Son olarak Fatih Fen Lisesi bahçesinde kale ağlarına dolanarak mahsur kalan tilki, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri tarafından Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi.

Eskişehir’deki yangın, sel, heyelan gibi afetlere başarıyla müdahale eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri şehrin birçok noktasında zor durumda kalan hayvanların da imdadına yetişiyor. Kedi, köpek, kuş gibi hayvanların yanı sıra kent genelinde zor durumda olan yaban hayvanların da imdadına yetişen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, kurtardığı hayvanları da tedavileri için ilgili kurumlara teslim ediyor. Son olarak Fatih Fen Lisesi bahçesinde kale direği filesine sıkışan tilkiyi de kurtaran ekipler, yaralı olmasından şüphe ettikleri yaban hayvanını Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine teslim ettiler. Tedavisi için Eskişehir Hayvanat Bahçesi’ne bırakılan tilkinin ilk kontrollerinde bacağında kırık olduğunu tespit ettiklerini ifade eden yetkililer, uzman veterinerler tarafından tilkinin tedavi edilerek tekrar doğal hayata kavuşturulacağını belirttiler.

Her gün bu gibi onlarca ihbarlar aldıklarını ve tüm hayvanlara yardım eli uzattıklarını ifade eden itfaiye personeli ise vatandaşların yalnızca afet durumlarında değil bu gibi kurtarma durumlarında da kendilerine 7 gün 24 saat ulaşabileceklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim