Sosyal medyada ‘Atatürk’ adlı bir sayfada yapılan “Kış bitecek yaz gelecek AKP ve korona gidecek ülkeme huzur gelecek İnşallah” yazılı paylaşımın altına ‘inşallah’ diye yorum yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Naci Keskinkılıç, AK Partililerden gelen tepkiler nedeniyle açığa alındı. Keskinkılıç hakkında; yaptığı yorumdan dolayı soruşturma açıldı. Keskinkılıç yakın çevresine paylaşıma bu yorumu; AKP kısmını görmeden yaptığını söylüyormuş.  ‘Hiyarım var diyene bir avuç tuz alıp koşmak’ sözünde olduğu gibi özrü kabahatinden büyük olan Keskinkılıç’ın odasında çektirdiği fotoğraf, Atatürk’ü ne kadar çok sevdiğini(!) ortaya koyuyor. Keskinkılıç, soyadını simgeleyen Keskin kılıç, Osmanlı Tuğrası ve Kut-ül Ammare Zaferi posterinin üst tarafına Atatürk’ün küçük resmini ‘laf olsun’ diye asmış. Aklı sıra diğerlerinin yanında Büyük Önder Atatürk’ün küçük resmini asarak, birilerine şirin görünecekti. Ancak sosyal medyada ‘laf olsun diye yaptığı’ yorumla; ‘AK Partili büyüklerini etkilemek adına’  bin bir emekle hazırladığı bu fotoğraflı mizanseli (yani bir çuval inciri) berbat etmiş. Yani yaptığı bu iş ayağına dolanmış…

///////////////////////////////

Sevmeyenler Çok Sevinecek

Eğitim-Bir-Sen Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin önceki gün Covid-19'dan dolayı tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Sevin’in yerine yedek üyelerden birisi Genel Merkez Yönetimine girecek. Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman yedek birinci sırada yer alıyor. Teamüllere göre onun Genel Merkez’e gitmesi gerekiyor. Kendisiyle ilgili 6 yıl önce kaleme aldığım ‘Derse Girmeyen Sendika Başkanına Maaş Kıyağı’ başlıklı yazım sayesinde ‘amatörlükten kurtulup,  profesyonel sendikacılığa’ geçen Karaman’ın Genel Merkeze gitmesine ‘en çok onu sevmeyen, hal ve hareketlerinden hoşlanmayan’ Eğitim Bir-Sen üyeleri sevinecek. Çünkü kibirli bir başkandan kurtulmuş olacaklar. Genel Merkeze gitmesi durumunda Karaman artık Eskişehir eğitim camiasının değil, Ali Yalçın ve arkadaşlarının sorunu olacak.

///////////////////////////////

///////////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Yolcu Koltukları

1940’lı yıllarda uçaklarda kullanılan yolcu koltukları

///////////////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka bir şey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın.” (Scarface / Yaralı Yüz)

///////////////////////////////

ÇİVİ

''Hayat kısa insanoğlu! Kesildikçe biten otlar gibi yeşermeyeceksin bir daha.'' Ömer Hayyam

///////////////////////////////

FIKRA

Annenin Gururu
2 anne birbirlerine çocuklarını methediyorlarmış. “Benim oğlum bir melek” demiş birincisi, “Çok çalışkandır, sigara içmez, 2 yıldır bir kadına elini bile sürmedi.” Diğeri “Ay ay ay benim oğlum daha melek” demiş, “Bırak dokunmayı tam 4 senedir gözleri bir kadın görmedi. Bir damla alkol koymadı ağzına.” İlk anne, “Oooo, oğlunuzla gurur duyuyor olmalısınız” demiş. “Tabii ki” demiş diğeri gözleri ışıldayarak, “Önümüzdeki ay koğuştaki arkadaşlarıyla bir parti düzenleyeceğiz. 4 yıllık hücre hapsi bitiyor bir tanemin.”