30 kişiyi kadroya almak ve özlük haklarında düzenleme yapılamamasını eleştiren Köksal ; “ 2006 yılından Bu yana aile Hekimliği sistemi ile iç içeyiz. Şehrimizde 270 Aile Hekimi 268 Aile Sağlığı Çalışanımız hizmet vermekte. Aile Hekimliği Sistemi içerisinde Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanlarımız var. İlimizde sadece 30 kişi. Yanlış duymadınız sadece 30 kişi. Hadi siyaseti anladık görmedi basite aldı sorunlarını çözmedi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan Halk Sağlığı Genel Müdürü ve yahut Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ne işe yarar. Tüm Türkiye’de 500 bin sağlık çalışanında 3000 civarı Kurum Dışı Aile Sağlığı Çalışanı ve Eskişehir’de 7500 sağlık çalışanı içerisinde Kurum Dışı Aile Sağlığı Çalışanı sayısı sadece 30 dur. İlimizde;  30 değerli kardeşimizin tayin hakkı yok. Anlaşamasa bile işten ayrılma hakkı yok. Mobbing desen hat safhada. Çıkmaza girseler, işten ayrılmak isteseler tazminat hakları yok. Yanlış duymadınız son günlerde sıkça gündeme gelen tazminat hakları yok” dedi.

Köksal konuşmasını şöyle sürdürdü; “İşe gelince sorumluk olarak aynı iş yerinde aynı işi yapıp aynı okuldan mezun olmalarına rağmen aynı işyerindeki diğer çalışma arkadaşları ile özlük hakları açısından aralarında uçurumlar var. Çocuk yaparlar ücretsiz izin hakları yok çocuk bakmak için işsiz kalırlar. Reisi Cumhur en az üç çocuk diyor ana çocuk sağlığı için sınırsız bütçe ayırıyor. Ama gelin görün ki doğum sonrası ücretsiz izin hakkı olmayan Kamu dışı çalışanlar işsiz kalıyorlar. Çocuğu olup daha iyi şartlarda çalışması gerekirken işsizlik kapıda” ifadelerini kullandı.

Yanlış duymanız yıllarca hizmet ver ama tazminat hakkınız yok. Emeklilik hayalinde emekli primi alsam şunu yaparım hayali kurmanız bile yasak! Allah korusun hasta oldunuz tedavi için rapor aldınız 180 günü aşan raporda otomatik işsiz kalıyorlar. Güzel ülkemin güzel bürokratlarına sormak lazım. Her şey para değil bazen insanlık namına çok basit sorunları çözmek lazım. 30 kişinin maddi yükünü geçip özlük haklarını acil düzenleyerek bürokratların yaşadığını nefes aldığını hissettirmek gerekiyor.

Sitem dolu bir yazı kaleme aldığımız farkındayız. Devlet tarafından çalışanlarına uygulananları açıklamak istedik. Eğer ki özel sektör yukarı da saydıklarımızı yapsa işletmesi kapatılır bir daha açılmamak üzere. Bir gece de bakanlık müşavirlerinin haklarının düzenleyenler, Kurum Dışı Aile Sağlığı Çalışanlarının sesine kulak vermeli.”

Editör: TE Bilişim