Koç burcu Mars gezegeninin yönettiği ateş grubu burçlar içerisinde Zodyak çemberinin ilk burcudur. Yeni başlangıçları ve doğumu temsil eder. Koç insanı doğal, içgüdüsel ve hayattan zevk alan bir yapıdadır.  Hayat onlar için heyecanlı bir macera anlamındadır devamlı yenilik peşinde koşarlar. 

Uğurlu günleri Salı, uğurlu sayısı 9, uğurlu taşı pırlanta, uğurlu renkleri ateş kırmızısı, narçiçeği, uğurlu çiçekleri lale, gelincik ve papatyadır. Hızlı tempolu parçalar ve marşlardan hoşlanırlar. Cesaretli zafer kazanmayı bilen aceleci liderlik tutkusu olan bir burçtur. Serüvenci atılımcı, cesur, enerjik, özgürlüğüne düşkünlük olumlu yönleridir. Olumsuz yönlerinde ise, bazen bencil, kendisini ön planda tutan, çabuk sinirlenen, kavgacı, kaba, egoist, alaycı, isyankâr, sabırsız, saldırgan, şiddetli ve ani çıkışlar yapabilen karakterlere dönüşebilirler.

Bu burcun kadınları hareketli, konuşkan ve girişimci yapısıyla dikkat çekerler oldukça esprilidirler. Alımlı atletik yapılı ve narindirler. Koç kadını iş hayatında oldukça hırslı ve idealisttir, aklına koyduğunu mutlaka gerçekleştirmek ister ve çizdiği yolda hiç şaşmadan ilerler. Zamanı kullanmayı iyi bilen çalışkan insanlardır. İçten ve sempatik tavırlarıyla arkadaş çevresinde aranan eğlenceli bir dosttur. Kendi kendilerini en fazla tenkit eden burçlardandır. Duygusal olarak çok hassas oldukları için olumsuz tenkitler onları fazlasıyla kırabilir.

Koç burcu erkeğine bakacak olursak kendisine güvenen hareketli enerjik yapısı ile toplum içerisinde fark edilir. Otorite kurmaktan keyif alır, dik başlıdır, hata yaptığında bunu kabul etmek istemez ve bencil davranışlar sergileyebilir, özgürlüğüne çok fazla düşkündür. İnsanlara yardım etmeyi ve onların sorunlarını paylaşmayı sever. Maddi anlamda özgür olmak ister ve cömerttir. Kızdığı zaman oldukça kırıcı olurlar.

Savaşın gezegeni Mars tarafından yönetilen bu burcun insanları masa başında oturarak çalışmayı çok sevmezler onlardan çok iyi beden eğitimi öğretmeni, sporcu, şoför, pilot, şovmen, asker, polis, avukat kasap ve itfaiye eri çıkar.

Koç burcu bedenin baş bölgesini yönetir. Dolayısıyla bu insanlar sık sık baş ağrılarına maruz kalabilirler hareketli ve enerjik koç burcu insanları genellikle sağlıklı olsalar da kazalara yatkındırlar baş ve yüzleri kazalarda en çok zarar gören bölgeleridir.

Şimdi bakalım önümüzdeki günlerde gökyüzü bizlere neler fısıldıyor.

Merkür'ün Koç burcundaki yolculuğu 19 Nisan sabahına kadar devam edecek. Bu zaman içerisinde yenilikçi fikirleri ve düşünceleri de karşınıza getirecek çünkü koç burcu çok iyi fikirler bulur. Yenilikçi, farklı, sıra dışı fikirlerin aklımıza gelmesi ile bütün bunları uygulamak isteyebiliriz.  Güzel fikirleri hayata geçirirken lütfen başkalarını da çok fazla hırpalamayalım, ya da en azından onların da neler düşündüğünü, onların da fikirlerini göz önünde tutmaya özen gösterelim. Koç burcundaki Merkür konuşmasına çok fazla dikkat etmez. Aklına ilk geleni söyler.

9 Nisan’da Mars ile Neptün arasında tehlikeli bir açı devrede olacak. Neptün salgın hastalıkları da gösterir. 9 Nisan itibariyle gerçekleşmeye başlayacak bu açıda, zehirlenmeler, hastalıklar, alerjiler astımlar, aynı zamanda ateşli enfeksiyon türü hastalıklar gündeme gelebilir. Mars bizim yaşam enerjimizi gösterir. Marsın Neptün gezegeni ile sert kontağa girmesiyle birlikte bağışıklık sisteminizde çökmeler devreye girebilir. 9 Nisan civarında sağlığınıza çok dikkat ediniz.  12 Nisan'da bir yeni ay var. 22 derece Koç burcunda önemli bir yeni ay var. Venüs Plüto karesi ile dik açıda cesur, iyimser, yenilikçi adımlar atmaya yelteneceğimiz bir yeni ay olacak ama yöneticisi 12 - 18 Nisan arasında (deklinasyon dışı) sınır dışı yani gücünün en üst seviyesinde olduğundan hareketlerinde ekstrem olaylar, aşırı olaylar çıkabilir.

