Tepebaşı Belediyesi’nin, Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ile birlikte hayata geçirdiği Yeryüzü Ekoloji Okulu Projesi, kentte yaşayan insanlar ve özellikle çocuklar için deney, gözlem ve eğitim alanları sunmayı sürdürürken ziyaretçilerini de ağırlıyor.

Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası yanında hazırlanan alanda faaliyetlerini gerçekleştiren Yeryüzü Ekoloji Okulu’nu ziyaret eden Anadolu Gençlik Derneği Yer Etkinlikleri Yaz Okulu öğrencilerine çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirildi. İlk ve ortaokul öğrencisi 50 katılımcıya kompost, Doğada Duyularım ve Etnobotanik Atölyeleri uygulandı. Yeryüzü Ekoloji Okulu’nda yer alan arı akvaryumu inceleyen öğrencilere arıların gizli dünyası hakkında bilgiler verildi. Öğrenciler yapılan atölye çalışmalarından dolayı memnuniyetini dile getirirken verilen bilgilerden dolayı da teşekkürlerini iletti. 
 Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, yaz kursları düzenleyen kurumların Yeryüzü Ekoloji Okulu’ndaki eğitimler hakkında bilgi ve randevu almak için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne 0 (222) 211 40 00 / 3085-3087 numaralı telefondan ulaşılabileceğini bildirdi.

Editör: Ayhan Aydıner