Gözünüz aydın, bugün Ali’yi taburcu ediyoruz. Artık ilaçlarını evde alabilir. Ancak ara sıra hastaneye yatırılarak yükleme tedavileri yapılacaktır.

  • Gerçekten artık eve mi gidiyoruz doktorum?
  • Evet,  beslenmesine dikkat etmeli, kimyasal katkılı kanserojen gıdaları yememeli, haftada en az 2 gün taze et yiyecek, proteinden zengin beslenmelisiniz.
  • Doktor Bey güzel söylüyorsun da, etin kilosu olmuş 80 – 100 lira. 5 nüfuslu evde kirada yaşıyor, asgari ücretle geçiniyoruz. Elektrik, doğalgaz derken ay sonunu getiremiyor, eti/sucuğu TV reklamlarında görüyoruz.
  • O zaman siz LÖSEV’e başvurmalısınız. Onlar size hem maddi ve sosyal yardımlar yapıyor; hem de LÖSEV ET KART vererek mutfağınıza destek oluyor.
  • Yaşasın LÖSEV, hemen arıyoruz; 0 312 447 06 60

Minik Ali gibi 50.000’e yakın Lösemi ve Kanser, çocuk ve yetişkin hastalara ulaşan LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı her yıl olduğu gibi bu yıl da Vekâleten kurban bağışlarını kabul ediyor, entegre et tesislerinde dini esaslara uygun şekilde kesimleri gerçekleştiriyor ve 12 boyunca taze et ve et ürünleri olarak kayıtlı ailelerine iletiyor.

LÖSEV BUNU NASIL YAPIYOR?

  1. ADIM- Bağışın teslimi ve vekaletin verilmesi: LÖSEV Vekâleten kurban kesilmesini isteyen bağışçılarının bağışlarını elden veya kredi kartı ile LÖSEV ofislerinden yâda 0312 447 0660- 0312 666 7 666 numaralı telefonlardan, www.losev.org.tr resmi internet adresinden veya tüm banka-PTT şubelerinden alıyor.

  1. ADIM- Kurban ve adaklarin kesimi: Adak Kurbanları Arife günü (19 Temmuz 2021), Vekâleten Kurban Bağışları ise Bayramın 1.-2. Ve 3. (20/21/22 Temmuz 2021) günlerinde dini esaslara uygun kesilmektedir.

 

  1. ADIM- Etlerin 12 ay boyunca dağıtımı: Kesilen kurbanlar hemen dağıtılmaya başlanıp, kalan kısmı ise kesim yapan firmaya Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet, cevaz ve esasları doğrultusunda emanet edilip, takas usulü ile değerlendirilmekte, on binlerce Lösemili Çocuk ve Kanser hastalarına dağıtılmaktadır. Lösemi ve Kanser hastalarının sağlığı için dondurulmuş veya konserve et yemeleri sakıncalıdır. Bu sebeple de LÖSEV Et kart ile 12 boyunca taze et LÖSEV ailelerine ulaştırılmaktadır.

LÖSEV ET KART 12 AY BOYUNCA LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA ÖZELDİR…

Lösemili ve Kanserli çocukların düzenli olarak taze et ürünleri yemelerini sağlayan bir sistemdir. LÖSEV Sosyal Hizmetler tarafından detaylı incelenerek ihtiyaçları tespit edilen ailelere ET KART verilmekte ve içine düzenli olarak para yüklenmektedir. Hastalarımız bu kart ile anlaşmalı markete giderek istediği kadar taze et ve et ürünlerini ücretsiz alabilirler. Sadece et alışverişi yapabilecekleri bu ET KARTLARI ile 12 ay boyunca proteinden zengin beslenerek vücut dirençleri yükselen Lösemili Çocuklarımız ve Kanser hastalarımız hastalıklarını kolayca yenebilmektedir.

Editör: TE Bilişim