Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın devlet imkânlarını halkın hizmetine sunmada başarılı, toplumun her kesimiyle kolaylıkla irtibat kurabilen bir vali olduğunu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Profesör Doktor Yılmaz Büyükerşen’in bilgi ve kültürel birikimini, şehrin büyümesinde ve gelişmesinde başarıyla kullandığını, Belediye Başkanlığı süresince Eskişehir’in dünya çapında gelişmeler kaydettiğini, Ticaret Odası Başkanı, Sanayi Odası Başkanı, Organize Sanayi Odası Başkanının kendi faaliyet alanlarındaki başarılarından başka şehrin tüm sorunlarıyla ilgilendiğinin  altını çizen Kabukcuoğlu , “Turizm, yararlanmasını bilen milletler için hem bir kazanç hem de dünyayı tanıma, kendini tanıtma aracıdır. Ülkeler, şehirler sosyal olarak, ekonomik olarak geliştikçe cazibeleri de artar. Eskişehir, bunu başarmış bir şehirdir. Müzeleriyle, tiyatrolarıyla, opera ve bale salonlarıyla, yeraltı su zenginliği ve tarihi mirasıyla Eskişehir turizm için gerekli kültürel altyapıya sahiptir. Bu potansiyelin karşılığını alabilmesi, siyasetin istikrar kazanmasına bağlıdır. ” dedi.

İYİ Partili Kabukcuoğlu, Ülkemizde bulunan 13 opera ve bale salonundan 3 tanesinin Eskişehir'de bulunduğunu, ancak Eskişehir'de taleplere rağmen Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün açılmadığına değindiği konuşmasına şöyle devam etti;

"Bununla ilgili Kültür Bakanlığına 2 defa soru önergesi verdim, 2'sine de maalesef cevap vermediler. Oysa, opera sanatı tarihle mit arasında insanları buluşturan bir sembol inşasıdır, bir medeniyet meselesidir. Eskişehir bu tarihî, kültürel buluşmanın altyapısına sahiptir.”

Editör: TE Bilişim