Bu yeni ayda hayatın merkezinde olacak ilişkilerde birtakım sıkıntı ve problemler, kıskançlıklar, manipülasyonlar, ilişki bozulmaları, yönlendirmeler gibi etkiler devrede olacak. Yine askeri ve savunma ile ilgili konularda olaylar bu dönemde artabilir. 14 Nisan'da ilişkiler gezegeni Venüs'ün Koç burcundan çıkıp, sevdiği bir burç olan boğa burcuna geçtiğini görüyoruz. Yaz dönemine geçişte, yaz dönemine girmeden, yüzünüzde vücudunuzda, saçınızda istiyorsanız uygulamalar yaptırabilirsiniz.

19 Nisan'da Güneş boğa burcuna geçecek. Merkür boğa burcuna geçecek ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. 19 Nisan haftası en tehlikeli haftalardan bir tanesi ekonomik yönden de doğal afetler konusunda da bu hafta dikkat çekici görünüyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız şimdiden kutlu olsun.

23 Nisan'ın bir diğer özelliği de Mars gezegeninin ikizler burcundan çıkıp yengeç burcuna geçiyor olması. Yani biraz daha duygusal tepkiler vereceğiniz, yaşam enerjinizin evimize, ailemize, iç meselelerimize ve ulusal güvenliğimize kayacağı bir dönem olacak.

27 Nisan'da 7 derece akrep burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Zor bir dolunay bizi bekliyor, ekonomik krizlerle, doğal afetlerle bağlantılı bir dolunay olacak. Tüm bunlara karşılık Nisan ayı yine de yaşam enerjinizin yüksek olduğu bir ay. 19 ve 20 Nisan’a kadar yaşam enerjimizi gerçekten kuvvetli hissedeceğiz.

Hazırsanız Haydi bakalım Koç burcundan Balık burcuna kadar Nisan ayında bizleri neler bekliyor?

Koç burcu ve yükselen koçlar

Sizin için çok önemli aylardan bir tanesi Nisan ayı. Çünkü bütün gezegenler Koç burcunda bu yeni aya bomba gibi bir giriş yapıyorsunuz. İstediklerinizi yapabileceksiniz. Hayat sizi hareketlendirecek. İş i bulmak istiyorsanız işinizle ilgili konularda, hareketlerinizde kendinizi daha dinamik ve enerjik hissedeceksiniz, öğrenciyseniz derslerinize veya hayatınızla ilgili konulara daha rahat vakit ayırabilirsiniz. Eğer çocuğunuz varsa çocuğunuzun koşturmalarına daha kolay vakit ayıracaksınız. Özel hayatınızla ilgili konularda bu ay girişim ayı olacak Nisan ayı size yarayacak, özellikle 4 Nisan'dan sonra Merkür'ün de Koç burcuna geçmesi ile beraber kafanızdaki planları, düşünceleri konuşmaları artık etrafınıza aktaracağınız, planlarınızı uygulamaya geçireceğiniz bir dönem başlayacak. Uzun zamandır oturuyorsanız ve gerçekten de ben artık çalışmalıyım diyorsanız, 12 Nisan’daki yeni Ay sizi hızlı bir şekilde hareketlendirecek. Yeni ayla beraber kararlarınızı devreye sokabilirsiniz. Sizin tarafınızdan her şey çok güzel görünüyor olabilir ama diğer taraftan iş ile ilgili konular, kariyerinizde hayatınıza etki eden patronunuz ya da üstlerinizle olan bağlantılarınızda birtakım sıkıntı ve sorunlar artık görünür hale gelebilir. Bu dönemde egosal sürtüşmelere dikkat etmenizi tavsiye edeceğim. 14 Nisan'dan sonra plan yapabileceğiniz, önünüzü çok daha rahat göreceğiniz bir dönem başlıyor para kazançlarınız artacak. 3 hafta boyunca güzel şeylere olan ihtiyacınız, objeler, eşyalara olan ilginizin arttığı bir dönem. Ama diğer taraftan maddi yönden neler yapabileceğinizi de görmek isteyeceksiniz. 23 Nisan'dan sonra çok para harcamaya başlayacaksınız eviniz yuvanız aileniz önemli olurken evinizin güvenliğini ihmal etmeyin. 23 Nisan sonrası evinizde su ile ilgili birtakım sıkıntı ve problemler karşınıza gelebilir, su tesisatları patlayabilir, kaloriferlerle ve su tesisatları ile ilgili birtakım sorunlar yaşayabilirsiniz. 27 Nisan akrep burcunda bir dolunay gerçekleşecek. İşte bu dolunayda parasal konular önemli olacak müşterek birikimleriniz ya da ödemeler, borçlarla ilgili olaylar hayatınızın gündemine yerleşecek güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Boğa burcu

Bu dönem daha çok kendi içinize kapalı olacaksınız. Kafanızda ve bilinçaltınızda düşündükleriniz gözünüzde büyüttükleriniz zaman zaman sizi önemli konularda alıkoyabilir. Büyük girişimler düşünüyorsanız, büyük adımlar düşünüyorsanız bu ay çok da destek alamayacaksınız. 4 Nisan'dan sonra sırlarınızı kimseyle paylaşmayın, 2 hafta boyunca olup olmadık yerlerde konuşmayın. Tam önümüzde bir olay olabilir ancak olayı başkalarına taşımayın, planlarınızdan kimseye bahsetmeyin dedikodunuz yapılabilir, bazı sırlar gün yüzüne çıkabilir ve hiç olduk olmadık durumlarda her şey sizin üzerinize kalabilir. İki hafta boyunca dikkatli olmanızda fayda var.

