Ankara'da soğuk bir kış gününde doğmayı seçerek bu dünyaya gelmişim, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum, tüm eğitim ve iş hayatım Eskişehir'de geçti. 2017 Yılında emekli olduktan sonra, uzun zamandır ilgi duyduğum Astroloji konusunda eğitim almaya karar verdim, halen astroloji danışmanlığı vermekteyim... Astroloji "Makro kozmos içindeki güçlerin (gezegenler, sabit yıldızlar, Ay ve Güneş) mikro kozmos üzerindeki etkilerini inceleyen ilimdir." Dergide yazacağım sürece, sizlere, o aya ait astrolojik semboller üzerinden gündem hakkında, kendinizi bulabileceğiniz yazılar paylaşmak istiyorum. Yazdıklarımı hiç bir zaman kişisel danışmanlık olarak algılamayın. İlk yazımda, Haziran ayını genel hatları ile anlatmak istiyorum. Haziran ayı içerisinde hayatımızı uzun zaman etkisi altına alacak bir ay, arkasından güneş tutulması ve ay düğümlerinin burç değiştirmesini yaşayacağız. Ay tutulmalarının etkileri bizi ortalama olarak 6 ay etkileyecek olmakla birlikte güneş tutulmaları, süresine bağlı olarak 3 yıla kadar hayatımıza yön verir. 5 Hazirandaki ay tutulması kadersel olayları ön plana çıkartacak. Tutulmanın apeksinde bizim nasıl beslendiğimizi anlatan Ceres, nasıl hareket ettiğimizi gösteren Mars, hayallerimizi, aldanmalarımızı ortaya koyan Neptün gezegeni olacak. Tutulmanın yükselen yöneticisi oğlak burcu iş adamlarını, CEO’ları, iş dünyasını anlatacak. Bu tutulmanın ardından yöneticilerde değişiklikler, çalışanların emeklerinin karşılığını almaları, tekrarlanan hatadan dolayı ben ne yaptım demek olabilir. 21 Hazirandaki Yengeç burcu Güneş tutulmasının ana teması ise sosyal ortamlar, çocuklar, hobilerimiz, günlük iş hayatımız, hizmet edip hizmet aldığımız konular, bankalar, ödemeler, krediler olacaktır. Ay tutulması ile birlikte Ay düğümleri de burç değiştirerek hayatımızda 18 aylık yeni bir döngü başlatacak. Hava ve Ateş guruplarının destek alacağı bu döngüde Toprak ve Su gurupları biraz zorlanabilirler. 4 Haziran 2020’den 22 Aralık 2021 tarihine kadar; Kuzey Ay Düğümü İkizler, Güney Ay Düğümü Yay burcunda olacak. Bu döngünün yaşandığı 14 Aralık 1945 -2 Ağustos 1947, 26 Ağustos 1964- 19 Şubat 1966,17 Mart 1983- 11 Eylül 1984 ve 24 Ekim 2001- 13 Mayıs 2003 tarihleri arasında doğanlar 18 aylık bu süreçte özel bir döngüye gireceklerinden hayatlarında meydana gelecek eş zamanlılıkları iyi takip etmeliler. Bu döngüde dini istismar edecek gurupların, çıkar için insanları aldatmaya kalkışacaklarını gözlemleyeceğiz. Ancak bu defa Kuzey Ay düğümü ikizlere doğru gitmekte olduğundan fanatik hareketlere çok prim verilmeyeceğini de göreceğiz. KAD ikizler dönemlerine şöyle bakarsak, Henry Ford’ un arabayı üretmesi (lojistik taşıma, Merkür konusudur), ilk transatlantik uçuşun gerçekleşmesi, plastiğin bulunması, penisilinin bulunması gibi insanlık için önemli gelişmeleri görürüz.

Bu ay tutulmasının etkilerini kısaca yükselen burçlara göre, Haziran ayı olduğu için, ikizler burcundan başlayarak anlatmak istiyorum.

İkizler ve yükselen İkizler : Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığınız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, sosyal ortamlardaki arkadaşlarınızda aranızdaki çekişmeler, kendi paranızı kazanma yolunda atılacak adımlar.

Koç ve yükselen Koçlar : Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, seyahatler, arkanızdan dönen dolaplar, aileden gelecek destekler.

 

Boğa ve yükselen Boğalar :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelecek para.

Yengeç ve yükselen Yengeçler : Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız, gizli ilişkiler, borç ve kredi durumları, iş yerinde tekrarladığınız hatalar, işten çıkartılmalar.

Aslan ve yükselen Aslanlar: Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız,   akademik hayat,yurt dışı seyahatlerde engellenmeler.

Başak ve yükselen Başaklar Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Terazi ve yükselen Teraziler: Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, akademik kariyere geri dönme, yurt dışı bağlantıları, günlük yaşamdaki hizmet edip, hizmet aldığımız alanda tekrarlanan sorunlar.

Akrep ve yükselen Akrepler:  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar, kardeşlerle ilgili gözden geçirilecek konular, çocuklarınız, aşk hayatınızda yaptığınız tekrarlanan pişmanlıklar.

Yay ve yükselen Yaylar: Kendinizi ilgilendiren her konu, motivasyonlar, kendimizi dışarıya ifade etme ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, eski eşin geri dönmesi, yarım kalan ortak işlerin tekrar gündeme gelmesi, evinizde su borularının patlaması, mutfak giderleri ile ilgili tadilatlar.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar: İzole olma, inzivaya çekilme, kadınlardan gelecek gizli düşmanlıklar, kendi ya da kız kardeşinizin sağlığınızla ilgili endişe duyma, meditasyon, ibadet, içe dönmek, iç sesi dinlemek, sözlü iletişimde, trafikte olası kazalara dikkat.

Kova ve yükselen Kovalar: Arkadaşlarınız, sosyal çevreniz, hobileriniz, flört ilişkileriniz, çocuklarınız, ikili ilişkiler, borç alacak verecek dengesi, kazanç kaynaklarınızda yanılma, değersizlik hissi.

Balık ve yükselen Balıklar: İş, kariyer, statünüz, anne ya da anne figüründe olanlarla ilişkileriniz, çeşitli nedenlerle ayrıldığınız baba evine yeniden dönüş, kız kardeşlerle aradaki sorunları konuşarak çözme.