Eskişehir İl Başkanlığı binasında yapılan Kongreye BTP Eskişehir İl Başkanı Av Fahri Gürgenburan ve partililerin yanı sıra Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Uluslararası Bağımsız Ekonomi Modeli Birliği Genel Sekreteri Harun Kayacı da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan BTP Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı, BTP’nin döneminin başladığını ve Türkiye’de Milli Ekonomi Modeli’nin uygulanma zamanının geldiğini söyledi. Harun Kayacı, Milli Ekonomi Modelini bir cümleyle ifade etmek gerekirse; “Her bir bireyin doğumla başlayan, son nefesini verene kadar devam eden sürecin her evresinde ekonomik bağımsızlığını kazanmasıdır’ dedi. Kayacı, “Yirmi yıldır hep çözümün Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)’de olduğunu söyledik. Biz bunu yapabilecek güçteyiz. Prof. Dr. Haydar Baş Hocamız bizlere geride bıraktığı eserlerle çözüm yollarını gösterdi. Milli Ekonomi Modeli, Ehl-i Beyt Külliyatı ve Hoş Geldin Atatürk eseri bunlardan bazılarıdır” dedi. BTP Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı Anayasanın ilk dört maddesinin  değiştirilmeye çalışıldığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Anayasanın ilk dört maddesini hatırlayalım.

1. Maddesi; devletin şeklinin Cumhuriyet olduğunu;

2. Maddesi; Cumhuriyetin şeklinin, Atatürk milliyetçiliğine bağlı Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devleti olduğunu;

3. Maddesi ise; devletin bütünlüğünü, resmî dilini, bayrağını, milli marşını ve başkentini ifade eder. 

4. Maddesi; Anayasanın bu ilk üç maddesinin değiştirilemez ve değiştirilmesi bile teklif edilemez olduğunu vurgular. 

Anayasanın ilk dört maddesi siyaset malzemesi yapılamaz. Yapılmamalıdır. İlk dört madde devletin kuruluş felsefesidir. Bu siyaset üstü bir devlet politikası meselesidir. İktidar veya muhalefetin görevi bu ideallere hizmet etmektir, onları tartışmak değil. Sayın İsmail Kahraman’ın açtığı yoldan devamla, özel bir kanalda yeni anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilmesi sorusuna ‘tabii ki’ cevabını veren Sayın Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün kurduğu CHP’den derhal istifa etmelidir. Elinde silahı, yiyecek ekmeği, binecek arabası olmayan, aç susuz, yarı çıplak olarak haçlı ordularına karşı savaşarak zafer kazanan, bu uğurda şehit olan sen misin ki, onların kurduğu devletin temel yapısını değiştirmeyi tartışmaya açıyorsun? Buna ne hakkınız var, ne de sizin haddinize. Siz ülkenin asıl ve temel ekonomik sorunlarıyla uğraşın, devletle değil. Gerçi ekonomiyi, iktidarıyla, Meclis’teki muhalefetiyle çözeceğinize dair milletin hiçbir umudu kalmamıştır.  Bu milletin tek umudu Prof. Dr. Haydar Baş’ın Milli Ekonomi Modeli’ni uygulayacak olan BTP Genel Başkanı Hukukçu Hüseyin Baş’tır.”

BTP Tepebaşı İlçe Kongresi’nde yapılan oylama sonrasında Mevcut Başkan Muzaffer Şen yeniden seçilerek güven tazeledi. Teşekkür konuşması yapan Başkan Muzaffer Şen,  “Türkiye’nin hatta dünyanın en genç genel başkanı olan Genel Başkanımız Av. Hüseyin Baş ile Haydar Hocamızın yanında olduğu gibi Atatürk’ün çizdiği yolda durmadan, yorulmadan yürümeye devam edeceğiz. Beni bu göreve seçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Kongre sonrasında Tepebaşı İlçe yönetimi şu isimlerden oluştu:

Başkan

Muzaffer Şen

YÖNETİM KURULU 

1. Gülbın Arslan 

2. Demet Çobanoglu 

3. Fevkiye Gürbenburan 

4. Fatma Kilimci

İL DELEGELERİ 

1. Gülbin Arslan

 2. Muzaffer Şen 

 3.Mustafa Çobanoğlu

Editör: TE Bilişim