Mutfak Atölyesi İçin Kayıtlar Başladı Mutfak Atölyesi İçin Kayıtlar Başladı

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Orta Sakarya Vadisinde zeytin yetiştiriciliğini artırmak, erken hasat soğuk sıkım ile natürel zeytinyağı elde etmek ve bu zeytinyağının minör bileşenlerinin yetkili laboratuvarlarda analizlerini yaptırıp bölgenin zeytine ve zeytinyağına kattığı değerleri belirlemek amacıyla hazırladığı çalışmalara devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçesinde zeytin yetiştiren üreticiler Mayıslar Mahallesi’nde düzenlenen eğitime katıldı. Üreticilere Anadolu’da Zeytin Baba olarak bilinen Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı üretiminde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Sibel Benek ve çok sayıda üreticinin de katıldığı eğitimde Eskişehir’in ilk yerleşim yeri ve tarihteki en eski ismi olan Dorlion markasıyla Üretici Marketlerde satışa çıkan zeytinyağı ile ilgili bilgiler paylaşıldı. 
      Zeytinyağı üretiminin dünyada güncel durumu, üretim miktarı, pazar bilgileri, çevre dostu sürdürülebilir uygulamalar gibi birçok konu başlığının ele alındığı eğitimde üreticiler merak edilen soruları sorma fırsatı yakaladı. 
      Ayrıca zeytinyağı içerisinde bulunan önemli bileşenler ve bunların sağlık üzerindeki etkisinin anlatıldığı eğitimde, daha verimli zeytin ve zeytinyağı üretimi için yapılması gerekenlere dikkat çekildi. 

Editör: Ayhan Aydıner