12 Nisan'daki yeni ay tüm burçların aksine hiçbir şekilde sizin harekete geçmemeniz gereken bir yeni ay olacak. Bu dönemi plan yapma dönemi olarak değerlendirin ve olabildiğince dinlenin, kendinize vakit ayırın. 14 Nisan'dan sonra Venüs boğa burcuna geçiyor şimdi kendinizi güzelleştirmek uğruna harekete geçebilirsiniz. Görüntümüzü değiştirmek, daha da güzelleştirmek için adımlar atmak, alışveriş yapmak anlamında 14 Nisan'dan sonrası gayet güzel görünüyor. 19 Nisan'da Güneş ve Merkür sizin burcunuza geçer geçmez hayatınızda hızlanmalar göreceksiniz. Hayat sizi destekleyecek içiniz kıpır kıpır olacak hareketli bir döngü içine gireceksiniz. 27 Nisan'da oluşacak akrep dolunayı özel hayatınızla ilgili çok hızlı kararları, duygusal birtakım adımları karşınıza getirebilir. Birinden hoşlanıyorsanız hiç beklemeyin harekete geçin. Taşınmak, ortaklı işlerde bulunmak, evliliğe adım atmak, anlamında 27 Nisan'daki dolunay sizi destekliyor güzel bir ay diliyorum.

Yükselen İkizler burcu

Sosyal çevreniz, arkadaşlarınız, sosyal ortamdaki arkadaşlarınızla katılabileceğiniz ortamlar aktiviteler davetler, organizasyonlar, çok hareketli bir dönem ancak birçok mekân kapalı. O zaman daha çok sosyal mecralarda kendinizi göstereceğiniz, arkadaşlarınızla belki telefonda belki de internet üzerinden bağlantıyı sağlayacağınız bir dönem olacak. Her halükârda çok hareketli bir ay geçireceksiniz. Özellikle ayın ilk 3 haftası gerçekten yerinizde duramayacağınız etkiler devrede olacak. Merkür'ün de Koç burcuna geçmesi ile beraber 4 Nisan'dan sonra sosyal çevrenizde arkadaşlarınızla olan konuşma ve görüşmeleriniz hızlanırken, kafanızdaki fikirleri arkadaşlarınızdan alacağınız birtakım fikirlerle onlardan alacağınız desteklerle hayata geçirmenin yolunu da bulacaksınız. İşten elde edeceğiniz gelirleriniz varsa, çalışıyorsanız aylık gelirlerinizde artışlar söz konusu olabilir ya da aklınıza gelen fikirler para artışlarınızı hızlandırabilir, fikirleriniz paraya dönebilir. 12 Nisan yeni ayı sizi çevre değişimi için desteklerken, 14 Nisan'da Venüs’ün boğa burcuna geçmesi ile beraber biraz ilişkilerden yana elinizi ayağınızı ortamlardan çekmek isteyeceksiniz. Çevreniz çok hareketli olsa da kendi başınıza kalmak ve zaman zaman inzivaya çekilmek isteyeceksiniz. Venüs’ün boğa burcuna geçişi ile beraber 23 Nisan itibariyle enerjinizi maddi konuları harcayacağımız bir dönem yine harcamalarınız daha çok eviniz, aileniz, yuvanız ya da güvenliğiniz ile ilgili konularda olabilir. Deniz kenarı bir yerlere gitmek istiyorsanız bunlarla ilgili hafta sonu 1-2 günlüğüne kaçamak yapmak düşünceniz olabilir. Bütün bu düşünceleriniz 23 Nisan'dan sonra devreye girebilir 27 Nisan'da bir akrep dolunayı var. Bu dolunay iş hizmet ve sağlık alanlarında gerçekleşecek. Sevgili ikizler yani işinizle ilgili önemli haberler sağlığınızla ilgili önemli konular bu dolunayda hayatımızda görünür olacak güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Yengeç burcu,

