AKP iktidarında kötü giden her şeyin sorumlusunun dış mihraklar olduğunun söylendiğini dile getiren Çakırözer, şöyle konuştu:

“AKP iktidarında işler iyi giderse kendilerinden, beceriksizlikleri nedeniyle kötü giderse hep dış mihraklardan. Bir garip ve inandırıcı olmayan savunma tarzı artık gelenek hâline geldi. Millet yaşam tarzına müdahalelere karşı çıkmak için Gezi Parkı'na iniyor, yanıt; ‘Dış güçler devrede.’ Ülkede damat bakan ekonomiyi yönetemiyor, dolar fırlıyor, enflasyon yükseliyor, yine, dış mihraklar. Notlar yükselince Reis'in, kırılınca dış güçlerin eseri. Şimdi de suç örgütü lideri Sedat Peker, siyaset, mafya, rant ilişkisi ve buna aracılık eden yargı mensupları, bürokratlar, sözde gazetecilerin vahim suç ortaklıklarını ifşa ediyor. Yapılması gereken belli, savcılar açacak dosyayı, gittiği yere kadar götürecek. Ama ne gerek var, havale et, dış güçlere.”

"Dış güçler ABD mi, NATO mu millete açıklayın" 

Meclis kürsüsünden ‘Kim bu dış güçler’ diye soran Çakırözer "Burada sormak isterim: Kim bu dış güçler? Amerika Birleşik Devletleri mi? Önceki gün Başkanıyla görüştünüz, yüzüne ‘Ey, dış mihrak!’ diyebildiniz mi? Ülkemize yönelik rencide edici soykırım iddialarına yanıt verebildiniz mi? Hamdolsun, gündeme gelmemiş! Yazıktır yazık. Bu dış düşman NATO mu? Öyleyse neden gidip Amerika mutlu olsun, NATO memnun olsun diye Afgan halkının rızası dahi alınmadan asker göndermeye talipsiniz? Neden ‘NATO Karadeniz'e, Akdeniz'e de gelsin.’ diyorsunuz? Yoksa bu dış mihrak İsrail mi? Nasıl bir dış mihrak ki bu 19 yıllık iktidarınız dönemde ticareti yüzde 340 artırmışsınız. Neden Mavi Marmara'da İsrail kurşunlarıyla hayatını kaybeden yurttaşlarımızın hak aramasının önünü hem de kanun çıkararak kestiniz. ‘Gelin, o anlaşmayı lağvedelim.’ dediğimizde neden yanaşmıyorsunuz? Bu dış mihrak İngiltere mi? O zaman, neden daha yeni serbest ticaret anlaşması imzaladınız? Neden bu milletin vergilerinden milyarları aktardığınız beşli çeteyle gizli anlaşmalarınızda İngiliz mahkemelerine yetki veriyorsunuz? Kim bu dış güçler? Çıkın, açıklayın millete” diye konuştu.

"Dış güçler edebiyatıyla örtemezsiniz" 

“Ülkemizin karşı karşıya kaldığı sorunların baş sorumlusu beceriksiz saray yönetimidir.” diyen Çakırözer, şöyle konuştu: 

“200 liralık banknot dolaşıma girdiği Ocak 2009'da tam 131 dolara denk geliyordu, bugün 23 dolar. 2005'te maaşıyla 10 tane çeyrek altın alabilen asgari ücretli şimdi 4 tane çeyrek altın alamıyor. Paramız pula dönmüş. 128 milyar dolarlık rezervimiz alavere dalaverede buharlaşmış. Bu buhranı, 10 milyon işsizimizi, açlıktan, işsizlikten, borçtan, icradan yaşanan intiharları dış güçler edebiyatıyla örtemezsiniz, unutturamazsınız.”

"Hukuk, demokrasi olsa dış güçler bir şey yapabilir mi?"

Çakırözer, iktidara şu çağrıyı yaptı: 

“Velev ki dış güçler sizi hedefe koydu; sen, ülkeye hukuk güvenliği getirsen, düşüncesi içi zindana attığın siyasetçiyi, hak savunucularını çıkarsan onların yerine mafyadan 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçiyi koysan, yargıyı, merkez bankasını, basını rahat bıraksan, ülkeyi "denetimsiz şahsım rejimi" yerine demokrasiyle, KHK'ler yerine çoğulcu parlamentoyla yönetsen, millî gelirimizi rüşvete, yolsuzluğa, saray israfına dağıtmak yerine üretime, girişimciye, çiftçiye, tarıma, esnafa, işçiye versen dış mihrak sana ne yapabilir? Soruyorum: Ne yapabilir? Hiçbir şey yapamaz.”

"Dış mihraklar değil, millet iradesiyle ineceksiniz" 

Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının ülkeyi yönetmeye hazır olduğunu dile getiren Çakırözer, “ Bu gidişin sonucu belli. Dış mihrakların değil, milletin iradesiyle o koltuklardan ayrılacaksınız. Ayrılacaksınız ki ülkeyi içeride hakkı, hukuku, adaleti; dışarıda da ulusal onurumuzu her şeyin üzerinde gören bir anlayışla yönetecek namuslu, temiz, vatan sevgisiyle dolu Cumhuriyet Halk Partili kadrolar yönetecek” dedi.  

Editör: TE Bilişim