CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel dört ay önce whatsapptan tebligat göndererek; partisinin Beylikova İlçe Başkanı Yusuf Baykara ve yönetimini görevden almıştı. Görevden alınma kararırın fotoğrafını çekip, whatsaaptan gönderen Taşel, Eskişehir'de bu konuda bir ilki yaparak (!) tarihe geçmişti. Peki bu olay nasıl olmuştu?

BİRLİKTE HAREKET ETMEDİKLERİ İÇİN

CHP Beylikova İlçe Yönetiminden beş kişi istifa etmiş. İstifa eden iki üye Saim Ertürk ve Mustafa Yıldız 25 Mart 2021 tarihinde ilçe yönetim kurulunun düştüğünü ve bununla ilgili inceleme yapılması için İl Başkanlığına dilekçe ile başvurmuş. Bunun üzerine CHP Eskişehir İl Yönetimi dört kişilik komisyon kurmuş. Komisyon tüm defterleri ve evrakları incelemiş. Tüm çabalara rağmen istifa edenlerin sayısı artmamış. Bundan dolayı yönetim bir türlü düşürülememiş. Ancak Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un güdümünde hareket eden İl Başkanı kendileriyle birlikte hareket etmeyen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve CHP Eskişehir milletvekilleriyle koordineli şekilde çalışan ilçe yönetimi mutlaka görevden uzaklaştırması gerekiyordu. Bunun için aranan formülde bulunmuş. Pandemi döneminde yapılması gereken toplantıların yapılmaması gerekçe gösterilerek; 19 il yönetim kurulu üyesinin oylarıyla CHP Beylikova İlçe Başkanı Yusuf Baykara ve yönetimi görevden alınmıştı. İki il yönetim kurulu üyesi mazeretli oldukları için oy kullanmamış. Bu görevden alınma kararı 22 Nisan’da alınmıştı.

TEBLİĞ İÇİN İLÇEYE GİTMEDİ

Ancak bu görevden alma yazısı Beylikova İlçe Başkanına tebliğ edilmesi gerekiyordu. Taşel, görevden alınma yazısının altında imzası olan birkaç yöneticiyle birlikte Beylikova’ya gidip, İlçe Başkanı Baykara’ya tebliğ edebilirdi. Taşel; “Sırf bunun için Beylikova’ya gidip, niye yorulayım” demiş olmalı ki; ilçeye gitmemiş. Önce ilçe başkanına telefon etmiş. Sonra iki sayfalık görevden alınma kararının cep telefonla fotoğrafını çekip, whatsapptan Beylikova İlçe Başkanına göndermiş. İlçe Başkanı Yusuf Baykara, partinin anahtarını İl Başkanı Recep Taşel’e teslim etmeyeceğini, gerekirse Genel Merkeze gidip istifalarını ve parti anahtarını Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğini söylemiş. İl Başkanı görevden aldığı ilçe başkanına kararı dört ay Nisan ayında elden tebliği yapamamıştı.

EMELİNE ULAŞTI

CHP Odunpazarı İl Başkanı Taşel, bu emeline dört ay sonra nihayet ulaştı. 18 Ağustos’ta toplanan CHP İl Yönetimi aynı gerekçelerde CHP Beylikova İlçe Teşkilatı Başkanı Yusuf Baykara ve yönetimi için bir kez daha görevden alma kararı aldı. Taşel bu sefer biraz zahmet edip (!) Beylikova’ya gitmiş. Aldıkları kararı bu kez whatsapp yerine elden teslim etmiş. Beylikova’da beş kişilik kayyum heyeti atandı. Bu kayyum heyetinin bir ay içinde CHP Beylikova ilçe kongresi yapacak. Beylikovalı CHP’liler, İl Yönetiminin dört aydır kan davasına dönüştürerek, Beylikova’da huzursuzluk çıkarmasına bir hayli tepkili. Bu konuda beni arayan CHP’liler; “Eskişehir İl Yönetimi çok mu iyi çalışıyor? İl Başkanını Odunpazarı dışında takan var mı? Kongrelerde el ele pozlar verdiği, selfieler çektirdiği ve sonra davasına ihanet ederek, başka partiye geçen Gaye Usluer için; ‘ikna etmeye çalıştım’ diyen İl Başkanı neden Sivrihisar ve Beylikova’da gerçek CHP’lileri dışlamaya çalışıyor? Yoksa üç gün sonra o da mı ‘Memleket Türküleri’ söyleyecek? Bir kez yönetim kurulu toplantısına gelmeyen, sadece Beylikova yönetiminin alınması kararı için akşam saat 21.00’de imza atmaya gelen Ayhan Sülük, Bursa’da oturduğu için çok nadir toplantılara gelen Ali Alkan neden yönetimden düşürülmüyor? Yine çok nadir toplantılara gelen Erdal Çakıcıer, Ali Osman Üstün ve Çiğdem Ertoğlu için neden bir işlem yapılmıyor? Sayın Taşel, CHP İl Kadın Kolları Başkanını kendine örnek alsın. İl Başkanı hiç sayın Fikriye Söğütlü’nün onda biri kadar çalıştı mı? Mevcut yönetim iş çalışmaya gelince Kadın Kolları kadar olamadılar. Eskişehir İl Kadın Kolları olmasa CHP’nin kırsalda adı duyulmayacak. Keşke Kazım Kurt, Recep Taşel yerine Fikriye Söğütlü’yü İl Başkanı yapsaymış. Parti için çok daha hayırlı olurmuş” diye tepki gösterdi. Kazım Kurt ve Recep Taşel anlaşılan daha dün Sivrihisar’da yaşadıkları hezimetten hiç ders almamış. Bir ay sonra aynı hezimeti Beylikova’da da alırlarsa, şaşırmam. Boşuna; “Rüzgar eken fırtına biçer” denilmemiş.