Kariyer fırsatları ve işle ilgili konular çok aktif ve bu alanda kendinizi gerçekten cesur ve lider hissediyorsunuz. Kendinizi iş konularında iyi hissedeceğiniz bir ay başlıyor sevgili Yengeç ve yükselen yengeçler. 4 Nisan'dan sonraki çok önemli konuşmalar görüşmeler ve anlaşmalar karşınıza gelebilir. Önemli yerlerden alacağınız haberlerin iş hayatınıza daha olumlu yansıdığını görebilirsiniz. Bu yerlerden alacağınız haberlerle beraber hayatınızın daha hızlandığını ve buna göre kararlar almanız gerektiğini de fark edeceksiniz 12 Nisan'daki yeni ay kariyer ve işle ilgili konularda önemli açılımları karşınıza getirecek. Bu yeni ay anne ve anne tarafınızın vereceği önemli kararlarla da dolu olacak. Eğer çalışmıyorsanız evdeyseniz daha çok anne ve anne tarafımızın konu ve olayları ya da toplumsal konu ve olaylarla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. İlişkilere dikkat etmeniz gerekiyor çünkü sevdiğiniz insanlarda göz önünde olduğunuz ortamlarda birbirinizi yönlendirmeye çalışabilirsiniz kıskanabilirsiniz, tutkular devreye girebilir bu da egosal sürtüşmelerle, ilişki anlaşmazlıklarına açık bir yeni ay içerisinde olabilirsiniz. 14 Nisan'dan sonra Venüs boğa burcuna geçince arkadaşlarınıza daha fazla vakit ayırmak istediğiniz bir dönem, gelirlerinizi arttırmanın yolunu bulacaksınız. 23 Nisan’da enerji alanınız değişecek. Mars yengeç burcuna geçiyor, uzun zamandır yani bir buçuk iki aydan beri kendinizi yorgun hissettiyseniz, enerjinizi doğru kullanamadıysanız, iş hayatınızda gerekli bir şekilde ön plana çıkamadıysanız, şimdi artık bunları yapmanın zamanı geldi. Kazalara, sakarlıklara, düşmelere, çarpmalara dikkat etmelisiniz. 27 Nisan'da bir olay var. Bu dolunayda aşk ve keyif karşınıza gelebilir güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Aslan burcu

Eğitimler, seyahatler uzaklardan gelecek haberler ve tabii ki uzak çevrenizin size sunacağı birtakım işler, yabancılarla yapılacak olan işlerde fırsatlar işte bütün bunlarla dolu bir Nisan ayı sizi bekliyor olacak. Hemen ayın ortası itibarıyla ve daha doğrusu ayın 3. haftası itibariyle daha çok ilginizi ve algınızı kariyerinize ve iş konularına yönlendireceksiniz. Bu ay öğrenmek, gezmek tozmak için kafanızdaki yenilikçi fikirleri düzene sokmak için de kendinizi çok güçlü, çok iyi hissediyor olacaksınız. Gökyüzü ateş enerjisi ile dolu, sizde ateş elementinden bir burç olduğunuz için hayatınız ve geleceğinize dair her türlü konuyu hareketlendirmeye çalışın. 12 Nisan'da gerçekleşecek yeniay ile sosyal medyayı hareketlendirmek ve sosyal medyadan girişimlerde bulunmak istiyorsanız yine 12 Nisan'daki yeni ay sizi destekleyecek. Beraber çalıştığımız kişilerle bazı fikir ayrılıkları, anlaşmazlıklar, sürtüşmeler, kıskançlıklar, çekememezlikler iş ortamlarında karşınıza gelebilir. 14 Nisan'da Venüs boğa burcuna geçecek. Kariyer ve iş alanlarınızda 3 hafta boyunca çok güzel şanslar ve fırsatlar yakalayacaksınız. Patronlarınızla bir araya gelme, onlarla konuşma, istediğiniz bir zam terfi, prim gibi bir konu varsa işte bütün bunları dile getirmenin tam zamanı olacak. Popülerliğinin artacağı bir dönem. 23 Nisan'da Mars yengeç burcuna geçecek marsın burç değiştirmesiyle beraber biraz enerjisel olarak kendinizi yorgun, birazcık halsiz hissetme olasılığınız yüksek önümüzdeki dönem boyunca. Nisan ayının sonu ve Mayıs'ın ortalarına kadarki dönemde bağışıklık sisteminizi iyi pekiştirin. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirin bazı noktalarda zorlanmalar karşınıza gelebilir. 27 nisanda bir dolunay var işte bu dolunay iş, ev, aile ve yuva alanlarınızda oluşacak yani ailenizle yuvanızla ilgili önemli hassas kararlar 27 Nisan civarı karşınıza gelebilir güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Başak Burcu

