Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Köksal, “Her gün sayın bakanımız sayılar ve tablo paylaşıyor. Millet hiçbir şey olmamış gibi şu mahallede herkes üst üste maske yok. Düğünler neden serbest, yaşlılar neden sokakta söylemleri duyuyorum. Her gün aşağı yukarı 10 kişi arıyor ilk soru şu; Bakan Beyin paylaşım yaptığı rakamlar doğru mu!  Samimi olduğum dostuma dedim ki ne önemi var? Bugün Bakan Bey 1235 pozitif değil 15 bin kişi pozitif dese idi dikkat edeceğin ve hayatında bir değişiklik olacak mı idi! Yok dedi hayatı normale aldık gidiyoruz. Korona virüsü aynı evden bir kişi öldürüyor, bir kişi iki ay yoğun bakımda kalıyor, bir kişi grip gibi atlatıyor. Yani hastalık çok değişken. Halkımızın yapması gereken başkasının yapmadığını eleştirmek yerine kendine çeki düzen vermesi ilk temel husus olmalı. Sürekli yasaklar ile bir yere varamayız. Tabloda bugün kaç diye sormak yerine ben bugün ne yaptım kimleri korudum demeliyiz” dedi.

“Korkumuz insanların sağlık çalışanlarından virüs kapması”

Siyaset olarak Mart ayı ile beraber yasaklar başladığını ama Sağlık Ocakları başta olmak üzere her yerin çalışmaya devam ettiğini belirten Köksal, “Sayın Bakan aile hekimlerine gidin diye uyardı. Sağlık siyaset için popülist bir alan olabilir ama dost acı söyler koronada sağlık sisteminden gerekli ciddi problem olmadığı sürece uzak durmak gerek. Aile hekimliği merkezleri ile konuşuyorum. Günlük gelen hastaların bir çoğu gereksiz talepler ile dolu. Sağlık ocağına gelen hastalar klima çarptı üşüttüm ama korona değilim diye geliyor, bizim korkumuz insanların sağlık çalışanlarından korona kapması. Bazı merkezlerin şartları iyi olmadığından hastayı dışarda karşılıyorlar. Bu hastalar için önemli olan bir durum, hastaları riske karşı korumaktır. Doktor beni muayene etmeden ilaç yazdı. Doktor gerek duysa sizi hastaneye sevk eder ihtiyaç halinde yakından muayene ederdi. Ama artık kendimizi koruyalım. Eskişehir’de bir mahallede iki doktor ve iki hemşiremiz korona yakalandı. Tam da anlatmak istediğimiz bu idi. Gereksiz yere Sağlık Ocağı turu atanlar İçin önemli diye söylüyorum. Herkes merak içinde bize bir şey olur mu diye. Gerek duymayınca hastane ve sağlık merkezlerine gitmeyin” ifadelerini kullandı.

“Rakamlar değil bizim ne yaptığımız önemli”

Sağlık personelinin dayanacak gücü ve motivasyonu kalmadığını belirten Hüseyin Köksal, “Ailesinden, eşinden, çocuklarından aylarca uzak kalıp sonucun daha da kötüye gitmesi insanların önlem almak yerine sürekli sokağı eleştirmesi içinden çıkılması bir durum alıyor. Maske mesafe hijyen. Sevdikleriniz ile aranıza tabut girmeden sizler mesafe koyun ki tedavi süreci bulunacağı zamana kadar vaktiniz olsun! Vefa grupları evlere her gün eksiklerini götürdü. Tabiki ihtiyaç sahipleri için öncelikli ve gerekli hizmet ama birçok kısmı sakıncalı ve yanlış. İnsanların ihtiyaçları ekmek ve su dışında acil olmadığı sürece irtibat kesilmeli. Ciddiye alarak çalışmalıyız. Her gün ev ziyareti ve fotoğrafı olmaz. Sayıların önemi yok. Rakamların ne olduğu değil bizim ne yaptığımız önemli. Sevdikleriniz için kurallara uyun” dedi.

Editör: TE Bilişim