TFF'nin aldığı karara göre Süper Lig 2019- 2020 sezonunda küme düşme kaldırıldı. Bu sezon lig 21 takım ile oynanacak. Yabancı oyuncu kuralı 1 yıl ertelendi. Aynı zamanda 2. ve 3. Lig'de de küme düşme kaldırıldı.

Konuyla ilgili Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Ne kadar farklı düşüncelerimiz olursa olsun, amacımız Türk sporunun çıkarları olduğu sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok. Çok verimli bir toplantı oldu. Önümüzdeki günlerde dünyanın en gelişmiş spor merkezlerinden birini açacağız. Pandemi döneminde salgınla mücadelede Türkiye olarak liderlik ettik tüm Dünya'ya. Gerçekten büyük başarıyla ve titizlikle geçiriyoruz bu dönemi. Bu dönemde birçok sportif organizasyon iptal edilmek zorunda kalındı.

Kulüpler Birliği Vakfı dünkü toplantıda beni duygulandıran bir tablo yaşattı. Düşenin dostu olmaz' anlayışını elinin tersiyle iten tüm kulüplerimizi kutluyorum. Gerek düşmenin kaldırılması gerek yabancı kuralının 1 yıl ertelenmesi konusundaki kararların sporun tüm paydaşlarına hayırlı olmasını diliyorum. BAL Ligi'ndeki kulüplerimizin bir üst lige çıkma kararının halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum.”

Editör: TE Bilişim