Parasal konuların devrede olduğu bir dönem. Ortağınızın, eşinizin, ailenizin parası, müşterek parasal konuların çok fazla gündemde olduğu bir ay başlıyor sevgili başak ve yükselen başaklar. Demek ki bu ay daha çok parasal konulara çözüm odaklı yaklaşacaksınız, bu alanda neler yapabileceğinizi göreceksiniz. Ödemeniz gereken bir borcunuz varsa, bunlarla ilgili konularda kafanız iyi çalışacak. 4 Nisan'dan sonra 15 gün boyunca parasal konularda çözümler üretebilirsiniz. Ruhsal çalışmalar, spiritüel alanda öğrenmeniz gereken konular varsa kafanız bu konularda da iyi çalışacak ve çabucak hemen sabırsızlıkla yeni fikirlerin yeni işlerin içerisinde ya da yeni öğretilerin içerisinde kendinizi görmek isteyebilirsiniz. 12 Nisan'da yeni bir ay var b u gene ay para ile ilgili konularda almanız gereken kararları uygulamanız gereken yeni bir ay olacak. Bu yeni ay zamanı riskli girişimlerden mümkün olduğunca uzak durun. Yatırımlarınızda sık sık değişiklik yapmanızı tavsiye etmem yanılma olasılığınızın fazlaca olacağını söyleyebilirim. Hayatınızda bir insan varsa biraz kıskançlığın, manipülasyonun, çekememezliğin devrede olduğu bir yeniay yaşayacaksınız.  14 Nisan'da Venüs'ün boğa burcuna geçmesi ile beraber seyahatleriniz hızlanabilir, uzaklardan alacağınız güzel haberler sizin hayatınızı keyiflendirecek yeni insanlarla tanışmak, yeni ortamlara girmekten de mutluluk duyacaksınız bu süreç içerisinde. 23 Nisan'da enerji alanlarınız değişiyor enerji alanınızı sosyal çevrenize kaydıracağınız bir dönem başlıyor. Bir buçuk iki ay boyunca daha fazla arkadaşlarınızla bir arada olmak ve enerjinizi onların konu ve olaylarına harcamak isteyebilirsiniz. Yine parasal konularda biraz daha alıngan ve tepkisel davranışlar ön plana geçebilir ve yine arkadaşlarınızla olan bağlantılarda da olacak ve 27 Nisan'da akrep burcunda bir dolunay var bu dolunay yakın çevre akraba ve kardeşler alanınızda gerçekleşiyor. Demek ki yakın çevrenizdeki insanların hayatında, akrabalarınızın kardeşlerinizin, ya da yakın dostlarınızın hayatında önemli değişim ve dönüşümler bu dolunay devresinde gündemde olacak güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Terazi burcu

Sevgili teraziler ilişki odaklı bir ay başlıyor Nisan ayı her zaman size yarar. Hep ilişkilere odaklandığınız ve daha çok başkalarının gözünden kendinizi gördüğünüz, hayatınıza da bir insanı aldığınız ya da hayatınızda bir insan varsa onun fikirlerine ve onunla olmaya daha fazla önem verdiğiniz bir dönem. Merkür 4 Nisan'da bu alanlarınıza girince ilişkilerle ilgili konuları masaya yatırma zamanı ilişkinizden memnun değil misiniz, sıkıntılarınız mı var işte bütün bunları sevdiğiniz insanla konuşmanın zamanı gelmiş bulunuyor. Hayatınızda bir insan yoksa mantıklı ilişkiler peşinde koşabilirsiniz bu ay içerisinde. Ortaklı işleriniz varsa ortağınızla beraber girişilecek önemli anlaşmalar sözleşmeler, imzalar, Merkür'ün buradan geçişi sırasında sizin karşınıza getirecekleri. Popüler olduğunuz bir ay kendinizi göstereceğiniz, göz önünde olacağınız ve güzel işlerle karşılaşacağınız bir ay olduğunu da eklemek istiyorum. İşte, evlilikte, ilişkilerde, ortak bu işlerde, sözleşmelerde, anlaşmalarda önemli başlangıçlar için kararlarınızı 12 Nisan'da oluşacak yeniay ve sonrası 15 gün boyunca vermenizi tavsiye ederim. Hayatınızda bir insan varsa bu dönem anlaşma kolay olmayabilir, bazı noktalarda onu çok kıskanabilirsiniz ya da o sizi çok kıskanıp yönlendirmek isteyebilir, üzerinizde bir baskı oluşturabilir daha çok bu yeni ay kıskançlıklara, çekememezliklere, manipülasyona karşı dikkatli olmak da faydalı olacak. Ailenizde sizin üzerinize etki eden bir insan varsa bu dönem ilişkiniz yüzünden bu insanla da anlaşmanız kolay olmayabilir. 14 Nisan'da Venüs’ün boğa burcuna geçmesiyle beraber daha fazla maddi konularla ilgili olacağınız bir döngü içerisine girebilirsiniz, tutkularınızın da artacağı bir dönem olacak bu dönem. Bu süreç içerisinde gizli, saklı, farklı olaylar ilginizi daha fazla çekecek. 19 Nisan'dan sonra ortak parasal konular ile ilgileneceksiniz ve bu alanda kendinizi göstereceksiniz. 23 Nisan'da Mars yengeç burcuna geçiyor. Artık mücadelenizi kariyer konularında ortaya koyacaksınız. İş hayatınız ve kariyerinizle daha fazla uğraşmak, daha fazla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. İş hayatınızda karşılaştığınız zorluklara karşı çok çabuk tepkiler vereceğiniz hassas olacağınız ve tabii ki alınganlıklar da yapacağınız bir süreci temsil ediyor. 27 Nisan'da akrep burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay elinize bir para geçmesine neden olabilir. Uzun zamandır beklediğiniz tahsil edemediğiniz, çözülmesini beklediğiniz bir para mevzusu varsa işte bu dönem paranın cebinize girdiğini, ya da bu dolunay zamanı yine bu para ile ilgili mevzuların ortalıkta çok döndüğünü ya da para ile ilgili mevzularda bazı ertelemelerin yeniden devrede olduğunu görebilirsiniz güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Akrep burcu

