ETİ Maden’in Türkiye’nin gururu olduğunu vurgulayan Çakırözer, “ETİ maden Türkiye’nin zenginliğidir. Bu zenginlik emekçilerimizle de hakça paylaşılmalıdır” çağrısında bulundu.

KIRKA BOR EMEKÇİLERİNİ DİNLEDİLER

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kırka Eti Maden Bor İşletmesi Müdürlüğü’ne gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında Türkiye Maden İş Sendikası Kırka Şubesi’ni ziyaret ederek Şube Başkanı Cafer Çakmak ve sendika üyelerinin sıkıntı ve taleplerini dinledi. Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve CHP Seyitgazi İlçe Başkanlığı yöneticileri ile gerçekleştirdiği ziyarette Çakırözer, Kırka ETİ Maden Bor İşletmesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangın nedeniyle sendika üyelerine de geçmiş olsun dileklerini iletti.  Ziyarette, sendika üyelerinin grev ve toplu sözleşme görüşmeleri ile işletmeye işçi alımına ilişkin talep ve sıkıntıları dinleyen Çakırözer, “Ülkenin ekonomisi, kalkınması için alın teri döken emekçilerimizin haklı taleplerinin sonuna kadar takipçisiyiz” dedi. 

“HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ”

Sendika üyelerinin taleplerini dile getiren Maden İş Sendikası Kırka ve Havalisi Şubesi  Başkanı Cafer Çakmak, “Biz iş kolu olarak çok ağır ve tehlikeli iş kolu arasına giriyoruz. Yaptığımız iş gerçekten çok önemli. Taleplerimizi ilettik. Skala istiyoruz. Yevmiyelerimizin, iş riskimizin, gece vardiyası zamlarımızın yevmiyelerin yüzde 20 üzerinden verilmesini istiyoruz. Diğer sendikalara üye olan arkadaşlarımızla yarışmak değil, hakkımız olanı istiyoruz” dedi.

ZENGİNLİK EMEKÇİLERLE HAKÇA PAYLAŞILMALI

Ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunan CHP’li Çakırözer, sendika üyesi emekçilerinin taleplerinin TBMM’de de takipçisi olacaklarının sözünü verirken, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kırka Maden İş Sendikası’na üye emekçilerimiz haklı taleplerinin karşılanmasını istiyor. Emekçilerimiz farklı iş kollarındaki benzer işi yapan çalışanlarla aralarındaki ücret farklarının ortadan kaldırılmasını, sosyal yardımların günlük yevmiyenin %20'si olacak şekilde düzenlenmesi istiyor. Fabrikada meydana gelen iş kazalarının en aza indirilmesi, ortadan kaldırılması için işçi sağlığı güvenliğinin sağlanması konusunda alınacak önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesi emekçilerimizin öncelikli talepleri arasında. Emekçilerimizin haklı taleplerinin takipçisiyiz. ETİ Maden gururumuzdur, Türkiye’nin zenginliğidir. Bu zenginlik fabrikada alın teri döken emekçilerimizle de hakça paylaşılmalıdır.”

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ise, “Emekçi kardeşlerimizin haklı taleplerinin karşılanması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için bizler de her daim onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim