30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde MHP Odunpazarı Belediye Başkan adayı Diş Hekimi Emine Edizgil, ‘partisi adına aldığı rekor oyla seçimi kaybetmesine rağmen’ kazanan isim olmuştu.

ÜÇ KATLA FAZLA OY ALDI

Edizgil’in 30 Mart Yerel Seçimlerinde MHP’den Odunpazarı Belediye Başkan adayı olana dek Eskişehir’de tanınırlığı yoktu. MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Çalışıcı, kentte tanınan ve sevilen bir isimdi. ES ES taraftarının ‘Vali Babası’ idi. Çalışıcı kadar tanınmayan Edizgil, seçimin ‘en çalışkan başkan adayı olarak’ dikkatleri çekti. Edizgil, Odunpazarı Bölgesi’nde gece gündüz çalıştı. Herkese ulaşmayı başardı. Bu özverili çalışma sayesinde arkasında bir rüzgar estirdi. “O Kadına oy vereceğim”, “MHP’nin Kadınına oy vereceğim” diyenlerin sayısı giderek artmaya başladı. 2009 seçimlerinde MHP Odunpazarı’nda 18 bin 928 oy almıştı. Toplam oyların sadece %9,2’si MHP’nin olmuştu. Edizgil 51 bin 91 oy aldı. MHP’nin %9,2 oy oranını %21,4’e çıkardı. Edizgil, MHP’nin oylarını yaklaşık üç kat arttırdı. Büyükşehir adayı Kadir Çalışıcı Eskişehir’in tamamı olan 14 ilçeden 58 bin 635 oy alırken, Emine Hanım sadece bir ilçeden 51 bin 91 oy aldı. Edizgil seçimi kaybetmesine rağmen kazandı. Odunpazarı’nda “Artık MHP de var” dedirtmişti.

"OLURSA ASLA HAYIR DEMEM"

Edizgil İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde Meral Akşener’in yanında oldu. Memuriyeti nedeniyle aktif siyasetin içinde olamadı. Emekli olduktan sonra zaten kuruluş aşamasında destek olduğu Meral Akşener’in İYİ Partisi’ne üye oldu. 100 civarında isimle birlikte partiye üye olurken, katılım töreni gövde gösterisine dönüştü. Ne yazık ki İYİ Parti Eskişehir Teşkilatında ‘Az olsun benim olsun’ mantığıyla hareket eden bazı isimler Emine Edizgil’in gelişinden rahatsız oldu. Parti içerisinde yaşadıkları çekişmeye onunda ismini karıştırmaya çalıştılar. Ancak halkta büyük karşılığı olan Edizgil’i yıpratmayı başaramadılar. Edizgil’in üye olduğu o tören sonrasında kendisine; “2014 seçimlerinde MHP adayı olarak rekor oy almıştınız. Neredeyse MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının 14 ilçede aldığı oy kadar oy aldınız. İYİ Parti’den tekrar Odunpazarı Belediye Başkan adayı olmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yönelttim. Edizgil; “Tabi niye olmasın. Ben hizmet etmeyi seven insanım. Zaten hizmet sektöründen geliyorum. Belediyecilikle hizmet demektir. Tabi hayırlısı. Olursa asla hayır demem” diye yanıt verdi.  Edizgil Odunpazarı adaylığına sıcak bakıyor. Ve İYİ Parti adayı olarak kazanacağına inanıyor.

KAZIM KURT'UN UYKULARINI KAÇIRIYOR

MHP’den 51 bin 91 oy alan Edizgil, İYİ Parti’den aday olsa bunun çok daha fazlasını alır. Çünkü İYİ Parti ve Meral Akşener yükselişte. Eski merkez sağ oyları artık İYİ Parti’de toplanıyor. Buna milliyetçi ve ulusalcı oylarla ekleniyor. Akşener’den dolayı kadınlarda İYİ Parti’ye yöneliyor. 31 Mart 2019 seçimlerinde İYİ Parti CHP’nin karşısına sadece Odunpazarı’ndan aday çıkarmıştı. İYİ Parti adayı Salih Karabacak sadece 9 bin 447 oy almıştı. CHP adayı Kazım Kurt, AK Parti adayını sadece 7 bin oyla geçebilmişti. 2024 seçimlerinde Millet İttifakı üyesi olan İYİ Parti Edizgil’i öne sürerek, Odunpazarı ilçesini isteyebilir.  Edizgil ile Millet İttifakı Odunpazarı’nı çok rahat bir şekilde kazanır. Öyle Kazım Kurt gibi güç bela değil, eze eze kazanır. Bu konuda anlaşma olmazsa ne olur? Emine Edizgil, Kazım Kurt ve AK Parti adayı arasında çekişmeli bir yarış olur. Bu üçlü yarışı Edizgil’in kazanma şansı da çok yüksek olabilir. Edizgil’in İYİ Parti’ye katılması daha şimdiden Kazım Kurt’un uykularını da kaçırıyor…

//////////////////////////

NOSTALJİ

Demirel Temelini Attığı Hastaneyi Açtı

Tarih: 19 Ocak 1994.  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 900 yataklı Tıp Fakültesi Hastanesi’nin  açılışı yapılıyor. Açılış kurdelesini dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel kesiyor. Tarihi fotoğrafta açılış törenine katılan Eskişehir’in protokol üyeleri dikkat çekiliyor. ESOGÜ’nün Kurucu Rektörü merhum Esat Erenoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı açılışa TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, dönemin Milli Eğitim Bakanı Nevzat Ayaz’da katıldı. Fotoğrafta DYP Eskişehir Milletvekili Fevzi Yalçın, dönemin Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven,Prof. Dr. Şan Özalp, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Soydaş (O tarihte DYP Merkez İlçe Başkanıydı) Tıp Fakültesi Özel Kalem Müdürü Ayfer Uğurlu (Şarkıcı Özgün’ün annesi) dönemin Eskişehir Emniyet Müdürü İsmail Taşkafa dikkati çekiyor. Demirel 1970’li yıllarda temelini attığı Tıp Fakültesi Hastanesi’ni açmanın gururunu yaşadı.

//////////////////////////

ÇİVİ

"Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın." Albert Camus

//////////////////////////

FIKRA

Martini

Bir işadamı tavernaya girer, bara oturur ve bir duble martini sipariş eder. İçkisini bitirdikten sonra, gömleğinin cebine bir göz atar, ardından barmene bir duble martini daha hazırlamasını söyler. Bunu da bitirince yine gömleğinin cebine bir göz atar, sonra barmene dönüp bir duble daha martini siparişi verir. Barmen; "Bakın bayım, size bütün bir gece boyunca martini getirebilirim.  Fakat bardağı her doldurmamı istemenizden önce niçin gömleğinizin cebine baktığınızı söylemek zorundasınız." deyince adam cevap verir; "Karımın fotoğrafına bakıyorum. Ne zaman gözüme güzel gözükecek, işte o zaman eve gitme zamanı gelmiş olacak.”