İş, hizmet ve sağlıkla ilgili konular çok önemli bu ay. Nisan ayında çok hoş koşturacaksınız, başkalarına hizmet edeceksiniz, çalışacaksınız, didineceksiniz, uğraşacaksınız. Kendi kafanıza göre davranacaksınız. Hiçbir şey yapmıyor olsanız bile gündelik hayatımızın rutininde bir coşku, bir heves, bir cesaret devrede olacak çünkü buralarda koç burcu var. Kendinizi çok fazla zorlamaktan kaynaklı baş ağrılarına, sinüzite, beyin fonksiyonlarına, baş bölgesine, gözlere, kulaklara ve tabii ki burun akıntılarına daha açık olabilirsiniz. Baş bölgenizi bu dönem korumayı ihmal etmeyin. Tansiyon iniş çıkışlarının da yüksek olacağı bir Nisan ayı sizi bekliyor olacak.  İş başvuruları, yeni bir işe girme, işle ilgili bir proje başlatma ya da herhangi bir şekilde işi değiştirme gibi konular varsa işte bunlarla ilgili konu ve olaylar 4 Nisan'dan sonra hızlanıyor. Bu konularda karar verme ya da uygulama aşaması için 12 Nisan’daki yeni ayı beklemeniz çok doğru olacaktır. Bu ay özellikle yeni ay zamanı beraber çalıştığınız insanlarla olan ilişkilerinizde dikkat etmenizi tavsiye edeceğim. 14 Nisan'da Venüs boğa burcuna geçiyor yani ilişkiler önemli olmaya başlayacak. Mart ayında sevdiğiniz insanla birbirinize çok vakit ayırmış olabilirsiniz biraz Mart’ın sonu ve Nisan’ın ortalarına kadar olan süreçte iş hayatınız daha fazla gündeme gelmiş olabilir. 14 Nisan'dan sonra ilişkiler hayatımızın merkezine yerleşecek. Ve tabii ki her türlü ilişkiden bahsediyorum ortaklık işini de kapsayacak bu ilişki, çocuğunuzla olan ilişkiyi de kapsayacak ya da özel hayattaki ilişkiniz de buna dahil olacak. 3 hafta boyunca ilişkilerden yana şansınızın çok kuvvetli olacağını söyleyebilirim. 23 Nisan’da Mars yengeç burcuna geçecek, eğitim öğrenme, seyahat daha farklı alanlarda yapılacak olan işler alanında mücadelenizi vermeye başlayacaksınız. Bildiğiniz tanıdığınız insanlarla didişmeyeceksiniz bu dönem. Tanımadığınız bilmediğiniz sizden uzak olan insanlarla didişmeler devreye girebilir. Seyahatler ön plana çıkabilir, eğer seyahatlere gidecekseniz bu seyahatlerde zaman zaman zorlanmalarla karşı karşıya kaldığınızı göreceksiniz. 27 Nisan’da olan dolunay sizin için çok önemli olacak akrep yükselen akrepler. Sağlığınıza her zamankinden daha fazla özen göstermelisiniz ve tabii ki hayatınızla ilgili hassas duygusal kararlar almaya da yatkın olacaksınız güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Yay burcu

Aşkın, keyfin, mutluluğun ön planda olduğu bir Nisan ayı başlıyor sevgili yay ve yükselen yaylar. Gerçekten içinizin kıpır kıpır olduğu kendinize yönelik aşka keyfe, eğer varsa çocuğunuza yönelik konu ve olayların hızlandığı, kendinizi hobileriniz, sportif faaliyetler konusunda cesur ve aktif hissettiğiniz aylardan bir tanesi olacak 4 Nisan'da Merkür’de bu olanların da girmesi ile beraber eğitim konularının hızlandığını görebilirsiniz ya da çocuğunuz varsa çocuğunuzla konuşmak, özel hayatımızda bir insan varsa onunla konuşmak ön plana çıkacaktır. Aranızdaki sıkıntı ve problemleri gidermenin yolunu da bulabileceksiniz. Aşk hayatınızla, çocuklarla ilgili konular sanatsal faaliyetler ve tabii ki hobilerle ilgili adım atmak istediğiniz ne varsa 12 Nisan'daki yeni ayla beraber bu konularda adım atabilirsiniz. Venüs’ün Plüton ile dik açısı devrede olacak bu yeni ayda. Risk almayı seviyorsanız bu dönem 12 Nisan civarı artı eksi 3 gün olarak düşünebilirsiniz bütün bunları risk almamaya özen gösterin. Para ile ilgili konularda manipüle edilebilirsiniz ve düşündüğünüz sonuçlarla karşılaşmayabilirsiniz. Yine bu dönem harcamalarınıza her zamankinden daha fazla dikkat etmenizi tavsiye edeceğim. Venüs boğa burcuna geçecek çalışmaktan mutluluk duyduğunuz bir döngüye giriyorsunuz 14 Nisan itibariyle ve bunun tamamlanması 19 nisan da görülecek. Başkalarıyla iyi işler çıkartacağınız uyumlu işler çıkartacağınız bir süre içerisine gireceksiniz. 14 Nisan'dan sonra kilo almaya meyilli bir dönem içine gireceksiniz. Yediğiniz içtiğinize dikkat ediniz. 23 Nisan'da Mars yengeç burcuna geçecek ortak para alanı yani müşterek para alanında para alacak verecek dengesinde enerjinizi harcayacağınız bir dönem. Aileniz ve yuvanız için yapacağınız harcamalar ve zaman zaman aşırıya kaçabilir bu harcamalarda ya da alışverişlerde ama eğer bir yeriniz varsa vergi ile kredi ile alakalı konuları toparlamanız gerekecek. Ameliyat olmanız gerekiyorsa özellikle mesela akciğerler olabilir, mide, dalak, pankreas, safra kesesinden ameliyat olacaksanız acil bir durumunuz yoksa biraz ertelemenizi öneririm. 27 Nisan'da bir dolunay gerçekleşecek işte bu da onlarla beraber daha çok ilginizi ve algınızı kadersel olaylara çevrilecek bu dolunayla beraber biraz kendinizi huzursuz hissedebilirsiniz.  Beklenmedik bir olayın ortaya çıkması bir konunun iç yüzünü öğrenmeniz ya da iş hayatında zorlanmanız ya da parasal konularda zorlanmalar olabilir güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Oğlak burcu

