Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, 1 Haziran itibariyle başlayacak olan yeni normalleşme adımlarının ekonominin çarklarının dönmesi bakımından sevindirici olduğunu söyledi. Tüccar ve sanayicinin 2019 yılındaki durağanlığın ardından tüm umutlarını 2020 yılına bağlamış olduğunu hatırlatan Güler, 2020 yılının ilk altı ayının da dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadele ile geçtiğini söyledi.

“Tüccar ve sanayicimiz salgın sebebiyle zor günler yaşadı”

Açıklamasında 1 Haziran 2020'den itibaren ülkemizde yaşamın ve iş hayatının normalleşeceğini belirten Güler, “1 Haziran itibariyle ülkemizde ve Eskişehir’de yasaklar ortadan kalkıyor ve hayat normale dönüyor. Birkaç sektör dışında tüm iş yerleri açılacak. Ekonominin çarkları yeniden dönmeye başlayacak. Alınan kararların üyelerimiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Tüccarımız, sanayicimiz, esnafımız Covid-19 salgını sebebiyle çok zor bir süreç yaşadı. İstihdamda önemli ölçüde azalma meydana geldi. Üyelerimizin en kısa zamanda yaralarını sarmasını, hem şehrimizde hem de ülkemizde eski bereketli günlerimize dönmeyi temenni ediyorum” diye konuştu.

“Salgın yönetimi rehberi üyelerimizi yakından ilgilendiriyor”

Sağlık Bakanlığı’nın açılacak olan işyerlerinde alınması gereken tedbirleri hakkında rehber yayınladığını hatırlatan Güler, “Bilimsel Dayanışma Kurulu’nun önerileriyle Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi yayınladı. Bu rehber üyelerimizi de çok yakından ilgilendiriyor. Üyelerimiz işyerlerinde alacakları tedbirler için rehberin tamamına http://www.etonet.org.tr/uploads/20200527-6.pdf adresinden ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim