KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıldönümü törenleri için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderdiği davete CHP’yi temsilen TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer katıldı. Çakırözer’e CHP KKTC temsilcisi Eskişehirli Mustafa Yörükçü de eşlik etti. 

Çakırözer, Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile resmi geçit törenlerine katılırken, resmi programlar dışında KKTC Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın anıt mezarını ziyaret etti. Kıbrıs mücadelesinin öncü isimlerinden Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ni de ziyaret eden Çakırözer ve Yörükçü’yü Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük müzeyi gezdirdi. 

"Kıbrıs Türkleri'nin her zaman yanında olacağız" 

Çakırözer ziyaretleri sonrası yaptığı açıklamalarda KKTC ile tam dayanışma mesajı verirken şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu yıl 20 Temmuz’da Kıbrıs’ta çifte bayram kutlanıyor. Kıbrıslı kardeşlerimizle hem Barış ve Özgürlük Bayramı’nı hem de Kurban Bayramı’nı kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm CHP’li yol arkadaşlarım adına Kıbrıs Türkleri ile tam dayanışma ve destek mesajlarımızı ilettim.  Kıbrıs Türklerinin var olma mücadelesinin liderleri Dr. Fazıl Küçük’ü, Barış Harekatı’nı gerçekleştiren Genel Başkanımız, Başbakan Bülent Ecevit’i, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ı ve bu mücadelede KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenen Rauf Denktaş ve tüm Kıbrıs şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Onların verdiği mücadele sayesinde Kıbrıs Türkü bugün geçmişten daha güçlü, yarın daha da güçlü olacak. Türk milleti Kıbrıs Türklerinin egemenlik mücadelesinde yanında olmaya, dayanışma içinde olmaya devam edecek.”

Editör: TE Bilişim