Nisan ayı ailevi konuların ön planda olacağı bir ay olacak. Sevgili Oğlak ve yükselen oğlaklar. Evinizde daha özgür, daha kafanıza yönelik, daha yenilikçi, daha farklı ortamlar yaratmak isteyebilirsiniz. Koç burcu etkilerini ev aile yuvalarınızı ilgilendiren alanda yaşayacaksınız. Merkür’ünde buraya girmesiyle beraber evinize düzenlemeler yapmak aile büyüklerinizle bir araya gelmek belki misafir ağırlamak ya da hobilerinizi ev ortamlarına taşımak, spor yapıyorsanız evinizde daha fazla spor yapmak gibi etkiler devrede olabilir. Emlak’la bağlantılı herhangi bir harekete geçmek istediğiniz bir nokta varsa 12 Nisan'da oluşacak yeniay ile beraber bu noktaları hızlandırabilirsiniz. Evinizde keyfiniz gayet güzel, ama bazı noktalarda evdeki insanlarla anlaşmak çok da kolay olmayabilir 12 Nisan'da bu etkiye dikkat etmenizi tavsiye edeceğim. Eğer evle ilgili bir girişiminiz olacaksa ya da olduysa 4 Nisan ve sonrası her şeyin yolunda gidip olacakken olmaması, imzaların atılmaması, bir gerginlik bir sürtüşmenin devreye girmesi de söz konusu olabilir. Belki de bu işler içerisindesiniz. 14 Nisan’da Venüs’ün boğa burcuna geçmesi ile beraber aşka ve keyfe vakit ayıracağınız bir dönem başlıyor. Kendinize daha fazla vakit ayırabileceksiniz.  Evde de olsanız işlerinizi hemen bitirip kendinizi dışarıya atmak isteyebilirsiniz. Daha fazla aşka ve keyfe vakit harcamak isteyebilirsiniz. Aşk arayan bayanlar için çok keyifli bir dönem hızlı bir şekilde beklenmedik ilişkiler karşınıza gelebilir bu dönemde. İlişkilerin merkezinde kendinizi hissedebileceksiniz. 19 Nisan'dan sonra tamamen ilgi alanınız aşk ve ilişki alanlarına kayıyor. 23 Nisan önemli enerjinizi ilişkilere çevirdiğiniz bir dönem. Hem aşk hem ilişkiler kısa vadeli başlayan belki de sadece flört olarak düşündüğünüz bir aşk, ilişki noktasına dönebilir.  Mars'ta yengeç burcunda bir buçuk ay boyunca ilişkiler konusunda daha fazla mücadele edeceğiniz, didineceğiniz zamanları gösteriyor. Ortaklı işlerinizde önemli adımlar 23 Nisan'dan sonra devreye girebilir. 27 Nisan'da akrep burcunda olacak olan dolunay arkadaşlarınızın hayatını kapsıyor olacak.  Onların hayatında hızlı birtakım duygusal olaylar devreye girebilir, ya da onlarla yapacağınız önemli bir iş gündeme gelebilir ya da elde edeceğiniz gelirler konusunda bu dolunay zamanı önemli haberler alabilirsiniz güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Kova burcu