SONUÇ BEKLEDİĞİM GİBİ OLDU

Yukarıdaki satırları bir ay önce 21 Ağustos 2021’de kaleme almıştım. Recep Taşel ve Kazım Kurt ile ilgili daha önce yaptığım öngörülerde hiç yanılmadım.  Dün Beylikova’da yapılan olağanüstü kongresinde de  yine dediğim oldu.  “Kazım Kurt ve Recep Taşel anlaşılan daha dün Sivrihisar’da yaşadıkları hezimetten hiç ders almamış. Bir ay sonra aynı hezimeti Beylikova’da da alırlarsa, şaşırmam” demiştim.  Ve sonuç beklediğim gibi çıktığı için hiç şaşırmadım. Ancak Kurt-Taşel ikilisi yaşadıkları hezimetlerden hiç ders çıkarmadılar. Önümüzdeki süreçte de çıkaracaklarını sanmıyorum.  CHP Beylikova İlçe Kongresinde Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın adayı Yusuf Baykara 23 oy alarak kazandı. Kazım Kurt ve CHP Eskişehir İl Yönetiminin desteklediği aday Saim Ertürk 16 oyda kaldı. Kurt Grubu Sivrihisar'dan sonra Beylikova'da da hezimete uğradı. Kırsalda Ahmet Ataç rüzgarı eserken, Kurt'un görevden aldırdığı ilçe başkanları seçimleri kazanmaya devam ediyor. Kazım Kurt'un güdümünde haraket eden CHP Eskişehir İl Yönetiminin yaptığı haksız uygulamalar sandıktan geri dönüyor. Odunpazarı dışında hiçbir ilçe de hükmü olmayan ve kimsenin kazımadığı İl Başkanı Recep Taşel istifa etmek için daha neyi bekliyor?

ESKİŞEHİR 288’DEN BÜYÜK

Belki de CHP’nin Eskişehir’de gelmiş geçmiş en başarısız İl Başkanı olan Taşel için geçen her gün tehlike çanları çalıyor. Zaten Eskişehir halkının gönlünde Kazım Kurt’un fersah fersah önünde olan Ahmet Ataç CHP Eskişehir Örgütü’nde de ağırlığını iyice hissettiriyor. CHP’nin sadece Odunpazarı’ndan ibaret olmadığın bu partiye gönül verenler artık çok iyi biliyor.  Eskişehir, Odunpazarı’ndan gelen ve büyük çoğunluğu eş, çocuk, damat, gelin, baldız gibi akrabalardan oluşan 288 il delegesinden büyüktür. Tepebaşı’da 288 Odunpazarı delegesinden büyüktür. Seyitgazi, Beylikova, Han’da 288 delegeden büyüktür. Şirintepe’de 288 delegeden büyüktür. CHP’ye gönül verenler önümüzdeki süreçte Eskişehir’in 288 delegeden çok büyük olduğunu parti içerisinde birilerine gösterecek. Büyük Kurultayda 288 delege avantajıyla seçilenlerin desteklediği Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer bugün nerede?  Usluer’in kazanması sonrasında Büyük Kurultayda sanki Yunan ordusunu yenmiş gibi beşlik çeken, Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’tan hiç haz etmeyen selfieciler yüzünden CHP’de birlik beraberliğin sağlanamadığını artık herkes farkında…
/////////////////////////

FOTO ŞAKA

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Recep seni Eskişehir’in İl Başkanı yaptım. Ama hep sanki Odunpazarı İl Başkanıymış gibi hareket ediyorsun.  

CHP İl Başkanı Recep Taşel: Bu sözleri beni Odunpazarı İl Başkanı yapan mı söylüyor? İl Başkanlığım Odunpazarı sınırları dışında geçmiyor ki! Bırakın belediye başkanlarını, artık ilçe başkanları bile bana bir bardak su vermiyor.

/////////////////////////

/////////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Palme Suikasti

Tarih 28 Şubat 1986 gecesi. Yer: Stocholm. İsveç Başbakanı Olof Palme, eşi ve oğlu ile sinemadan evine (her zaman olduğu gibi korumasız olarak) dönerken faili meçhul bir cinayete kurban gitti.

/////////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

-Hristiyanlar şehri aldıklarında, bu duvarların içindeki her müslümanı katlettiler.
-Ben onlardan biri değilim. Ben Salahaddin'im,Salahaddin... (Cennetin Krallığı)

/////////////////////////

ÇİVİ

“Gerçek arkadaş, sen kendine inanmayı bıraktığında bile sana inanan kişidir.”  Leo Buscaglia

/////////////////////////

FIKRA

Süpermen

Adamcağız hayli alkollü ve de bitkin üstelik gecenin saat
üçünde evine gelir. Karısı son derece zinde, duruma kesinlikle hakim, kocasını sorgulamaya başlar.

- Söyle bakalım Süpermeeen. Neler yaptın bu aksam?

- Valla karıcım, patronla beraber müşterileri yemeğe çıkarttık.

- Eeee, sonra ne yaptınız süpermen?

- Oradan gece kulubüne gittiiik... Ben sadece oturdum.

- Yani sen bir şeyler yapmadın değil mi, süpermen ??!!!

- Ben hiç bişicikler yapmadım, ama sen niye bana ikide bir süpermen diyorsun?

-Sadece Süpermen donunu pantolonunun üstüne giyiyor da ondan sordum