Eryılmaz yaptığı açıklamada “AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un partisinin İncirliova Kadın Kolları Kongresi’nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na yönelik skandal sözlerini hepimiz okuduk. Yapmış olduğu konuşmada, Sayın Çerçioğlu ile girdikleri mücadeleyi anlatırken  ‘Nasıl kadın-erkek eşitliği varsa, karşımızdaki rakibimizin de eşit davranışlara muhatap olması gerekiyor. Yani biz geçtiğimiz seçimlerde maalesef böyle bir hata yaptık. Dedik ki ‘Annedir, bayandır’ naif bir şekilde kendisi ile bir mücadeleye girdik. Şimdi görüyoruz ki bu mücadeleyi eksik yapmışız.  Hanımefendidir, annedir, şudur, budur ama bu kimliğe uygun bir hareketi yok’ dedi.

Sayın Yavuz’a buradan hatırlatmak isteriz. Belediye başkanımız Sayın Çerçioğlu 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007’de iki dönem üstüste CHP Aydın Milletvekili seçilmiştir. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde partisinin ve Aydın’ın ilk kadın belediye başkanı seçilmiştir.

Halkın güvenini ve takdirini alarak 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerde tekrar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Kısaca başkanımız halkın takdirini ve sevgisini toplamış ,başarısıyla iki dönem milletvekili ve üç dönem belediye başkanlığına seçilmiştir.

Mevcut beceriksizliğinizi ve başarısızlığınızı yaptığınız bu açıklamalar ile örtemezsiniz. Kadınlarımızın başarısından rahatsız olduğunuzu biliyoruz ancak bu duruma alışmak zorundasınız. Düşmeyen dimdik duran kadınlara hepinizi alıştıracağız.

Tükenmişliğiniz, başarısızlığınız, kadın nefretiniz, cinsiyetçi söylemleriniz kadına nasıl bir kimlik öngörüyor bilmiyoruz ama Metin Yavuz’un nezaketten uzak ifadesini ve açıklamasını kendisine iade ediyor ve kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim