Geçen yıl tonu bin 600 lira olan ithal kömürün fiyatı bu yıl 3 bin 400, 3 bin 600 liralara kadar yükseldi. Bir yılda yüzde 125’nin üzerinde zamlanan kömür el yakarken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer kömürcü esnafını ziyaret ederek, vatandaşın alım gücünü sordu. Doğalgaza, elektriğe yapılan zamlardan sonra kömür fiyatlarının da katlandığını söyleyen Çakırözer, “Herkes kara kışı nasıl atlatacağız diye kara kara düşünüyor. Geçen yıl 10 torba kömür alanlar şimdi 4 torba, 5 torba anca alabiliyor. 25 kiloluk bir torba kömürün fiyatı da 40 liradan 85 liraya, 90 liraya çıkmış. Kömür sobaya girmeden el yakıyor. Emekliye, memura, dar gelirliye, işçiye, işsize mutlaka ama mutlaka kara kış fonu desteği lazım. Bu kışın geçmesi için toplumun tüm kesimlerine destek çıkılması şart. Yoksa bu fiyatlarla kışın sonu gelmeyecek” dedi.

BİR YILDA YÜZDE 125 ZAM!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bir yılda tonu yüzde 125’e yakın zamlanan kömür sonrasında vatandaşın alım gücünü kömürcülerden dinledi. Eskişehir’de kömürcüleri tek tek ziyaret eden Çakırözer, “Kış geldi. Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Eskişehir’de de doğalgaz alamayan vatandaş kömür alma derdinde. Geçen yıla göre fiyatlar yüzde 125 oranında zamlanmış durumda. Bir torba kömür geçen yıl 40 lira iken bu yıl 85-90 lira. Nakit alabilen çok az” dedi. Çakırözer’e ziyaretlerinde CHP Tepebaşı ilçe örgütü de eşlik etti.

“10 ÇUVAL ALAN 5 ÇUVAL ALIYOR! ONU DA KARTA TAKSİT YAPIYOR”

Yıllardır satış yaptığını söyleyen kömürcü esnafı, “Büyüklüğüne göre fiyatı değişiyor. Portakal ve ceviz büyüklüğünde kömür var. Bir torbası 85  liraya olan da var, 90 liraya olan da var. Tonu 3 bin 250 liradan başlıyor, 3 bin 600, 3 bin 750 liraya kadar çıkıyor. İnsanlar geldiğinde 2 çuval, 3 çuval alabiliyor. Vatandaşın alım fücü yarı yarıya düştü. Geçen yıl bir ton alan şimdi yarım ton anca alabiliyor. Vatandaş torbayla alıyor. Onu da kredi kartına taksitle alıyor. Vatandaş günü kapatmanın yolunu arıyor” diye konuştu.

“KARA KIŞ FONU DERHAL KURULMALI!”

CHP’li Çakırözer, Türkiye’nin her tarafında vatandaşın kara kışı nasıl geçireceğini düşündüğünü söyleyerek, alım gücü düşen vatandaş için kara kış fonunun derhal kurulmasını istedi. Çakırözer, “Genel Başakanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta dile gettirdiği gibi emekliye, memura, dar gelirliye, işçiye işsize mutlaka ama mutmalaka kara kış fonu desteği şart! Bu kışın geçmesi için mutlaka ama mutkala toplumun tüm kesimlerine destek çıkılması lazım. Yoksa bu fiyatlarla kışın sonu gelmeyecek” dedi.

Editör: TE Bilişim