasım’da gerçekleşen Ay tutulması ardından 14. Aralık günü de bir Güneş tutulması yaşayacağız. Ay tutulmaları, genellikle hayatımızda sonlandırmaları gösterirken Güneş tutulmaları ise yeni başlangıçları anlatır. Sonlanmalar her zaman kötü, başlangıçlar ise her zaman iyi olmayabilir. Bazen bizim sonlandırmaya cesaret edemediğimiz ne varsa sistem bizim yerimize noktayı koyar. Zaten neyin iyi olacağını kim bilebilir ki. Bugün iyi diye sevindiğimize keşke olmasaydı dediğimiz çok olmuştur öyle değil mi. Ya da iyi ki oldu dediğimiz olaylarda keşke olmasa dediğimiz.

14 Aralık’ta gerçekleşecek güneş tutulmasında havadan gelebilecek yeni bir virüs tehlikesi olabilir. Ülkemizin 6 evine düşen bu Güneş tutulmasında en çok günlük rutinimiz ve sağlığımız; aynı zamanda askerler, polisler ve sağlık çalışanları etkilenecek. Günlük yaşantımızda biraz daha zor zamanlar olması, sokağa çıkma tedbirlerinde biraz daha fazla kısıtlanma yaşanması, daha önce alınan tedbirlere geri dönülmesi gündeme gelebilir. Bu arada aşı ile ilgili ülkemiz gündeminde heyecan verici gelişmelerin olması beklenebilir. Daha önce denenen bir ilacın bu dönemde yeniden tedavide kullanılması gündeme gelebilir. Uzun zamandır bebek isteyenler bu güneş tutulmasında hamile kaldıklarını öğrenebilirler.

Tüm bu gökyüzü hareketliliği içerisinde 21 Aralık Günü Kova burcunda önemli bir olay gerçekleşecek. Karmanın lordu, zamanın efendisi sayılan Satürn, Kova burcunda büyük iyicil olarak adlandırılan Jüpiter ile kavuşacak. Astrolojide ‘sabit kıran’ dediğimiz bu olayda hayatımızda yeni kapıların açılacağı, eskiye dair alışkanlıklarımızın biteceği bir döneme gireceğiz. Böyle bir kavuşum daha önce de 2000 yılında boğa burcunda gerçekleşmişti. O zamandan bu zamana paraya, estetik değerlere bakış açımız nasıl da değişti değil mi. Önce kredi kartlarına alıştık. Zamanla kağıt para yavaş yavaş hükmünü kaybetmeye başladı ve artık eskisi gibi para taşımaz olduk, derken kripto para, dijital paralar çıktı. Şimdi artık yavaş yavaş kova çağına uyum sağlamaya başlayacağız. İnternet ile birlikte teknoloji hayatımıza daha fazla girdi. Eğitim yavaş yavaş online olmaya başladı. Belki de bu pandemi sürecinden sonra yerleşik okulların yanı sıra ilkokullardan başlayarak e-okul kavramı hayatımıza daha fazla girecek. Zaman içerisinde deneyimleyip göreceğiz. Bu sürede doğan yeni bebekler ise bizi daha ileri teknolojiye taşıyacak çocuklar olacaklar.

Bu dönemin burçlara olan etkilerine bakacak olursak;

Yükselen Koç Burcu: Sevgili Koç Burçları; sizin akademik kariyer, yabancılarla ticaret yaptığınız bir alanda güneş tutulması olacak. Geçmişte kaçırmış olduğunuz bir fırsatı tekrar yakalayabilirsiniz. İş ve kariyer alanında önemli gelişmeler olabilir. Arkadaşlarınız yardımı ile yeni bir sözleşme imzalayabilirsiniz. Bu ara baş ağrılarınızın olması normal. Tansiyon problemlerine dikkat edin.

Yükselen Boğa Burcu: Sevgili Boğalar; bu güneş tutulması ile size başkalarından gelecek kaynaklar, miraslar, banka kredileri gibi parasal konularla ilgili geçmişten gelecek alacaklarınızı tahsil etmeniz mümkün. Varsa miras davalarınız bunlar ile ilgili çözümler yakındır. Gizli düşmanlıklarınız olabilir. Temkinli olmakta fayda var.

Yükselen İkizler Burcu:  Sevgili İkizler burcu; bu tutulma sizin evlilik ve ortaklılar evinde oluyor. Kiminiz yeni bir evlilik hayatına başlarken, ilişkilerinde sorun yaşayan bazılarınız yol ayrımına geldi bile. Sosyal ortamlarda biraz daha dikkatli olmanızda fayda var. Yönetici gezegeniniz Merkür sizin karşı evinizde. Yanınızda olduğunu sandığınız bazı kişilerin karşınızda olan insanlardan yana tavır almasını görebilirsiniz.

