Her yıl geleneksel olarak Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘’Amatör Spor Haftası’’ bu yıl 5-11 Ekim 2020 tarihleri arasında tüm Türkiye’de Covid-19 tedbirleri kapsamında çeşitli sportif faaliyetlerle kutlanıyor.

5-11 Ekim Amatör Spor Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan EASKF Başkanı Sadri Atam “İlimizde EASKF olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile birlikte organize ettiğimiz Amatör Spor Haftası, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkisinde sade ve kısıtlı sportif faaliyetlerle kutlanmaktadır. Amacımız; Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spora yönlendirilen çocuk ve gençlerimizin, bağlı olduğu kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluğun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması, Ülkemizde spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasıdır.

Sporu, sadece rekabetin kazandığı, fiziksel ve bedensel bir faaliyet olarak görmek doğru bir tanımlama olmaz. Spor aynı zamanda kişinin ruhsal ve sosyal gelişimine de katkı sağlayan önemli bir olgudur. Bu nedenle sporu sadece yarışmak değil bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek, hayatımızın bir parçası olarak görmek son derece önemlidir.

İşte spora bu açıdan bakmak, amatörce de olsa spor olgusunu hayatımızın bir parçası yapmak, çocuk ve gençlerimizi günümüz hastalığı olan teknolojinin esiri olmaktan telefon-internet bağımlılığından kurtaracak, bunun dışındaki kötü alışkanlıklardan da uzak tutacaktır.

Sevgili çocuklar ve gençler unutmayalım ki, bu güzel ülkenin bir ferdi olmaktan ve bu bayrak altında yaşamaktan gurur duyan, milli ve manevi değerleri özümsemiş, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin varlığı elbette en büyük hedefimiz olmalıdır. Bu hedefe ulaşma adına hepinizi spor yapmaya davet ediyorum ”dedi.

Editör: TE Bilişim