GÖRÜNÜM

Bugün Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gittim. Başhekim Mustafa Karagülle ile görüştüm. Karagülle beni hastaneyi gezdirerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 825 yataklı hastane gerçekten çok güzel. Beş yıldızlı hastane de sağlık adına her şey var. Her türlü acil müdahale ve ameliyathane donanımına sahip sağlık kurumunda doğum ve diş bölümleri de yer alıyor. Özellikle geçtiğimiz yıl kurulan Tüp Bebek Merkezi diğer adıyla ÜYTE (Üremeye Yardımcı Tedavi) alanında çok başarılı. Yıllardır çocuk sahibi olmayan insanların yüzlerini güldürüyor. Daha önce bazı yazılarımda eleştirdiğim Karagülle ile ilk defa yüz yüze sohbet ettim. Gerçekten dürüst ve açık sözlü biri. Hekimlerle yaptığı toplantıda Vallahi ben istemiyorum başhekimliği beni zorla getirdiler” sözünü söylemediğini belirtti. Sözlerinin birileri tarafından çarpıtılarak sızdırıldığını ifade etti. Dört yıldır Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde Başhekim olarak çalışan Karagülle, yöneticiliğinin yanında hasta tedavilerini de sürdürüyor. Valilikten ve Kaymakamlıktan üç Başarı Belgesi alan Karagülle doktorluk yapmayı yöneticilikten daha çok seviyor. 

Yeni binanın yapılmasında ve taşınılmasında büyük emekleri olan Karagülle, hastane potansiyelinin küçültülmesi çabalarına karşı da dik durdu. Bugün onun sayesinde hastanede anjiyolar yapılıyor.  Hastane ikinci kalp merkezi oldu. Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelindeki 'tüm hastanelerde yaptığı Verimlilik Yerinde Değerlendirme Denetimi'nde 1000 puan üzerinden 985 puan' aldı. Bu alanda Türkiye birincisi olan hastane şu anda Tepebaşı bölgesinin en prestijli kamu kurumu. Halk verilen hizmetten memnun. Personeller güler yüzlü. Polikliniklerin akşamları da çalışan hastanede doktor sıkıntısı da yok. Eskişehirliler olarak köklü bir geçmişi olan Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne sahip çıkmalıyız.  Burası  asla bir dal hastanesi olmamalı. Tam donanımlı hastane olarak Tepebaşı bölgesinde vatandaşlara hizmetini sürdürmeli. Eskişehir’e böyle 5 yıldızlı bir hastane kazandırdıkları için Başhekim Mustafa Karagülle ve ekibini, burada yapılan çalışmalara hep destek verdiği için İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge’yi kutluyorum…

///////////////////////////

NOSTALJİ

ESKİŞEHİRLİLERİN SELAMİ AMCASI
Yıl 1992. 28 yıl önce Eskişehir Belediye Başkanı merhum Selami Vardar Ecza-Koop’u ziyaret ediyor. Tarihi Fotoğrafta Vardar, Ecza-Koop Başkanı Azmi Kerman, Ahmet Batmaz ve Mustafa Kozanlıoğlu ile birlikte. Daha önce 1973-1977 yılları arasında Eskişehir Belediye Başkanlığı yapan Vardar 1919 yılında Mihalıççık ilçesi Ahırözü köyünde doğdu. 26 Mart 1989 Yerel Seçimlerinde 76 bin 767 oy ile belediye başkanlığına ikinci defa seçildi. Bu beş yıllık dönemde kentin geleceğine yönelik yatırımlar yaptı. Altyapı sorununu çözerek, Eskişehir’in çamurdan kurtarılmasında önemli rol oynadı. Halkın Başkanı olarak, siyasi ayrım yapmadan yaptığı hizmetler sayesinde Eskişehirlinin sevgi ve saygısını kazandı. Tüm Eskişehirlilerin ‘Selami Amcası’ oldu. Dürüst ve çalışkan kişiliğiyle Eskişehir’e büyük hizmetleri olan Vardar 24 Ağustos 2001’de 83 yaşında vefat etti. Merhum Vardar’a Allah’tan rahmet diliyorum. Hizmetlerini Eskişehir halkı hiç unutmayacak.

////////////////////////////////////////

FIKRA

ELBİSE
İngiltere Kralı George ile görüştüğü sırada, Gandi'nin üzerinde her zamanki gibi beyaz örtüsü vardır. Davetten çıkınca bir gazeteci sorar:

-Kıyafetiniz, bir kralla buluşmak için yeterli miydi?

Gandi hiç aldırmadan cevap verir:

-Kral, ikimize de yetecek kadar giyimliydi.

///////

ÇİVİ

“Hiç bir şey çıkar gruplarının etkisinden daha tehlikeli değildir.” Jean-Jacques Rousseau