Eskişehir’imizin yetiştirdiği Türk Müziğinin başarılı ve güçlü yorumcusu Burhan Kul. Kendisi Türk Müziğine gönül vermiş ve durmadan bıkmadan hizmet eden bir gönül insanı. Gerçekleştirdiği konserler, televizyon programları ve albüm çalışmaları dışında kurduğu Türk Müziği Akademisiyle yüzlerce öğrenci yetiştiren ve başarıdan başarıya koşan bir müzik adamı…

1975 yılında Eskişehir’de doğan KUL ilk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir’ de tamamladı. Küçük yaştan beri ilgi duyduğu müzik alanındaki çalışmalarını Eskişehir Halk Eğitimi merkezinde koro şefi Hüseyin ERBAY ve Türk Müziği Nazariyatı eğitmeni Ömer Cem AŞKUN vasıtası ile yoğunlaştırma ve ilerletme imkânı buldu.

1996 yılındaki konservatuvar eğitiminin ardından master çalışmalarına devam etti. Yurt içinde gerçekleştirdiği sayısız konserler dışında, yurtdışında da onlarca ülke ve yüzlerce şehirde müziğimizi dünyanın her kıtasındaki insanlara dinletti. 1997 yılından bu yana müziğimizin bestecilik alanı ile ilgili yaptığı muhtelif çalışmalar belgesel, tiyatro, film, jenerik ve dizi müziği olarak kullanıldı. Sanat hayatının 17 yılını Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak geçirdi. TRT ekranlarında hazırlayıp sunduğu pek çok programın yanı sıra özel tv ve radyolar kanalı ile çalışmalarını müzikseverlerle paylaştı. Kültür Bakanlığı başta olmak üzere pek çok önemli kurumla sayısız kültür ve sanat projesine imza attı. Ulusal ve uluslararası alanda pek çok ödüle layık görüldü. Bosna Hersek ve Güney Kore hükümetleri tarafından kültür elçisi ödülü aldı. Sanatçı, İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı Müzik Bölümü’ndeki akademisyenliğinin yanı sıra konser ve stüdyo çalışmalarını devam ettirmektedir.

2017 yılında kurulan Burhan Kul Türk Müziği Akademisi ise, en önemli kültür miraslarımızdan müziğimizi kendi lisanına sadık kalarak gelecek nesillere aktarmak gayesiyle hizmet vermektedir. Akademi çatısı altındaki derslere her yaştan ve seviyeden insanlar katılmakta, repertuar çalışmalarının yanında genel Türk müziği bilgileri içeren dersler de verilmektedir. İstanbul merkez sınıfı dışında Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Gaziantep, Berlin, Hamburg, Heidelberg' de oluşturulan 9 sınıfında sayısı 250’yi geçen öğrencisiyle icra, sahne, artistik yönde çalışmalar yürütülmektedir. Katılımcılar tüm bu çalışmalarını müzikseverlerce takdirle takip edilen yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdikleri konserlerle taçlandırmaktadır.

Türk Müziği’mizin geleceğine ismini bir ekol ve okul olarak yazdıracak değerli sanatçımıza başarılı sanat yaşamının devamını diliyorum. Kendisi yükselen başarı ivmesiyle gönüllere hitap eden Eskişehir’in gururu özel bir insan değerli bir sanatçıdır. Pandemi sonrası kendisinin yeni konser ve albüm çalışmalarını merakla bekliyoruz….