Yükselen Yengeç Burçları: Sevgili Yengeçler; bu tutulma en çok sizleri etkileyecek gibi görünüyor. Yönetici gezegeniniz, Güneş ile birlikte ve ışığını yansıtamıyor. Bulunduğu yer itibariyle sizi görmeyen bir evde. Hastaneler, çalışma ortamları, beraber çalıştığınız insanlar ya da iş yeri konularında değişiklik olması muhtemel. Bazılarınız çalıştığı işleri sonlandırabilir. Bazılarınız daha önce görüşme yaptığı yerler ile yeniden görüşme yapabilirler.

Yükselen Aslan Burçları: Sevgili Yükselen Aslanlar; aşk hayatınız, çocuklarınızla olan ilişkileriniz ve iş hayatınız oldukça hareketli geçecek. Biten aşklara üzülemeden yeni aşklara yelken açmanız olası. Bu aralar sağlığınıza daha fazla dikkat etmenizi tavsiye ederim. Pandemi sürecini unutup keyif yapmanın zamanı değil.

Yükselen Başak Burçları: Sevgili Başaklar; Aile içi ortamlarda bir güneş tutulması yaşacaksınız. Kiminiz ev alacak, kiminiz ise ayrıldığı baba ocağına geri dönecek. Aile içi malvarlıklarının paylaşımı gündeme gelebilir. Kardeşlerinizle aranızda geçmişten gelen sorunları konuşup çözebilirsiniz.

Yükselen Terazi Burçları: Sevgili Teraziler; kardeşlerinizle, komşularınızla ve kısa dönemli seyahatleriniz ile ilgili konuların gündemde olacağı zaman içerisindesiniz. Daha önceden verdiğiniz sözler, anlaşmalar ve imzalanan evraklarla ilgili yeni gelişmeler, ortaklıklarınızda sonlanmalar olabilir. Gelirlerinizde düzensizlik olması muhtemel ani para çıkışları konusunda hazırlıklı olmanızda fayda var.

Yükselen Akrep Burçları: Sevgili Akrepler; para evinizde olacak bu güneş tutulmasında gelir kaynaklarınızda bir değişim söz konusu olabilir. Günlük rutinlerinizde biraz fazla çaba sarf edebilirsiniz yanınızda çalışanlarla sürtüşme içerisinde olabilirsiniz. En güzeli sakin kalmak. Neptün’ün desteği ile ilham verici çalışmalarda bulunabilirsiniz. Bu tür çalışmalar yaparak yaratılığınızı ön plana çıkartmak için olumlu açılar mevcut.

Yükselen Yay Burcu: Sevgili iyimser ve neşeli yaylar; sizin kimliğinizi temsil eden bir evde güneş tutulması yaşayacaksınız. Kendinizi yeni baştan yaratmak için ne bekliyorsunuz? Biraz cesaretli olun. Bekar olan yay burçları bu tutulma ile hayatınıza yeni biri girebilir. Evlilik için yeni adımlar atabilirsiniz. Mali konulardaki kısıtlamalarınızın bitmesine az zaman kaldı. Gizli ilişkilere çekilebilirsiniz. Tanıştığınız kişilerin bekar olduğuna emin olmadan bir ilişkiye başlamayın.

Yükselen Oğlak Burçları: Sevgili Oğlaklar; bu güneş tutulması iradenin sizin elinizde olmadığı 12. evininizde gerçekleşiyor. Bu süreç içerisinde biraz inzivaya çekilmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Kendi iç sesinizi dinleyin olayları birazda akışına bırakın. Aile içerisinde olacak tartışmaları engellemek elinizde. Yeni bir işe ya da projeye başlayabilirsiniz. Belki de bunu planlamak için iyi bir zamandır. Sağlığınıza dikkat edin bu dönemde.

Yükselen Kova Burçları: Sevgili Kovalar; sosyal ortamlar, dernekler, yardım kuruluşları derken bu güneş tutulmasında biraz daha ön plana çıkabilirsiniz. Otorite figürlerinden gelebilecek gizli düşmanlıklara dikkat etmelisiniz. Özellikle kadın yöneticilerle aranızda sürtüşme olabilir, onların düşmanlıklarını yaşayabilirsiniz.

Yükselen Balık Burçları: Sevgili Balıklar; zirvede göründüğünüz yerde bir güneş tutulması yaşayacaksınız. Bazılarınız yeni yıl itibari ile emekli olmayı düşünüp bunu hayata geçirebilirsiniz. Sosyal hayatta bazı güçlü insanlardan yardım alarak sosyal projelerinizi hayata geçirebilirsiniz. Para harcama konusunda dürtülerinize yenik düşmeyin.

 Acısıyla tatlısıyla kayıpları ve kazançları ile birlikte bir yılı daha bitiriyoruz. Hepimizin yeni yılı kutlu olsun. 2021 yılında sevdiklerimiz yanımızda olsun. İşlerimiz ailelerimiz genişlesin. Yeni kazanç kapılarımız açılsın. Tüm yaşadığımız kötü günlerimizi unutalım. Mutlu olmanız dileğiyle...