CHP Milletvekilleri Türkiye’nin dört bir yanına gerçekleştirdiği ziyaretlerde Anadolu basınını da dinliyor. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in de aralarında bulunduğu Milletvekilleri Niğde’de gerçekleştirdiği temaslarda, basın kuruluşlarını da ziyaret ederek, kamu kurumlarına gazete alımını engelleyen tasarruf genelgesinin iptal edilmesi çağrısında bulundu. CHP’li  Çakırözer, “Bir liralık, iki liralık gazete alımından tasarruf olmaz. Devlette tasarruf yapılacaksa yazlık, kışlık saralardan, vip uçaklardan yapılmalıdır. Bu genelge pandemi döneminde zaten zor koşullar altında yayın hayatını sürdürmeye çalışan gazeteleri yok olmaya mahkum edecek, hem de binlerce gazeteci meslektaşımızı işsizlikle karşı karşıya bırakacaktır. Haberden, kültürden tasarruf olmaz. Anadolu basını yok olmasın, genelge iptal edilsin” dedi.

GAZETECİLERİ DİNLEDİLER

CHP’nin gazeteci kökenli Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç parti görevlendirmesiyle gittikleri Niğde’de Anadolu basının sıkıntı ve taleplerini de dinledi. Ziyaretler sonrasında açıklamada bulunan Çakırözer, Cumhurbaşkanlığı kararı ile yayınlanan ve kamu kurumlarına gazete alımını yasaklayan tasarruf genelgesinin iptal edilmesi çağrısında bulundu. Çakırözer, “Niğde’de basın kuruluşlarımıza gerçekleştirdiğimiz ziyaretler sonrasında da bir kez daha gördük ki Anadolu basını gerçekten zor durumda. Destek paketi beklerken, çıkarılan tasarruf genelgesi ile kamu kurumlarına gazete alınmayacak, ilanlara sınırlama getirilecek. Bu olmaz. Gazeteden, haberden, kültürden tasarruf olmaz” dedi.

GAZETELER KAPANMAYA, GAZETECİLER İŞSİZLİĞE MAHKUM EDİLMESİN

Gazetelerin pandemi döneminde olumsuz etkilendiğini hatırlatan Çakırözer, şu değerlendirmelerde bulundu: “Pandemi döneminde bazı gazeteler yayınlarını durdurdu. Bazı yerlerde gazeteler artık haftasonu çıkmıyor. Türkiye genelindeki gazete sayısı binlerin altına düştü.  Gazeteden tasarruf demek kültürü, bilgi birikimini, halkın haber alma hakkını yok etmek demektir. Öte yandan genelge hem gazeteleri yok olmaya mahkum edecek, hem de binlerce meslektaşımızı işsizlikle karşı karşıya bırakacak. Bu tasarruf genelgesi gazeteleri kapanmaya, gazetecileri de işsizliğe mahkum edecektir. Genelge derhal iptal edilmelidir.”

Editör: TE Bilişim