Yakın çevrenizle olan İletişimin üst seviyeye çıktığı bir ay başlıyor kova ve yükselen kovalar. Aynı zamanda yine iletişime dayalı her türlü işinizde şans sizden yana olacak fırsatlar sizden yana olacak yenilikler, öncü fikirler, harekete geçme isteği, lider olma ve rekabet etme, bilgisayar yazılım ve sosyal medya alanında birtakım işleriniz varsa bu ay herkes sizi konuşabilir. Her türlü konuya elinizi atabilirsiniz yine yakın çevrenizde beraber yapılacak olan işler ya da akrabalarınız kardeşlerinizle beraber yaptığınız bir takım kısa vadeli planların bu ay çok rahat bir şekilde işlediğini göreceksiniz önemli anlaşmalar sözleşmeler 4 Nisan'dan sonra karşınıza gelecek ve 12 Nisan'daki yeni ayla beraber işinizle ilgili konularda önemli adımlarınızı başlatabilirsiniz. Yakın çevrenizle olan bazı ilişkilerinizde sürtüşmeler, anlaşmazlıklar ve bozulmalar devreye girebilir bu yeni ay zamanı. Tam da her şey iyi gidiyor ne güzel işleriniz güçleriniz bütün bunları iyi kazanacağız derken hiç beklenmedik bir konuya takılma, karşı tarafın verdiği yeni bir tepki her zaman biraz ilişkilerin gergin olmasına neden olacak. İş yaptığınız insanlarla olan bu etkiye dikkat edin. 14 Nisan'dan sonra ev, aile ve yuva alanlarınızda gerçekten çok iyi bir süreç evinize bir şey almak istiyor olabilirsiniz, eşyanızı değiştirmek istiyor olabilirsiniz, bir dekorasyon tadilat, tamirat, boya badana işlere kalkışmak yeni döneme ilginizi hazırlamak misafir ağırlamak evinizde mutluluğu bulmak, 14 Nisan’dan sonraki 3 hafta boyunca hayatınızda önemli olacak. 23 Nisan'da Mars yengeç burcuna geçiyor yani iş hizmet ve sağlıkla ilgili alanlarda enerjinizi harcayacaksınız.

İşinize çok koşturabilirsiniz, işinizde duygusal hareket edebilirsiniz çok tepkisel yaklaşabilirsiniz, beraber çalıştığınız insanlara karşı alınganlık yapabilirsiniz. Bu dönem ameliyat olacaksanız eğer mide, safra kesesi, pankreas, üst batın dediğimiz mide boşluğu ve göğüs bölgesinden ameliyat olacaksanız biraz dikkatli olmanızı tavsiye edebilirim. 27 Nisan'da akrep burcunda bir dolunay var. Bu dolunay sizi kariyerde sizi yukarıya taşıyabilir güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Balık burcu

Parasal konularla ilgili bir ay başlıyor Sevgili balık ve yükselen balıklar. Keyif var aşk var mutluluk var ama bütün bunlar para olmadan yok. Yani bu ay daha çok ilginiz, algınız aslında ne kadar para kazandığınızla ne kadar paranın cebinize girdiği ile ya da yatırımınız ile ilgili konularla alakalı olacak. 4 Nisan'dan sonra Merkür de bu alanlara girince aslında maddi konularda gerçekten çok hareketli bir süreç olacak 2 hafta boyunca. Bazı konuşmalar, anlaşmalar, uzun zamandır beklediğiniz haberler bu haberlerin hayatınızda yer etmesi ve bunun karşılığını almanız bu gibi etkilerle dolu olacak hayatınız ve tabii ki maddi konularda paranızı bir yere yatıracaksanız bir yer alacaksanız bir şey satacaksanız para ile ilgili önemli kararlarınız varsa hayatınızı etkileyen 12 Nisan'da oluşacak yeniay ile beraber bunu hareketlendirebilirsiniz. Arkadaşlarınızdan aldığınız bazı bilgiler doğrultusunda hareket edecekseniz 12 Nisan civarında bu noktada yanlış anlaşılmalar ya da tedirginlikler alınganlıklar, kıskançlıklar ya da bazı düşündüğünüz şeylerin onlardan aldığımız gibi çıkmaması devrede olabilir. Parasal konularda manipüle edilebilirsiniz 12 Nisan civarı en çok buna dikkat edin. Beklediğiniz bir paranın gelmemesi ile alakalı kavga ya da sürtüşme yaşama olasılığınız yüksek görünüyor. 14 Nisan'da Venüs boğa burcuna geçecek çok keyifli, yakın çevrenizle beraber şahane bir 3 hafta yani kısa vadeli planlar, eğitimler iletişimler, biri ile tanışma devrede olabilir. 23 Nisan'da Mars'ın da yengeç burcuna geçmesi ile beraber aşk evinizde Mars hareket ediyor olacak. Aşka hem cesur hem duygusal olacaksınız, mücadele edeceksiniz. Yakın çevrenizde kısa vadeli plan yaptığınız ortamlarda biri ile tanışabilir bu insanla olan ilişkinizi aşka dönüştürebilirsiniz sevgili balıklar. 27 Nisan'da akrep burcunda oluşacak dolunay ile beraber gelecek planlarınız hızlanabilir. Seyahat, eğitim, hukuk, ticaret, medya alanlarında işi olanlar bu dolunayla beraber hassas birtakım kararlar almaya yatkın olacaklar güzel bir ay diliyorum.