“Düşünülerek alınmış bir karar, duygusal bir karar değil. Bir şekilde siyasi hayatım devam eder. Çok uzun zamandır düşünüyordum, duygusal bir karar değil. Düşünülerek alınmış bir karar. Hayırlı olsun inşallah. Gelecekte ne olur şu anda bilmiyorum. Şimdilik bir parti yok.”  Bu sözleri Gaye Usluer’ CHP’den istifa ederken söylemişti.  ‘Şimdilik parti yok’ diyen Usluer bugün resmen kurulan Memleket Partisi  Genel Başkanvekili ve Sözcüsü oldu. Zaten istifa ettiğinde siyasetten az buçuk anlayan herkes Memleket Partisi kurucularından birisi olacağını biliyordu. Bir tek CHP Eskişehir İl Başkanı  Recep Taşel bilmiyormuş(!)

Taşel Usluer’in istifası sonrasında yaptığı açıklamada;   “Gaye Hanım’la, istifasını açıklamadan önce sabah saatlerinde telefonla görüştük. Detaylı istişare ettik. Bana, istifa kararını almadan önce uzun zaman düşündüğünü söyledi. Ben, il başkanı olarak, Gaye Hanım’ı uzun süre ikna etmeye çabaladım ve kararını hiç olmazsa akşama kadar gözden geçirmesini rica ettim. Ancak Gaye Hanım, istifa konusunda kararının kesin olduğunu söyledi. Partimiz için önemli bir kayıp olduğunu söyleyebilirim. Ancak kişisel düşüncesine de saygımız var. Tabii Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısının, herkese açık olduğu gibi Gaye Usluer’e de her an açık olduğunu vurgulamak isterim. İstediği an, yuvaya dönebilir. Gaye Usluer'in bundan sonraki siyasi tercihi konusunda bilgim yok” demişti. Yani Usluer’in Memleket Partisi’ne gideceğini sağır sultanların haberi vardı. Usluer’i Parti Meclisi seçimlerinde cansiperane şekilde destekleyip, onun girmesi sonrasında; aklınca Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’a karşı büyük zafer kazanmış edasıyla beşlik zafer selfieleri çektiren İl Başkanı’nın haberi ve bilgisi yokmuş.  Bizde inandık(!) Şu günlerde CHP’ye gerçekten gönül vermiş dostlarımızdan hep şu ifadeleri duyuyoruz;  “Usluer keşke kendisiyle birlikte Büyük Kurultayda sanki Yunan ordusunu yenmiş gibi beşlik çeken, Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’tan hiç haz etmeyen selfiecileri de Memleket Partisi’ne götürse çok iyi olur.  Böylece CHP Eskişehir’de  bu hizipçilerden kurtulmuş olur. Örgütte kavganın yerine sevgi alır. Eskişehir CHP’de birlik ve beraberlik rüzgarları eser!”  Sizce bu dostlarımız söylediklerinde haklı değil mi? Usluer, son süreçte kader arkadaşlığı yaptığı bu selfiecileri de yanında götürerek, CHP’ye son bir kıyak yapar mı? Usluer bunu yaparsa, kendisiyle birlikte hareket eden kader arkadaşlarını  CHP içerisinde sahipsiz bırakmamış olur. Onlara büyük bir vefa(!) göstermiş de olur.

//////////////////

//////////////////

DÜNYA TARİHİ

İrlandalı Kız
1972 yılının Ocak ayına ait tarihi fotoğrafta İrlandalı kız İngiliz askere bakarken.

//////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Onu sevdiğimi asla söylemeyeceğim asla ona dokunmayacağım, böylece aşkımız sonsuz olacak.” Fanfan

//////////////////

ÇİVİ

“Eğer düşmanın sana ödül veriyorsa sende bir puştluk var demektir.” Fidel Castro

//////////////////

FIKRA

Boru

Otobüse biner binmez sarışın kız düşmemek için bir dikey bir boruya tutunmuş. Daha sonra aynı boruya tutunan ve onun gözlerine dikkatle bakan delikanlıyı fark etmiş, hemen sırtını dönmüş. Otobüs durağa gelince delikanlı sarışının omzuna dokunup “Ben burada ineceğim..” demiş. “Bana ne?” diye cevap vermiş sarışın sinirlenerek, “Ben iniş yolunuzu tıkamıyorum ki?..” Delikanlı “Ama bu boru benim..” demiş, “Hırdavatçıdan banyo perdemi asmak için almıştım da..”